Tomas Rimydis rabarbarus panaudojo gamindamas jautienos žandų salotas, o Vylius Blauzdavičius iš minėto ingrediento gamino padažą, idealiai tinkantį prie jautienos nugarinės kepsnio.
Gerai paruoštai mėsai neabejingas V. Blauzdavičius savo patiekalui pasirinko sausai brandintą jautieną. „Kepant jautieną svarbiausias dalykas yra sušildyti ją viduje. Per daug neperkepti, bet sušildyti. Jeigu tai yra storas gabalas, galite drąsiai jį iš visų pusių pavartyti – kepimo laikui tada nėra standarto. Termometras visada yra geriausias draugas“, – sakė jis.
Stambiais gabalais supjaustęs rabarbarus žinomas vyras atskleidė, kad šie suminkštėja kepimo metu, o ypatingas ingredientas rabarbarų padažui suteiks karamelinį prieskonį.
Jautienos išpjova su rabarbarų padažu
Nesudėtingai paruošiamas patiekalas maloniai nustebins kiekvieną prisėdusį prie stalo. Nedaug ingredientų, greitai paruošiama ir labai skanu.
Kitas virtuvės šefas Tomas į laidą atvyko jau paruošęs namų darbus – anot jo, gamtoje gaminti kur kas įdomiau, kai įdirbis padarytas iš anksto. Tuomet galimi patys netikėčiausi ir labiausiai gomurį lepinantys eksperimentai. Anot Tomo, svarbiausia salotoms tinkamai pamarinuota mėsą. Kadangi jautienos žandai – gana kaprizingi, marinuoti teko net dvi dienas.
Dar viena virtuvės šefo salotų paslaptis – originaliai ruošti agurkai. Supjaustęs juos nedideliais gabalėliais, T. Rimydis siūlo juos deginti.
Rūkytų jautienos žandelių salotos su rabarbarais
Vasariškai spalvingos, gaivios, sočios ir labai skanios salotos su rūkytais jautienos žandeliais ir rabarbarais - puiki idėja pietums. Nėra sudėtinga paruošti, tik marinavimas ir cirkuliavimas užims šiek tiek laiko, tačiau tolimesnis gaminimas labai greitas ir paprastas.