Reikės: Vištienos krūtinėlės – 500 g; Žiedinių kopūstų – 300 g; Paprikos – 1 vnt.; Fermentinio sūrio – 70–80 g; Kiaušinių – 2 vnt.; Grietinės – 3 šaukštai; Miltų – 2 šaukštai; Bulvių krakmolo – 1 šaukštas; Svogūnų laiškų, petražolių; Druskos ir pipirų – pagal skonį.
GAMINIMAS
Vištienos filė ir papriką supjaustykite mažais kubeliais. Žiedinius kopūstus padalinkite žiedynais, sudėkite į užvirusį, pasūdytą vandenį ir virkite 5 min.
Atvėsusius žiedynus susmulkinkite.Pridėkite pjaustytų žalumynų-svogūnų laiškų ir petražolių, tarkuoto sūrio, grietinės, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir bulvių krakmolą, paskaninkite druska, pipirais.
Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu ir formuokite vidutinio dydžio kotletukus. Kepkite įkaitintame aliejuje po 3-4 min. iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.Iškepusius kepsnelius sudėkite į puodą, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min.
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai