Pristatome baltymingą ir neriebų šventinį patiekalą, kuris tiks ir Kūčių, ir Kalėdų stalui.
Ko reikės:
- 260 g kviečių glitimo
- 25 g maistinių mielių dribsnių
- 60 g avinžirnių miltų
- 1 v.š. paprikos miltelių
- 1 v.š. česnako miltelių
- 1 v.š. baziliko
- 3 v.š. pomidorų padažo
- 90 ml sojos padažo
- 350 ml karšto vandens
- 1 šaukštelio čili (jei norisi)
- ½ sultinio kubelio
- krapų (jei pageidaujama)
Kaip gaminti:
Pirmiausia pradėkite nuo sausų ingredientų ir sumaišykite kviečių glitimą, mielių dribsnius, avinžirnių miltus ir prieskonius: papriką, česnako miltelius ir baziliką.
Tęskite su šlapiais ingredientais. Karštame vandenyje ištirpinkite ½ sultinio kubelio, įpilkite pomidorų padažo, sojos padažo, čili ir krapų (jei norite).
Šlapius ingredientus gerai išmaišykite ir supilkite į sausą mišinį. Masė greitai taps gana standi, todėl stenkitės gerai išmaišyti ne tik šaukštu, bet ir minkyti rankomis.
Kai seitano masė išminkyta, patieskite folijos ant stalo ir sandariai suvyniokite į ją seitaną. Kepkite 90 min 200°C orkaitėje. Apverskite po pirmųjų 45 min.
Jei norite, daržoves galite kepti ir su seitanu. Bulves ir morkas galite apipilti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoniais.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @kristine.bergfelde / Kristine’s Day.