Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais.
Trupiniams jums reikės:
- 4-5 riekių padžiūvusios baltos duonos
- 4-5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- 1 vnt. čili pipiro
- Pundelio šviežių petražolių
Taip pat jums reikės:
- 360 g ispaniškos kraujinės dešros
- 250 g bulvių virtinukų Gnocchi di patate
- Parmezano sūrio
Pagaminkite pikantiškus trupinius. Duoną susmulkinkite iki trupinių. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, leiskite jam įkaisti ir suberkite trupinius.
Maišykite ir kepkite tol, kol tolygiai apskrus. Sumažinkite kaitrą, įspauskite česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite smulkiai pjaustytą čili pipirą ir dar šiek tiek paskrudinkite.
Sumažinkite kaitrą iki minimalios, suberkite smulkintus petražolių lapus, gerai išmaišykite, nukelkite nuo kaitros ir atvėsinkite. Pikantiški trupiniai paruošti.
Tepamą kraujinę dešrą pašildykite keptuvėje kol išsileis. Į puodą su pasūdytu, užvirusiu vandeniu suberkite gnocchi ir virkite kol iškils į paviršių. Išgriebkite, dėkite į keptuvę su kraujine dešra ir lengvai pakepinkite permaišydami.
Patiekite apibarstydami pikantiškais trupiniais.
Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže
Jums reikės:
- 600 g paruoštos naudoti kiaulienos karkos
- 2-3 valg. šaukštų dižono garstyčių
- 2 stiklinių pikantiškų trupinių (žr. Patarimai)
Kopūstams jums reikės:
- 5-6 valg. šauktų kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 vnt. šalotinio svogūno
- 500 g raugintų kopūstų (apie 350-400 g nusunktų)
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 100 ml raudonojo vyno padažo Home Chef
- Šiek tiek šviežių petražolių
Paruoškite karką. Išpakuokite kiaulienos karką, nuimkite drebučius ir iš visų pusių aptepkite garstyčiomis.
Apvoliokite apteptą karką pikantiškuose trupiniuose ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Taip paruoštą karką kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 20-25 minutes.
Kol karka kepa, pagaminkite kopūstus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti susmulkintą svogūną. Kai svogūno gabalėliai pradės skaidrėti, sudėkite labai gerai nusunktus raugintus kopūstus.
Kepkite ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė tol, kol pasausės ir lengvai apskrus. Baigiant kepti kopūstus įberkite šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilkite raudonojo vyno padažą.
Gerai išmaišykite ir padažui sušilus nuimkite kopūstus nuo kaitros. Susmulkinkite keletą šviežių petražolių lapelių ir įmaišykite į paruoštus kopūstus.
Iškepusią karką patiekite su paruoštais kopūstais ir raudono vyno padažu.
Skanaus!
Kaip tiksliai gaminti patiekalus sužinokite stebėdami laidą „Gardu Gardu“ kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.