• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštas kraujospūdis padidina pavojingų medicinos būklių riziką, tokių kaip širdies smūgiai ir insultai. Žmonės, kuriems gresia aukštas kraujospūdis, gali apsvarstyti galimybę įtraukti tam tikrą džiovintą vaisių į savo kasdienį užkandžių racioną.

Aukštas kraujospūdis padidina pavojingų medicinos būklių riziką, tokių kaip širdies smūgiai ir insultai. Žmonės, kuriems gresia aukštas kraujospūdis, gali apsvarstyti galimybę įtraukti tam tikrą džiovintą vaisių į savo kasdienį užkandžių racioną.

REKLAMA

Šis ryškiai oranžinis skanėstas yra prisotintas kalio – pagrindinio elemento kovojant su hipertenzija.

Skaičiuojama, kad milijonai žmonių visame pasaulyje susiduria su padidėjusiu kraujospūdžiu, kuris dažnai lieka nepastebėtas.

Tai reiškia, kad širdis turi dirbti intensyviau, kad kraujas cirkuliuotų po visą kūną, o tai sukelia papildomą įtampą širdžiai, kitiems organams ir kraujagyslėms, kurie gali sukelti komplikacijų, rašo express.co.uk.

Dėl to aukštas kraujospūdis prisideda prie daugelio sunkių sveikatos sutrikimų ir ligų, įskaitant širdies, inkstų ligas, insultus, širdies nepakankamumą ir širdies smūgius. 

REKLAMA
REKLAMA

Vaisius, mažinantis kraujospūdį

Pagrindinė aukšto kraujospūdžio priežastis yra mityba, o daug druskos turintys maisto produktai yra vieni žalingiausių.

REKLAMA

Druska didina kraujospūdį, nes natris skatina organizmą sulaikyti vandenį. Britų Širdies Fondo atstovai (BHF) sako:

„Jei valgome per daug natrio, vanduo patenka atgal į kraują. Kuo daugiau vandens kraujagyslėse, tuo aukštesnis tampa mūsų kraujospūdis.“

Todėl druskos vartojimo mažinimas yra vienas iš būdų, padedančių sumažinti kraujospūdį. Tačiau taip pat galima sumažinti druskos poveikį organizmui valgant daug kalio turinčius produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Šis mineralas, randamas tam tikruose maisto produktuose, gali sumažinti kai kurias problemas, kurias sukelia per didelis natrio vartojimas.

Amerikos Širdies Asociacijos (AHA) atstovai teigia: „Kalio turintys maisto produktai yra svarbūs kontroliuojant aukštą kraujospūdį, dar vadinamą hipertenzija, nes kalis mažina natrio poveikį. 

Kuo daugiau kalio suvartojate, tuo daugiau natrio išsiskiria su šlapimu. Kalis taip pat padeda atpalaiduoti kraujagyslių sieneles, o tai dar labiau sumažina kraujospūdį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bananai yra gerai žinomas kalio šaltinis, turintis 330 mg kalio 100-ame gramų.

Tačiau džiovintuose abrikosuose yra apie 1 162 mg arba 1,1 g kalio 100-ame gramų, todėl jie gerokai pralenkia bananus kalio kiekiu.

Todėl rekomenduojama į mitybą įtraukti džiovintus abrikosus. Svarbu, kad jie būtų įvairios ir subalansuotos mitybos dalis.

Kilometrinis straipsnis kad paskutiniosiose sakiniuose parašyt apie džiovintus abrikosus
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų