• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtų kiaušinių lupimas – vienas iš tų virtuvės darbų, kuris dažnam kelia galvos skausmą. Lukštai skyla, prilimpa prie baltymo, o gražiai nulupti kiaušinį atrodo beveik neįmanoma. Tačiau žinomas JAV šefas Kristoferis Kimbolas teigia radęs metodą, kuris kiekvieną kartą garantuoja sėkmę. Ir pasirodo – viskas priklauso ne nuo virimo būdo, o nuo to, kaip atvėsinate kiaušinius.

73

Virtų kiaušinių lupimas – vienas iš tų virtuvės darbų, kuris dažnam kelia galvos skausmą. Lukštai skyla, prilimpa prie baltymo, o gražiai nulupti kiaušinį atrodo beveik neįmanoma. Tačiau žinomas JAV šefas Kristoferis Kimbolas teigia radęs metodą, kuris kiekvieną kartą garantuoja sėkmę. Ir pasirodo – viskas priklauso ne nuo virimo būdo, o nuo to, kaip atvėsinate kiaušinius.

REKLAMA

K. Kimbolas, kulinarinės laidos „America's Test Kitchen“ ir „Cook's Country“ įkūrėjas, savo atradimu pasidalijo „TikTok“ paskyroje @177milkstreet. Nepaisant ilgametės patirties virtuvėje, būtent kelionės į Prancūziją metu jis atrado šį, anot jo, revoliucinį triuką, rašoma mirror.co.uk.

Esmė slypi ne virime, o atvėsinime

„Visi klysta lupdami kietai virtus kiaušinius. Kai prieš kelias savaites buvau Paryžiuje, sužinojome, kad tai mažai susiję su virimo būdu, o viskas priklauso nuo to, kaip juos atvėsinate“, – sako jis.

Metodas paprastas, tačiau veiksmingas – šefas teigia, kad virti kiaušiniai turi būti panardinti į ledinį vandenį, o visa esmė slypi tiksliose sekundėse.

„Virkite aštuonias minutes ir keturiasdešimt sekundžių – tai idealus laikas, jei norite, kad trynys būtų drėgnas“, – paaiškina jis.

Po virimo svarbiausia kiaušinius greitai perkelti į ledinį vandenį, kuriame jie turi praleisti lygiai tris minutes. Šis procesas padeda kiaušinio vidui susitraukti ir atsiskirti nuo lukšto, todėl vėliau juos nulupsite be jokio vargo.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi, triukas čia yra didelė „ledo vonia“, kurioje kiaušinius reikia palaikyti tris minutes. Kiaušinio vidus susitrauks, atsiskirs nuo lukšto ir tuomet jį bus lengva nulupti“, – sako šefas.

„Galiausiai reikia kiaušinius virti aštuonias minutes ir keturiasdešimt sekundžių, o po to tris minutėms įdėti į didelę ledo vonelę. Ir kiekvienas kiaušinis bus lengvai nulupamas“, – užtikrina jis.

REKLAMA

 

Metodą giria tūkstančiai

K. Kimbolo metodas jau sulaukė tūkstančių pagyrų internete – daugelis bandžiusių tikina, kad jis veikia net su vos kelių valandų senumo kiaušiniais.

„Šį metodą taikau su tą pačią dieną padėtais, vos kelių valandų senumo kiaušiniais, ir jis veikia kiekvieną kartą! Nuostabu!“ – rašo vienas komentatorius.

Kaip lengvai nulupti virtus kiaušinius: žingsnis po žingsnio

  • Puode užvirinkite vandenį;
  • Į verdantį vandenį atsargiai sudėkite kiaušinius;
  • Virkite lygiai 8 minutes ir 40 sekundžių;
  • Išimkite kiaušinius ir tuoj pat panardinkite į didelę ledo vonelę;
  • Laikykite kiaušinius šaltame vandenyje 3 minutes;
  • Išimkite ir nulupkite – lukštai nuslys be jokio vargo.

Lengva, efektyvu ir be jokio streso – kartais tobulumas slypi paprastume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų