• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klystate, jei galvojate, kad man išsakyti kritiką yra lengva. Patikėkit manim, su kiekviena apžvalga, persunkta kritika, tai daryti darosi vis sunkiau.

25

Klystate, jei galvojate, kad man išsakyti kritiką yra lengva. Patikėkit manim, su kiekviena apžvalga, persunkta kritika, tai daryti darosi vis sunkiau.

REKLAMA

O kartais susimąstau – ar kam to išvis reikia, nes nemažai sukritikuotų maitinimo įstaigų po to nepasitempia, o dirba kaip dirbusios.

Štai ir dabar, atsisėdęs rašyti eilinę apžvalgą, susimąsčiau, kaip ji įtakos mažo miestelio kavinės veiklą ateityje.

Tad iš anksto atsiprašau visų, dirbančių kavinėje „Pegasas“, nes aš ne tas, kuriam pro akis praslystų net mažiausia klaida.

Vilkaviškyje lankiausi pirmą kartą, tad rašydamas, jog kavinė randasi miestelio centre, galėčiau ir klysti, jei taip, komentaruose mane galite drąsiai kritikuoti dėl tokio teiginio.

Jauku ir jie net turi gražią terasėlę, kurios per išsiblaškymą neįamžinau.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Meniu pasirinkimas

Meniu iš tos serijos – storas: kaip Biblija. Bet kuriam skoniui ir bet kuriai piniginei.

Kava,  gira ir „pasiflorų“ limonadas, lyg nieko bendro su kepta duona ir nėra ir ji čia nederėtų, bet kartais tas noras tos paskrudintos duonos būna toks didelis, kad atrodo ją valgyčiau net užsigerdamas kefyru.

Kepta duona su sūriu – 4,50 eur.

 

Kadangi artėja atostogos ir nusimato kelionė į šiltuosius kraštus, tai pradedame skaičiuoti kalorijas. Tad prie keptos duonos sūrį paprašome patiekti atskirai, tam, kad jame duonelę tik tik pamirkytume.

REKLAMA
REKLAMA

Meksikietiška  sriuba – 3,40 eur.

 

Turbūt, kad kavinėje „Pegasas“ valgyta „Meksikietiška“ sriuba bus pigiausia iš visų kada valgytų, bet ji tikrai nebus prasčiausia mano valgyta sriuba.

Tikrai nesitikėjau jokių stebuklų, bet, pasirodo, nustebinti mane gali net Vilkaviškyje.

Šaltibarščiai – 3,80 eur.

 

Nežinau, kas sugalvojo į šaltibarščius dėti grietinę, bet tas žmogus matyt skiesdamas kefyrą bus per daug įpylęs vandens ir dėdamas grietinę bandė kiek taisyti situaciją.

REKLAMA

Šiaip, kiek žinau, čia per vidurį tradiciškai daugelyje kavinių vietoje grietinės plaukioja kiaušinio puselė.

Tad padavėjai pasiteiravus, kodėl nevalgėme šaltibarščių, kaip priežastį paminėjome nevietoje atsidūrusią grietinę.

Blyneliai su kumpiu – 5,50 eur.

 

„Blyneliai su kumpiu“ Katinienei visada sukelia prisiminimus apie vaikystę.

Matyt vaikystėje bus augusi ant lietinių su kumpiu. Gal dėl to mes tokie abudu gražūs rubuiliai ir užaugome…

Šonkauliai – 9,90 eur.

Ryžiai – 0,90 eur.

 

Kaip ir minėjau, kalorijų skaičiavimas daro savo, tai vietoje gruzdintų bulvyčių prie šonkaulių užsisakiau ryžių.

REKLAMA
REKLAMA

Suprantu, kad retai kur šonkaulius ilgai ir mažoje temperatūroje kepa kepsninėse. Dažniausiai šonkaulius ilgai verda, o vėliau tik apkepa ir aptepa glazūra prieš patiekdami svečiams.

Šiuos šonkaulius gaminę virtuvės darbuotojai greičiausiai galvojo, kad šonkaulių verdant prieskoniuoti nereikia, arba juos prieskoniavo minimaliai.

Jie greičiausiai tikėjosi, kad apkepant užtepę glazūrą taip suteiks šonkauliams reikiamo skonio. 

Ir jie labai klydo, nes šonkauliai nespėjo sugerti glazūros. Tad šonkauliams valgant išties trūko prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apibendrinimas

Reziumuoju. Padavėja, aptarnavusi mūsų stalelį, labai stengėsi, bet gal dėl žinių trūkumo padarė šiek tiek klaidų.

Pirma, neskubėjo nurinkti tuščių lėkščių.

Antra, nurinkdama šaltibarščių lėkštę kažkodėl paliko bulves. Gal ji galvojo, jei kritiką išsakėme tik šaltibarščiams, tai bulves suvalgysime prie kavos ar giros…

Vertindamas visumą rašau 4/5 ir jei kada važiuodami pro šalį būsime praalkę, tai stabtelėsime tikrai čia, nes, lyginant su kitomis mažų miestelių kavinėmis, čia maitina neblogai.

Kavinė „Pegasas“

Vytauto g. 28, Vilkaviškis

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

REKLAMA
Visada dedu grietinės
Visada dedu grietinės
į šaltibarščius, bent man skaniau :)
Ne katinas čia,o ožys
Ne katinas čia,o ožys
kuris nežino,prie ko kabinėtis,visą gyvenimą šaltibarščius darau su rūgpieniu IR SU GRIETINE,be to,net nežinau,kur ir kas gamina kitaip
Nebuvau tam Pegase ir Vilkaviškyje
Nebuvau tam Pegase ir Vilkaviškyje
bet tą įstaigą palaikau.O tas ne katinas,bet kažkoks neaiškus...,net nežino,ko prisikabint.Šaltibarščiai su kefyru ir grietine-tik taip ir turi būt.Būtų be grietinės,tai dauguma klaustų-kodėl.Kas dar,kad nunešė jo nesuėstus barščius,o paliko bulves ? butų išnešę,tai rėktų,kad jį apvogė.Tikrai neaiškus tai tipas.Gal nedavė prisiėst VELTUI,tai užsiuto ir drabstosi ? kažkur jau girdėta
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų