• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Viskas prasidėjo nuo blynelių Italijoje. Kiekvieną rytą pusryčiams nevalgėme nieko kito, tik tuos ką tik iškeptus blynelius. Valgėme kas su kuo mėgstame. Vieni su jogurtu, kiti su įvairiomis uogienėmis. Vieną rytą prie tų blynelių mums pasiūlė  vyšnių uogienės. Padėjo gražių indelį uogienės ant stalo ir pasakė, kad tai amarena. Ar teko kada girdėti, kaip italai sako apie kažką tokio labai skanaus?

„Viskas prasidėjo nuo blynelių Italijoje. Kiekvieną rytą pusryčiams nevalgėme nieko kito, tik tuos ką tik iškeptus blynelius. Valgėme kas su kuo mėgstame. Vieni su jogurtu, kiti su įvairiomis uogienėmis. Vieną rytą prie tų blynelių mums pasiūlė  vyšnių uogienės. Padėjo gražių indelį uogienės ant stalo ir pasakė, kad tai amarena. Ar teko kada girdėti, kaip italai sako apie kažką tokio labai skanaus?

REKLAMA

Jie tai sako su tam tikra  intonacija ir efektui sustiprinti  iškelia aukštyn ranką ir klapteli pirštais. Taip buvo įvardinta ta mums atnešta amarena. Paragavome, skanu. Net labai skanu! Tai buvo tokia šios uogienės pradžia.

Grįžusi iš kelionės maliausi po internetą ieškodama tos amarena uogienės recepto. Galiausiai radau tai ką ir norėjau rasti. Tik ne Italijoje, o Amerikoje. Dabar šis receptas, jau antrus metus išbandytas, skelbiamas ir jums“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jums reikės:

  • 4 kg vyšnių,
  • 2 kg cukraus,
  • 55 vyšnių kauliukai.

Vyšnias nuplaukite ir išimkite iš jų kauliukus. Atsirinkite 55 kauliukus ir juos plaktuku suskaldykite. Kad beskaldant kauliukai neišbėgiotų į šalis, išdėliokite juos ant dvigubo popierinio rankšluosčio. Ant viršaus uždėkite dar rankšluosčio vieną sluoksnį. Lengvai paspauskite ir dabar jau gerai matysite kurioje vietoje tie kauliukai tūno pasislėpę. Belieka tik pamušinėti juos plaktuku. 

REKLAMA

Išrinkite branduolius. 

Užvirinkite nedidelį vandens kiekį ir jame blanširuokite branduolius  2 minutes. Vandenį nupilkite, o branduolius suriškite į dvigubą sluoksnį marlės. Stipriai, kad vėliau verdant nepasileistų. Supilkite cukrų, sudėkite "mazgelį " su branduoliais ir palikite vėsiai per naktį pastovėti. Likusius kauliukus padėkite šaltai taip pat. Geriausiai kauliukus laikyti šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą rytą uogas pavirkite 5 min. ir vėl atvėsinkite. Vakare nuo uogų nupilkite susidariusį sirupą į plokčią puodą ir nuvirkite, kad sirupo liktų mažiau nei per pusę. Per tą laiką, kol verda sirupas, užkaiskite puodą su kauliukais. Vandens jame turi būti tiek, kad apsemtų kauliukus. Kauliukus virkite apie 30 minučių. Atsargiai nupilkite likusį nuo kauliukų skystį į vyšnias, supilkite nuvirusį sirupą ir pradėkite virti pačias uogas. Vyšnias virkite apie 10- 15 min. (nuo jų užvirimo). Susiraskite puode "mazgelį" su branduoliais ir jį išmeskite, o uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei tingite taip žaisti, uogienei naudokite tik branduolius ir elkitės su jais kaip aukščiau aprašyta. Likusius kauliukus išmeskite, o uogienę virkite kitą dieną iš kart be jokių apvirimų- atvėsinimų ir palaikymų. Tik tuomet vietoje 2 kg. cukraus: imkite 1 kg. cukraus ir 1 kg. uogienių cukraus. Plačiau kaip virti vyšnių uogienę su uogienių cukrumi galite rasti čia. Tik amareto likerį jums atstos naturalus branduolių skonis ir kvapas.

Tas 30 min. kauliukų virimas yra tam, kad išgauti kažkiek naturalių pektinų esančių juose. Bet jūsų valia rinktis kaip virti uogienę: greitai ar truputį pažaidžaint.. Beje, jei pirmuoju būdu virta uogienė gavosi per skysta, likusias sultis užkonservuokite kaip sirupą žiemai.

Sudėtingumas: vidutinis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų