Patiekalų pavadinimai buvo paprasti. Kai kurie išlikę iki šių laikų, kaip pavyzdį paminėsiu kepsnį – „Astra“.
Šiais laikais, esant milžiniškai konkurencijai maitinimo įstaigų sferoje, vien sukurti išskirtinį meniu nepakanka. Reikia dar ir patiekalams sugalvoti įdomesnių pavadinimų.
Tad po trumpos įžangos kviečiu jus kartu su mumis nuvykti į Marijampolę.
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Apžvalga
Marijampolėje lankėmės vasario 24 d. Tuo metu joje vyko karo Ukrainoje 3-ių metinių minėjimas.
Kiek pašalę nosis praalkome, tad patraukėm į šalia įsikūrusią „PJazz“.
Tuščia kavinė priminė paskutinėmis dienomis populiarius straipsnius apie užsidarančias maitinimo įstaigas. Liūdna, tokios didelės patalpos ir tuščia…
Ačiū padavėjai, kuri mus greitai pastebėjo ir praskaidrino tą niūrią akimirką, priimdama užsakymą.
Įdomus faktas, bet maitinimo įstaigų, kurios leidžia sau „prabangą“ vandenį iš krano dalinti nemokamai, vis mažiau.
Pakanka tam vandeniui suteikti skambų pavadinimą – stalo vanduo, dar pagardinti citrinos grežinėliu ar kitais vaisiais ir jau toks ąsotis vandens kainuoja keli eurai.
Bet turiu nuraminti tuos, kurie užsuks į „PJazz“, čia jie sau leidžia paišlaidauti ir svečius stalo vandeniu vaišina nemokamai.
Meniu pasirinkimas
Klasikinės Cezario salotos su krevetėmis – 14,00 eur.
Kol jūs rašote komentaruose apie tai, kad salotų kaina 14,00€ yra nesąmonė, aš jums papasakosiu apie tai, ko jūs nematote nuotraukose, ir tai yra daug didesnė nesąmonė nei salotų kaina, ir tai yra salotų padažas.
O tiksliau keli kupsteliai majonezo, padėti skirtingose vietose po salotų lapais.
Tirštos konsistencijos „padažas“ sunkiai leidosi maišomas su salotomis, ir vietomis gabalais prie jų prikibęs sudarė riebų poskonį.
Tad mano siūlymas „PJazz“ – pakeiskite šių salotų pavadinimą, nes jas gardinate padažu, kuris nieko bendro neturi su tuo padažu, kuris naudojamas Cezario salotose.
Kalakutiena su burokėliais – 13,90 eur.
Kalakutiena su burokėliais – toks minimalistinis patiekalas, be gausybės papildomų ingredientų, ir toks derinys man asmeniškai labai patiktų, tik reiktų kalakutieną kepant stebėti procesą ir jos neperkepti.
Šiuo atveju kelias minutes paukštiena pasikankinusi kaitroje man buvo patiekta jau labiau išsausinta nei turėtų būti.
Na ir pabaigai pica, kuri tapo šios apžvalgos kaltininke.
Pica „Trys paršiukai“ – 7,90 eur.
Nežinau, kas ten sudarinėjo meniu picerijoje, ir kas kūrė pavadinimus, bet aš noriu kokį savaitgalį pabandyti to, ką jūs pavartoję sugalvojote šiai picai tokį pavadinimą.
Ką bendro turi kompozicija lėkštėje su 3 paršiukais?
Man, asmeniškai, čia labiau tiktų pavadinimas „Vilkas ir septyni ožiukai“. Nes ta besišypsanti pica man panaši į laimingo medžiotojo veidą, kuris perpjovęs vilkui pilvą išgelbėjo ožiukus.
Apibendrinimas
Reziumuoju. Už lakią fantaziją stiprus 5/5. Už maisto kokybę silpnas 3/5, bet pridėjus gerą padavėjos aptarnavimą, rašau stiprų 3/5.
Būčiau rašęs silpną 4/5, jei salotos būtų turėjusios kokį kitą pavadinimą.
„PJazz“
Basanavičiaus a. 8, Marijampolė
Video apžvalga:
Naujienų portalas tv3.lt kreipėsi į „PJazz“ atstovus komentaro. Jį gavę, straipsnį papildysime.
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!