Šio sekmadienio laidoje grilio ekspertas Vylius pripažino, kad apie savo patiekalą nemažai galvojo – vyras pats sau metė iššūkį ir bandė paruošti karpį su tortilijomis ir daržovėmis.
Nesudėtingai paruošiamas padažas ruošiamas vos iš kelių ingredientų, tačiau susijungus sūrumui, saldumui ir rūgštumui padažas nustebina tobulu skoniu, kuris tikrai pagardina kiekvieną kąsnelį. Ingredientų kiekius galima keisti pagal skonį, taip padažas sužavės kiekvieną, prisėdusį prie stalo. Paruošti žuvį tikrai nesudėtinga, o ir nereikės daug laiko gaminant šį patiekalą. Tačiau kiekvienas paragavęs patiekalą įvertins puikiai.
Karpio filė ant grotelių su daržovėmis ir krienų padažu
Gardų karpį galima tiekti su puikiu krienų padažu ir daržovėmis. Tiekiama su lavašais. Puikus patiekalas visos šeimos pietums.
O štai Tomas ruošė vakarienę visai šeimai – sriubą, kuriai prireikė vos vieno karpio.
„Nežinau geresnio patiekalo gamtoje, kai yra tiek daug nuostabių tvenkinių, o juose – plaukiojančios šviežios žuvies. Man tai gamtoje asocijuojasi su gera sriuba, o šią žuvienę pavadinau „karpiene“ – mėgstu pavadinimus pritraukti prie aiškumo“, – sako jis.
Sriubos sultiniui šefas naudojo žuvies kaulus ir odą. Įprastai galima visa tai surišti į merlių. Tačiau puikiai galima virti tiesiog puode, o tuomet perkošti. Žuvies Tomas nesūdo, o naudoja tik žoleles ir alyvuogių aliejų tobulam skoniui sukurti. Šią puikią sriubą paruošti nėra sudėtinga, o taip smagu gardžiuotis pietumis gamtoje su artimaisiais.
Karpienė su pastarnokais
Gardžią sriubą paruošti galima ir iš karpio. Nėra sudėtinga, o skonis sužavės kiekvieną.