Kaip socialiniuose tinkluose skelbia Kauno miesto poliklinika, skaidulos yra sveikatos sąjungininkas.
Pataria valgyti šiuos produktus
Vis tik pastebima, kad daugelis žmonių per dieną nesuvartoja nė pusės rekomenduojamos skaidulų paros normos.
Todėl Kauno miesto poliklinikos gyvensenos medicinos specialistė Aistė Kučinskienė patarė, kokius produktus įtraukti į mitybą, kad būtų suvartojama daugiau skaidulų.
„Ar žinote, kad per dieną reikėtų suvalgyti 25-35 gramus skaidulų, tačiau daugelis mūsų nesuvartojame net pusės šio kiekio? Tai – signalas keisti mitybos įpročius!
Skaidulos ne tik gerina virškinimą, bet ir padeda palaikyti sveiką kūno svorį, mažina cholesterolio lygį bei reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Kauno miesto poliklinikos Dainavos padalinio gyvensenos medicinos specialistė Aistė Kučinskienė pataria kaip įtraukti daugiau skaidulų į savo dieną:
- Keiskite įprastus makaronus į pilno grūdo, bolivinės balandos ar lęšių makaronus.
- Rinkitės šviežius vaisius (obuolius, kriaušes, bananus), džiovintus skanėstus (datules, slyvas, figas) ar natūralias uogas (vyšnias, vynuoges).
- Daržovės – jūsų draugės: morkos, moliūgai, brokoliai ar žiediniai kopūstai.
- Užkandžiui rinkitės riešutus (migdolus, graikinius, lazdynų) ir sėklas (moliūgų, saulėgrąžų, linų sėmenų).
- Nepamirškite ankštinių daržovių (lęšių, pupelių, avinžirnių) – įtraukite jas į savo mitybą bent 3 kartus per savaitę.
Atminkite: kuo natūralesnis maistas, tuo daugiau naudingųjų skaidulų jis turi!“ – dalijosi Kauno miesto poliklinika.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!