Tešlai reikės:
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- 200 g miltų
- 3 kiaušinių
- 2 šaukštų grietinės
- Šaukštelio kepimo miltelių
Citrininiam kremui reikės:
- 4 kiaušinių
- 4 kiaušinių trynių
- 250 g cukraus
- 115 g sviesto
- 3 citrinų
Morengui reikės:
- 4 kiaušinių baltymų
- 260 g cukraus
Gaminimo eiga:
Paruoškite kremą:
Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų supilkite į puodą ir gerai išmaišykite plakimo šluotele. Į tą patį puodą supilkite iš citrinų išspaustas sultis ir sudėkite smulkiai sutarkuotą citrinų žievelę. Puodą pastatykite ant viryklės ir kaitinant ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite plakimo šluotele. Kaitinkite, kol kremas sutirštės. Puodą nuimkite nuo viryklės ir perkoškite per sietelį. Kremą supilkite į dubenį ir tuoj pat sudėkite sviestą bei gerai išmaišykite. Kremą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve.
Paruoškite pyrago tešlą:
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Kepimo miltelius suberkite į miltus ir išmaišykite. Pakaitomis suberkite miltus ir grietinę į sviesto ir kiaušinių mišinį ir užmaišykite tešlą. Kepimo formą atidaromais kraštais išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą.
Pagaminkite morengą:
Į švarų dubenį supilkite kiaušinių baltymus, pradėkite plakti ir po šaukštelį berkite cukrų. Plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgantys. Išplaktus baltymus sudėkite ant neiškeptos pyrago tešlos ir tolygiai paskirstykite. Skardą įdėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago viršaus supilkite atvėsusį citrininį kremą ir uždėkite dar kelis šaukštus plaktos grietinėlės (be cukraus, nes kremas yra pakankamai saldus).
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































