Su šiuo receptu majonezas visą laiką pavyks tobulai. Jo skonis absoliučiai nuostabus ir jis daug sveikesnis nei bet koks pirktas parduotuvėje.
Jūs paklausite – kodėl? Na todėl, kad jis pagamintas iš geriausių sveikų ingredientų ir jame nėra jokių perdirbtų ir sunkiai ištariamų ingredientų.
Visada sakoma, kad jei gaminyje yra sunkiai įskaitomų ar sunkiai ištariamų sudedamųjų dalių, jį taip pat gali būti sunku suvirškinti. Majonezas yra ne itin sveikas pasirinkimas, tačiau naminis majonezas skiriasi nuo pirktinio! Tik pažiūrėkite, kokie ingredientai naudojami, ir jums viskas taps aišku.
Kaip pasigaminti naminį majonezą?
Tai – nesudėtinga užduotis, užtrunkanti ne ilgiau kaip 2 minutes. Žinoma, viskas priklauso nuo kiekio, kurį norite pasigaminti, buvo rašoma ramonascuisine.com.
Pasigaminkite tiek, kiek jums reikia, bet jei pagaminsite daugiau, nei reikės vartojimui, galite juos laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame stiklainyje savaitę laiko. Iš jo galima pasigaminti gardų padažą kitoms puikioms salotoms.
Kokį aliejų galite naudoti naminiam majonezui gaminti?
Šio recepto pagrindas – avokadų aliejus. Jis yra neutralaus skonio. Kiti aliejai taip pat geri, tačiau čia labiausiai tiks avokadų aliejus.
Naminį majonezą galima gaminti iš beveik bet kokio aliejaus, įskaitant kokosų, graikinių riešutų, alyvuogių, šalto spaudimo saulėgrąžų, rapsų ir t. t., priklausomai nuo asmeninio pasirinkimo ir mėgstamo skonio.
Antrasis pasirinkimas, bet labai artimas avokadų aliejui, yra graikinių riešutų aliejus, kuris taip pat fantastiškas pasirinkimas gardžiam ir sveikam naminiam majonezui gaminti. Išmėginkite.
Receptas
Sudedamosios dalys:
- Avokadų aliejus
- Kiaušinio trynys (šviežias ekologiškas)
- Garstyčios (geltonosios arba Dižono)
- Sidro actas (ekologiškas)
- Druska (jūros arba rožinės Himalajų druskos)
- Juodieji pipirai (pagal skonį – neprivaloma)
Gaminimo eiga:
Metodas yra labai paprastas. Galima jį gaminti rankomis, tačiau patogiau elektriniu maišytuvu. Tuomet gaminti labai paprasta, o tikimybė suklysti – maža.
1. Išimkite bet kokią aukštą stiklinę (puodelį) su pakankamai plačiu dugnu, kad elektrinis maišytuvas tilptų iki pat dugno.
2. Įdėkite kiaušinio trynį (stenkitės jo nesudaužyti), tada ant trynio supilkite actą, garstyčias ir druską.
3. Supilkite avokadų aliejų.
4. Labai lėtai panardinkite maišytuvą iki pat stiklainio dugno, kol paliesite dugną, ir pradėkite plakti nedideliu galingumu, nejudindami maišytuvo maždaug 20-25 sekundes. Tada pamatysite, kad majonezas pradės balti.
5. Dabar judinkite maišytuvą į viršų, bet neišleiskite jo į orą. Vėl keliaukite žemyn į stiklainį, kol vėl pasieksite dugną. Dar keletą kartų pakartokite judesius aukštyn ir žemyn, kol visas majonezas susiformuos. Štai ir viskas, per tris minutes turėsite majonezą.