Cepelinams reikės: 2–2,5 kilogramo bulvių; 500 gramų mėgstamos mėsos faršo; 2–3 svogūnų; prieskonių; 1 valgomojo šaukšto su kaupu krakmolo; pipirų ir druskos.
GAMINIMAS
Iš pradžių bulves bei vieną svogūną sutarkuojame. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdamos šaukštu nuvarviname.
Tuomet iš bulvių susidariusį krakmolą sudedame į bulvių tarkius ir gerai išmaišome. Faršą sumaišome su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska (įdaras jau paruoštas, labai paprasta).
Dabar liko tik suformuoti cepelinus.
Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supilame krakmolą (krakmolą ištirpiname pusėje stiklinėje vandens ) ir sudedame pasiruoštus cepelinus. Cepelinus verdame maždaug 20–25 minutes.
Tokius cepelinus labai skanu patiekti su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu, bet galite pasirinkti ir savo mėgstamą arba tiesiog grietinę. Skanaus!
Šaltinis: worldrecipes.eu