• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Pristatome baltymingą ir neriebų šventinį patiekalą, kuris tiks ir Kūčių, ir Kalėdų stalui.

Ko reikės:

  • 260 g kviečių glitimo
  • 25 g maistinių mielių dribsnių
  • 60 g avinžirnių miltų
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 v.š. česnako miltelių
  • 1 v.š. baziliko
  • 3 v.š. pomidorų padažo
  • 90 ml sojos padažo
  • 350 ml karšto vandens
  • 1 šaukštelio čili (jei norisi)
  • ½ sultinio kubelio
  • krapų (jei pageidaujama)

Kaip gaminti:

Pirmiausia pradėkite nuo sausų ingredientų ir sumaišykite kviečių glitimą, mielių dribsnius, avinžirnių miltus ir prieskonius: papriką, česnako miltelius ir baziliką.

REKLAMA
REKLAMA

Tęskite su šlapiais ingredientais. Karštame vandenyje ištirpinkite ½ sultinio kubelio, įpilkite pomidorų padažo, sojos padažo, čili ir krapų (jei norite).

REKLAMA

Šlapius ingredientus gerai išmaišykite ir supilkite į sausą mišinį. Masė greitai taps gana standi, todėl stenkitės gerai išmaišyti ne tik šaukštu, bet ir minkyti rankomis.

Kai seitano masė išminkyta, patieskite folijos ant stalo ir sandariai suvyniokite į ją seitaną. Kepkite 90 min 200°C orkaitėje. Apverskite po pirmųjų 45 min.

Jei norite, daržoves galite kepti ir su seitanu. Bulves ir morkas galite apipilti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoniais.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @kristine.bergfelde / Kristine’s Day.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų