Šie veganiški šokoladiniai keksiukai yra tikras šokoladinis tobulumas – drėgni, minkšti ir turtingi skoniu. Juos valgydami, žmonės negalės patikėti, jog juose nėra jokio gyvulinio produkto.
Taip pat svarbu, jog jie yra labai lengvai pagaminami, jiems reikia tik 8 ingredientų ir vienas keksiukas turi tik 100 kcal.
Ko reikės (12 keksiukų):
- 180ml nesaldinto migdolų pieno
- 1vnt. apelsino sulčių + žievelės
- 190ml agavos sirupo
- 125g speltų miltų*
- 1 arbt. š. kepimo miltelių
- 1 arbt. š. valgomosios sodos
- 30g nesaldintų kakavos miltelių
- 50g susmulkinto juodo šokolado** (70%)
Kaip gaminti:
Sumaišome pieną, apelsino sultis, žievelę bei agavos sirupą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius.
Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome. Įdedame šokoladą. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12 vnt.). Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius keksiukus atvėsiname.
Skanaus!
Pastabos:
*Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.
**Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Kas tas avokadas.