• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį naminį majonezą užtrunka pagaminti vos dvi minutes. Jis gali būti pagamintas bet kokiame stiklainyje ar puodelyje, naudojant maišytuvą.

Šį naminį majonezą užtrunka pagaminti vos dvi minutes. Jis gali būti pagamintas bet kokiame stiklainyje ar puodelyje, naudojant maišytuvą.

REKLAMA

Su šiuo receptu majonezas visą laiką pavyks tobulai. Jo skonis absoliučiai nuostabus ir jis daug sveikesnis nei bet koks pirktas parduotuvėje.

Jūs paklausite – kodėl? Na todėl, kad jis pagamintas iš geriausių sveikų ingredientų ir jame nėra jokių perdirbtų ir sunkiai ištariamų ingredientų.

Visada sakoma, kad jei gaminyje yra sunkiai įskaitomų ar sunkiai ištariamų sudedamųjų dalių, jį taip pat gali būti sunku suvirškinti. Majonezas yra ne itin sveikas pasirinkimas, tačiau naminis majonezas skiriasi nuo pirktinio! Tik pažiūrėkite, kokie ingredientai naudojami, ir jums viskas taps aišku.

Kaip pasigaminti naminį majonezą?

Tai – nesudėtinga užduotis, užtrunkanti ne ilgiau kaip 2 minutes. Žinoma, viskas priklauso nuo kiekio, kurį norite pasigaminti, buvo rašoma ramonascuisine.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pasigaminkite tiek, kiek jums reikia, bet jei pagaminsite daugiau, nei reikės vartojimui, galite juos laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame stiklainyje savaitę laiko. Iš jo galima pasigaminti gardų padažą kitoms puikioms salotoms.

REKLAMA

Kokį aliejų galite naudoti naminiam majonezui gaminti?

Šio recepto pagrindas – avokadų aliejus. Jis yra neutralaus skonio. Kiti aliejai taip pat geri, tačiau čia labiausiai tiks avokadų aliejus.

Naminį majonezą galima gaminti iš beveik bet kokio aliejaus, įskaitant kokosų, graikinių riešutų, alyvuogių, šalto spaudimo saulėgrąžų, rapsų ir t. t., priklausomai nuo asmeninio pasirinkimo ir mėgstamo skonio.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis pasirinkimas, bet labai artimas avokadų aliejui, yra graikinių riešutų aliejus, kuris taip pat  fantastiškas pasirinkimas gardžiam ir sveikam naminiam majonezui gaminti. Išmėginkite.

Receptas

Sudedamosios dalys:

  • Avokadų aliejus
  • Kiaušinio trynys (šviežias ekologiškas)
  • Garstyčios (geltonosios arba Dižono)
  • Sidro actas (ekologiškas)
  • Druska (jūros arba rožinės Himalajų druskos)
  • Juodieji pipirai (pagal skonį – neprivaloma)

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metodas yra labai paprastas. Galima jį gaminti rankomis, tačiau patogiau elektriniu maišytuvu. Tuomet gaminti labai paprasta, o tikimybė suklysti – maža.

1. Išimkite bet kokią aukštą stiklinę (puodelį) su pakankamai plačiu dugnu, kad elektrinis maišytuvas tilptų iki pat dugno.

2. Įdėkite kiaušinio trynį (stenkitės jo nesudaužyti), tada ant trynio supilkite actą, garstyčias ir druską.

3. Supilkite avokadų aliejų.

4. Labai lėtai panardinkite maišytuvą iki pat stiklainio dugno, kol paliesite dugną, ir pradėkite plakti nedideliu galingumu, nejudindami maišytuvo maždaug 20-25 sekundes. Tada pamatysite, kad majonezas pradės balti.

5. Dabar judinkite maišytuvą į viršų, bet neišleiskite jo į orą. Vėl keliaukite žemyn į stiklainį, kol vėl pasieksite dugną. Dar keletą kartų pakartokite judesius aukštyn ir žemyn, kol visas majonezas susiformuos. Štai ir viskas, per tris minutes turėsite majonezą.

Jei rašote receptą, tai ir rašykite kaip pridera su nurodomais jame produktų kiekiais.Kokias čia kulinarines pasakas parašėte ar pati nors perskaitėte ką sukeverziojote?
Dėk kiek nori ir ko nori
Dėk kiek nori ir ko nori
@Oho, čia nieko nereikia šiam majonezui ir jokiu auksiniu jis netaps pagal kainą.Ar nepastebėjote, kad nėra parašyta kiek ko dėti. Nurodomų produktų svorio ( gramais) kiek dėti nėra parašyta.Tai iš kur ta auksinė kaina, jei nežinome kiek ko pirkti.Tai yra neegzistuojantis majonezas už auksinę kainą.Būkite atidesnis skaitytojas.
Kur čia receptas. Tai pasakojimas. Nesamonė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų