Jei norite šalinti riebalus, rekomenduojama atsisakyti tam tikrų maisto produktų. Tuo tarpu kai kurie kiti produktai riebalų deginimo procesą gali paspartinti. Ekspertai teigia, kad šie maisto produktai padeda deginti visceralinius riebalus, rašoma express.co.uk
Avižos
Avižose yra itin daug maistinių skaidulų, kurios yra itin atsparios virškinimo enzimams. Tai reiškia, kad jų organizmas neapdoroja kaip suvartojamų kalorijų. Valgant maistą su dideliu kiekiu skaidulų sotumo jausmas pasiekiamas greičiau, todėl išvengiama persivalgymo.
Avižos yra itin maistingi augalinės kilmės baltymai, jose yra sveikųjų riebalų ir svarbių vitaminų bei mineralų, todėl avižos laikomos labai sveiku maistu, kuris suteikia reikiamų maistinių medžiagų, jei valgomos kasdien.
Šiaurės Karolinos universiteto tyrėjai norėjo išsiaiškinti, ar skaidulų vartojimas veikia taip pat ir visceralinių riebalų lygį. Paaiškėjo, kad suvartojant daugiau skaidulų visceralinių riebalų kiekis ženkliai sumažėjo. Daug skaidulų turintys maisto produktai, pavyzdžiui, avižos, alkio išvengti padeda keletu skirtingų būdų.
Visų pirma, tokie maisto produktai paprastai valgomi ilgesnį laiką, nei skaidulų neturintys produktai, o valgant iš lėto organizmas spėja pastebėti, kada pasiekiamas sotumo jausmas.
Antra, skaidulos sugeria drėgmę, todėl sotumo jausmas išlieka ilgiau, skrandyje maistas užima daugiau vietos ir yra virškinamas ilgesnį laiką. Šis poveikis dar labiau sustiprėja, jei su maistu geriama daug vandens. Trečia, ypatingai avižos turi mažiau kalorijų vienoje porcijoje, nei kiti panašūs produktai su mažiau skaidulų.
Jogurtas
Jogurte yra daug kalcio, o kalcis daugelyje tyrimų yra siejamas su mažesniu kiekiu riebalų pilvo srityje.
Vienas tyrimas parodė, kad nutukę suaugusieji, kurie per dieną valgė tris porcijas neriebaus jogurto (tuo pačiu metu laikydamiesi mažesnio kaloringumo dietos) sudegino ženkliai daugiau riebalų, nei tie, kurie laikėsi mažesnio kaloringumo dietos, bet jogurto nevalgė.
Jogurtą valgiusiųjų grupė numetė 22 procentais daugiau svorio ir sudegino 61 procentų daugiau kūno riebalų, lyginant su kontroline grupe.
Jogurte yra daug baltymų – neriebiame jogurte jų gali būti apie 10 gramų vienoje porcijoje. Tačiau liesas graikiškas jogurtas baltymų turi dar daugiau – nuo 20 iki 23 gramų. Baltymų cheminė struktūra yra sudėtinga, todėl organizme jie skaidomi lėtai.
Lėtai tuštėjantis skrandis suteikia ilgiau išliekantį sotumo jausmą, o tai padeda suvaldyti kalorijų suvartojimą ir deginti pilvo riebalus. Aukštas baltymų suvartojimas taip pat siejamas su žemesniu KMI, mažesnėmis liemens apimtimis ir geresniu cholesterolio lygiu.
Obuoliai
Obuoliuose taip pat yra daug sveikųjų flavonoidų bei skaidulų, kurios padeda deginti riebalus. Obuoliai ypač turtingi pektino skaidulomis, kurios yra itin lėtai.
Šiuose vaisiuose esančios skaidulos skatina sotumo jausmą, todėl valgyti nesinori ilgiau. Be to, obuoliuose yra itin mažai kalorijų bei cukraus, todėl jie idealiai tinka norintiems deginti pilvo riebalus.