Viskas, ko jums reikia, jei norite, kad kiaušiniai lengvai luptųsi, yra puodas su vandeniu ir actas. Nuo šviežesnių ar senesnių kiaušinių lukštus pašalinsite be jokio vargo.
Dažnas susiduria su problema, kad išvirus kiaušinius juos sunku nulupti, lukštas prilimpa prie baltymo kaip klijai. Jei yra tekę lupti kiaušinį mažais gabalėliais, kad neišmestumėte didelės dalies kiaušinio baltymo, ši gudrybė jums labai pravers, rašo foodtasticmom.com.
Kiaušinių virimo gudrybė
Norint išvirti tobulus kiaušinius kietu tryniu, jums reikės tik trijų dalykų: kiaušinių, acto ir vandens.
Kiaušinių reikės tiek, kiek norisi, actą galite rinktis tokį, kokį norite ar turite namuose, o virimui riekės tiek vandens, kad apsemtų kiaušinius.
Jeigu virsite 12 kiaušinių (nepamirškite, kad jie negali būti sudėti vienas ant kito, turi būti dedami vienu sluoksniu puode), reikės apie aštuonių puodelių vandens ir dviejų šaukštų acto.
Pirmiausia vandenį su actu užvirinkite, tada šaukštu atsargiai į verdantį vandenį įdėkite kiaušinius. Ant nedidelės ugnies virkite 14 minučių.
Nuplaukite išvirusius kiaušinius po šaltu vandeniu ir pasigaminkite ledo vonelę su vandeniu ir ledu. Leiskite kiaušiniams šiek tiek atvėsti šaltame vandenyje ir iš karto nulupkite.
Štai dar keletas patarimų, kurie pravers ir per šventes, ir kasdienybėje. Kad dedant kiaušinius į verdantį vandenį jie nesuskiltų ir nesutrūkinėtų, pasiruoškite iš anksto ir išimkite kiaušinius iš šaldytuvo prieš virimą, kad jie spėtų sušilti iki kambario temperatūros.
Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite likus maždaug 30 minučių iki jų virimo, tada leidžiami į karštą vandenį jie neturėtų suskilti.
Kai ateina metas lupti kiaušinius, geriausia pirmiausia įskelti smailiąją kiaušinio dalį – paprasčiausiai galite stuktelėti ją į stalviršį. Tada įdaužkite bukąjį kiaušinio galą, o vėliau tą patį padarykite ir visiems kiaušinio šonams.
Taip įskėlus visą lukštą, jis turėtų nusiimti itin lengvai ir vientisu gabalu, atskyrus šiek tiek membranos nuo virto kiaušinio baltymo.
Kas mėgsta kietus kiaušinius, juos ant silpnos ugnies virkite apie 14 minučių, tačiau jei mėgstate skystesnį ir bėgantį kiaušinio trynį, virkite apie 8 minutes, kad išgautumėte geriausią rezultatą.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!