• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žolininkė, puslapio „Mano žolėlės“ įkūrėja Jolanta pataria, skinant juoduosius serbentus, atkreipti dėmesį ir į jų lapus, kuriuose slepiasi neįtikėtina nauda. Juodieji serbentai tai ir maistas, ir vaistai, dabar puikiausias metas yra jų prisiskinti.

Žolininkė, puslapio „Mano žolėlės“ įkūrėja Jolanta pataria, skinant juoduosius serbentus, atkreipti dėmesį ir į jų lapus, kuriuose slepiasi neįtikėtina nauda. Juodieji serbentai tai ir maistas, ir vaistai, dabar puikiausias metas yra jų prisiskinti.

REKLAMA

JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPAI

Jie yra tinkami gaminti namų arbatai su aviečių bei gervuogių lapais. Jei po vaisių skynimo iškerpate senesnius stiebus, neišmeskite lapų, surinkite juos ir sudžiovinkite. Kai genėsite serbentus, surinkite viską nuo šakelių: lapus ir pumpurus. Pumpurai ir uogelės – puikus antioksidantas. Seniai pastebėta serbento balansuojanti, harmonizuojanti savybė. Jis balansuoja imuninę sistemą, padeda vargstantiems nuo autoimuninių problemų, tokių kaip alergijos, reumatas, astma ar podagra. Serbentų lapai valo organizmą, ypač šlapimo takus, padeda atsikratyti inkstų smėlio.

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGOS

Juodųjų serbentų uogos taip pat sveikos, jeigu mes jų nepagadiname virdami, ruošdami su rafinuotu cukrumi. Uogos – puikus ir skanus vitaminų papildas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų