• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį kviečiame nustebinti savo šeimą gurmaniškais patiekalais – gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais bei kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Šį savaitgalį kviečiame nustebinti savo šeimą gurmaniškais patiekalais – gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais bei kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais.

Trupiniams jums reikės:

  • 4-5 riekių padžiūvusios baltos duonos
  • 4-5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • 1 vnt. čili pipiro
  • Pundelio šviežių petražolių

Taip pat jums reikės:

  • 360 g ispaniškos kraujinės dešros
  • 250 g bulvių virtinukų Gnocchi di patate
  • Parmezano sūrio

Pagaminkite pikantiškus trupinius. Duoną susmulkinkite iki trupinių. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, leiskite jam įkaisti ir suberkite trupinius.

REKLAMA
REKLAMA

Maišykite ir kepkite tol, kol tolygiai apskrus. Sumažinkite kaitrą, įspauskite česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite smulkiai pjaustytą čili pipirą ir dar šiek tiek paskrudinkite. 

REKLAMA

Sumažinkite kaitrą iki minimalios, suberkite smulkintus petražolių lapus, gerai išmaišykite, nukelkite nuo kaitros ir atvėsinkite. Pikantiški trupiniai paruošti.

Tepamą kraujinę dešrą pašildykite keptuvėje kol išsileis. Į puodą su pasūdytu, užvirusiu vandeniu suberkite gnocchi ir virkite kol iškils į paviršių. Išgriebkite, dėkite į keptuvę su kraujine dešra ir lengvai pakepinkite permaišydami.

REKLAMA
REKLAMA

Patiekite apibarstydami pikantiškais trupiniais.

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Jums reikės:

  • 600 g paruoštos naudoti kiaulienos karkos
  • 2-3 valg. šaukštų dižono garstyčių
  • 2 stiklinių pikantiškų trupinių (žr. Patarimai)

Kopūstams jums reikės:

  • 5-6 valg. šauktų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 vnt. šalotinio svogūno
  • 500 g raugintų kopūstų (apie 350-400 g nusunktų)
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 100 ml raudonojo vyno padažo Home Chef
  • Šiek tiek šviežių petražolių

Paruoškite karką. Išpakuokite kiaulienos karką, nuimkite drebučius ir iš visų pusių aptepkite garstyčiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apvoliokite apteptą karką pikantiškuose trupiniuose ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Taip paruoštą karką kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 20-25 minutes.

Kol karka kepa, pagaminkite kopūstus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti susmulkintą svogūną. Kai svogūno gabalėliai pradės skaidrėti, sudėkite labai gerai nusunktus raugintus kopūstus.

REKLAMA

Kepkite ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė tol, kol pasausės ir lengvai apskrus. Baigiant kepti kopūstus įberkite šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilkite raudonojo vyno padažą.

Gerai išmaišykite ir padažui sušilus nuimkite kopūstus nuo kaitros. Susmulkinkite keletą šviežių petražolių lapelių ir įmaišykite į paruoštus kopūstus.

Iškepusią karką patiekite su paruoštais kopūstais ir raudono vyno padažu.

Skanaus!

Kaip tiksliai gaminti patiekalus sužinokite stebėdami laidą „Gardu Gardu“ kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų