serbentai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „serbentai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „serbentai“.

Atskleidė skaniausią serbentų džemą: išbandykite šiemet

Planuojate, ką šią vasarą gaminsite iš gausaus serbentų derliaus? Pasinaudokite tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorės receptu ir šiemet išbandykite gardų juodųjų serbentų džemą. Ingredientai: 1 kg juodųjų serbentų; 1 kg cukraus; 100 ml vandens. Serbentus beriame į puodą, pilame vandenį (galima pamaigyti bulvių grūstuve, ar šaukštu, kad išsiskirtų sultys). Verdame, kol serbentai išleidžia sultis. Man užėmė apie 15-20 min. Tuomet pertriname juos per sietelį.
2024-06-09

Padarykite tai savo serbentams: apdovanos neregėtu derliumi

Serbentų tręšimas pavasarį: tręšimo būdai ir laikas. Norint vasarą sulaukti gausaus skanių serbentų uogų derliaus, krūmus reikia tręšti pavasarį. Dirvožemis po krūmais, kurie daugelį metų auga vienoje vietoje, per vegetacijos sezoną būna labai nualintas, o tai gali turėti didelės įtakos derliui. Todėl juos reikia sistemingai tręšti trąšomis. Papasakosime, kokiomis trąšomis ir kada pavasarį reikia tręšti serbentus, kad galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis.
2024-06-02

Lietuvoje uogų kainos muša rekordus: retas perka kilogramais

Natūraliais vasaros vitaminais – uogomis – nukrautos kone visos šalies prekybvietės. Kas braškių jau atsivalgė, dabar renkasi vyšnias, agrastus, avietes ar miško uogas. Tačiau šiais metais sodo ir miško gėrybės kaip niekad brangios. „Ankščiau buvo, kaip karoliai, tokie didžiuliai. O dabar pažiūrėkite, nu, smulki uoga. Lygiai tas pats su agrastais“, – sako turgaus prekeivė.

Padarykite tai savo serbentams: apdovanos neregėtu derliumi

Kad ir koks būtų jūsų kotedžas, tvarkingas namas su veja ar dideli laukai gausiam derliui, juose beveik visada yra vieta, kur auga serbentų krūmai, avietės, agrastai ir kitos uogos. Kai kur šios mėgstamos gėrybės auga net daugiabučio namo kiemo gėlyne! Atrodo, kad uogų atsargos visada yra po ranka. Bet būna, kad šiemet planuojate virti serbentų uogienę, ir jau radote įdomų receptą būtent savo turimai rūšiai, o krūmas ima ir neduoda derliaus. Tai ne sezonas, o visiškas nusivylimas.
2022-05-02

Taip dažyti kiaušiniai tapo 2022 metų atradimu: užsirašykite kitiems metams

„Gaunasi tokia graži, pastelinė spalva, švelniai violetinė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Prireiks: 300 g juodųjų serbentų; 2 l vandens; 2 v. š. acto. Aš naudojau šaldytus, trintus serbentus. Juos atitirpiname. Sudedame į puodą, įpilame vandens, acto. Paverdame apie 15 min. Sudedame kiaušinius. Paverdame 7–10 min.         Paliekame per naktį stovėti skystyje. Kitą dieną išimame iš skysčio.
2022-04-21

Receptas. Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (ar varškės sūris) 150 gramų grietinėlės 4 valgomieji šaukštai cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 1 stiklinė serbentų (juodi,trinti) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę(jei varškės sūris,tai pertriname arba sumalame) lengvai sumaigyti. Grietinėlę išplakti su cukrumi,citrinų sultimis ir vanilės cukrumi.
2022-03-03

Receptas. Gaivus tortas „Serbentinis“

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 100 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 700 gramų grietinės (jogurtinė) 4 valgomieji šaukštai želatinos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 300 gramų serbentų 200 gramų želė cukraus „multi“ 3 stiklinės sul...
2022-03-01

Receptas. Kokosų pyragas

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 200 gramų margarino 5 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 100 gramų kokosų (drožlės) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 100 gramų serbentų (juodieji, raudonieji ar geltonieji) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kambario temperatūros margariną išsukti iki purumo.
2022-02-26

Receptas. Raudonujų serbentų pyragas

INGREDIENTAI: 240 gramų kvietinių miltų 110 gramų sviesto (minkštas) 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Įdarui: 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 120 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų, bet aš naudojau bulvių) 540 mililitrų serbentų (raudonieji) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-24

Receptas. Juodųjų serbentų kompotas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas serbentų 500 gramų cukraus 10 vienetų aronijų šiek tiek vandens Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas švariai nuplauti ir sudėti į 3 litrų stiklainį, užpilti cukrumi. Vandenį užvirinti ir verdantį supilti ant uogų į stiklainį. Užsukti dangteliu,ir apvertus stiklainį, taip laikyti, kol atvės . Autorius: Jolanta.
2022-02-23
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Serbentų pyragas

INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 170 gramų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek serbentų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakite rankiniu plakikliu ar mikseriu, kol cukrus ištirps. Įmaišykite aliejų, po to krakmolą, kepimo miltelius arba sodą ir miltus.
2022-02-18

Receptas. Serbentų pyragas

INGREDIENTAI: Pagrindui: 1.5 stiklinės kvietinių miltų 110 gramų sviesto (kambario temp.) 1.5 stiklinės cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) Tešlai: 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Viršui: 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų) 2.5 stiklinės raudonųjų serbentų 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 0.5 stiklinės cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų) 2.5 stiklinės serbent...
2022-02-17

Receptas. Sumuštiniai “Jūros gėlelės” su šalto rūkymo lašišos atraižomis

INGREDIENTAI: 50 gramų prancūziškas batonas 6 riekės batono 30 gramų sviesto šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek serbentų (raudoni ir/ar balti (arba spanguolės)) šiek tiek lašišų (ZIGMO šaltai rūkyta) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekeles aptepti sviestu. Svogūno laiškus supjaustyti labai smulkiai, gausiai užberti ant batono, lašišos atraižas supjaustyti juostelėmis , susukti žiedeliais, sudėti ant svogūnų.
2022-02-17

Receptas. Pyragas iš nieko

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis arbatos 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė cukraus (su kaupu) 2 valgomieji šaukštai serbentų (raudonieji) 1 arbatinis šaukštelis sodos 2 stiklinės miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Užplikyti arbatą (1 stiklinė - 1 arbatinis šaukštelis su kaupu arbatžolių). Gerai išmaišyti kiaušinį su cukrumi.
2022-02-16

Receptas. „Girti“ agurkai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas agurkų 2 česnakų 10 gramų juodųjų pipirų (malti) 20 gramų krapų (sėklos) 1 vienetas krienų (lapai) 0.5 vieneto krienų (šaknis) 1 vienetas salierų (šakelės) 2 vienetai vyšnių (lapai) 15 mililitrų acto 25 mililitrai degtinės šiek tiek vandens 50 gramų druskos 2 vienetai serbentų (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Ruošdami marinatą 1 litrą vandens užvirkite, suberkite druską, supilkite acto esenciją ir degtinę, ...
2022-02-14

Receptas. Juodųjų serbentų tortas

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai miltai 3 valgomieji šaukštai aliejaus 400 gramų varškės 150 gramų cukraus 300 gramų serbentų (juodieji) 15 gramų želatinos 50 gramų kakavos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ištriname su cukrumi, pilame aliejų. Beriame miltus ir kakavą, gerai išmaišome. Į kepimo formą pilame tešlą ir kepame 180°C temp.
2022-02-14

Receptas. Varškės sausainiai su serbentais

INGREDIENTAI: 150 gramų sviesto 250 gramų miltai 200 gramų varškės (pusriebė) 150 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 vienetai kiaušinių 10 saujelių serbentų (juodi ir raudoni) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Kiaušinius išplakti, sukrėsti į sviestą ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
2022-02-13

Receptas. Varškiniai sausainiai su uogomis ir migdolais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 valgomasis šaukštas cukraus 150 gramų migdolų (plokštelės) 2 vienetai kiaušinių 500 gramų varškės šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 150 gramų serbentų (arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos) PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakite cukrų ir kiaušinius. Sudėkite trintą varškę bei vanilinį cukrų ir gerai išplakite. Į tešlą sudėkite uogas ir išmaišykite.
2022-02-12

Receptas. Argentinietiški arbatiniai sausainiai

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas) 1/4 stiklinės taukų (riebalų) 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1/4 stiklinės pieno 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 1/4 stiklinės sviesto 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1/3 stiklinės serbentų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, cukrų i...
2022-02-12

Receptas. Agurkai marinuoti su raudonaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agurkų 2 stiklinės serbentų (raudoni) 4 vienetai česnakų 4 vienetai gvazdikėlių 4 vienetai laurų lapų (lapai) 60 gramų druskos 1.5 litro vandens šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Vidutinio dydžio agurkus nuplaukite. Į gerai išplauto ir iškaitinto stikainio dugną dėkite prieskoninių žalumynų , berkite pipirų , gvazdikėlių, lauro lapelių.
2022-02-11

Receptas. Kukurūzų pyragas su raudonaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (uogų padažui) 120 gramų cukraus (rudasis) 60 gramų cukraus (rudasis, uogų padažui) 1.5 valgomojo šaukšto cukraus (vaniliniam padažui) 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (uogų padažui) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (vaniliniam padažui) 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (vaniliniam padažui) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (vaniliniam padažui) 375 mililitrai pieno 250 mililitrų pieno (vaniliniam ...
2022-02-09

Receptas. Gelsvasis uogų kokteilis

Vasarinių uogų kokteilis, kuriame naudojame geltonas uogas. Skonis labai gaivus, turi šiek tiek serbentų rūgštumo ir banano saldumo, todėl labai atgaivina vasaros vakarais, sėdint terasoje ir mėgaujantis šiltu vėjeliu bei paukščių čiulbesiu :) INGREDIENTAI: 1 stiklinė serbentų (geltonieji) 1 stiklinė agrastų 1 stiklinė žemuogių 1 vienetas bananų 0.5 stiklinės vandens (arba sultys) 1 žiupsnelis chia sėklos (arba linų sėmenys, sezamo sėklos) šiek tiek lin P...
2022-02-06

Receptas. Keksiukai su sutirštintu pienu ir serbentais

INGREDIENTAI: 5 lašai vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 300 gramų pieno (sutirštintas) 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek serbentų (ar kitos uogos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Išplakite kiaušinius su vanile ir ištirpintu sviestu. Įmaišykite sutirštintą pieną ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
2022-02-05

Receptas. Uogienė "Asorti"

INGREDIENTAI: 500 gramų aviečių 1.5 kilogramo cukraus 500 gramų mėlinių 500 gramų braškių 500 gramų serbentų (balti) PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas perrinkti, nuskabyti kotelius, nuplauti tekančiu vandeniu ir nuvarvinti. Suberti į puodą ir užpilti cukrumi. Laikyti 2-3 valandas, kol išsiskirs šiek tiek sulčių. Uogas užvirinti, nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
2022-02-02

Receptas. Pyragaičiai „Domino“

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus pudros 100 gramų cukraus 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos 50 gramų krakmolo 125 gramai margarino 30 gramų migdolų (malti) 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų pieno 50 gramų pieniško šokolado (tirpintas vandens vonelėje) 3 arbatiniai šaukšteliai romo (arba citrinos sultys (pagal Jūsų skonį)) 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 10...
2022-02-02

Receptas. Karališkas gėrimas

INGREDIENTAI: 2 litrai spirito (etilo ) 1 litras vandens 1 kilogramas braškių (sumaišytos su 800 g cukraus) 400 gramų serbentų (juodi (sumaišyti su 600 g cukraus)) 800 gramų cukraus 1 kilogramas vyšnių (sumaišytos su 800 g cukraus) 800 gramų cukraus 1 kilogramas slyvų (be kauliukų, sumaišytos su 800 g cukraus) 1 kilogramas aviečių (sumaišytos su 800 g cukraus) 1 kilogramas spanguolių (sumaišytos su 800 g cukraus) Paruošimo laikas: Daugiau nei ...
2022-02-01

Ragina šiuos augalus pasisodinti sode: dabar tam geriausias laikas

Auksinis spalis – ne tik laikas, kai galime gėrėtis rudens nuspalvintu sodu, bet ir jei tik turime ūpo, galime jį pagausinti. Šis mėnuo ne tik geras laikas sodinti avietes, bet ir serbentus, obelis. Sakoma, kad spalis – geras laikas sodinti avietes. Pasiruošti sodinimui nesudėtinga, jei žinosime, kokią dirvą mėgsta avietės.
2021-10-14

Neišmeskite nuskintų serbentų lapų: nustebsite, kokią naudą jie turi

Žolininkė, puslapio „Mano žolėlės“ įkūrėja Jolanta pataria, skinant juoduosius serbentus, atkreipti dėmesį ir į jų lapus, kuriuose slepiasi neįtikėtina nauda. Juodieji serbentai tai ir maistas, ir vaistai, dabar puikiausias metas yra jų prisiskinti. JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPAI Jie yra tinkami gaminti namų arbatai su aviečių bei gervuogių lapais. Jei po vaisių skynimo iškerpate senesnius stiebus, neišmeskite lapų, surinkite juos ir sudžiovinkite.
2021-08-20

Smulkieji turėtų suskubti – dar galima gauti nemenką paramą bendradarbiavimui

Viešumoje pasigirsta svarstymų, esą didžiąją dalį ES paramos gauna stambūs ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės. Tačiau iš tiesų kai kurios priemonės skirtos tik smulkiesiems. Pasinaudoję parama bendradarbiavimui, smulkieji džiaugiasi pagerinę ūkių padėtį.
2020-10-23

Nepamirškite pasisodinti lietuvių pamiltų krūmų: dabar tam idealiausias laikas

Serbentai nėra reiklūs dirvožemiui, tačiau geriausiai auga ir dera pasodinti įvairiuose priesmėliuose bei priemoliuose. Juos galima sodinti ir pavasarį, ir rudenį, bet geriausiai – spalio mėnesį. Serbentai puikiai augs, jei juos pasodinsite saulėtoje vietoje, 5–8 cm giliau, nei augo medelyne. Atstumas tarp pasodintų serbentų krūmų – 0,8–1 m. Genėti ir formuoti juos galima vasarą, nuskynus uogas, rudenį ir pavasarį, nutirpus sniegui.
2020-10-15

Serbentų krūmus sodinkite tokiu būdu: derliaus nespėsite rinkti

Serbentai nėra reiklūs dirvožemiui, tačiau geriausiai auga ir dera pasodinti įvairiuose priesmėliuose bei priemoliuose. Juos galima sodinti ir pavasarį, ir rudenį, bet geriausiai – spalio mėnesį. Serbentai puikiai augs, jei juos pasodinsite saulėtoje vietoje, 5–8 cm giliau, nei augo medelyne. Atstumas tarp pasodintų serbentų krūmų – 0,8–1 m. Genėti ir formuoti juos galima vasarą, nuskynus uogas, rudenį ir pavasarį, nutirpus sniegui.
2019-10-26

Neišmeskite serbentų lapų: jūsų inkstai jums padėkos

Žolininkė, puslapio „Mano žolėlės“ įkūrėja Jolanta pataria, skinant juoduosius serbentus, atkreipti dėmesį ir į jų lapus, kuriuose slepiasi neįtikėtina nauda. Juodieji serbentai tai ir maistas, ir vaistai, dabar puikiausias metas yra jų prisiskinti. JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPAI Jie yra tinkami gaminti namų arbatai su aviečių bei gervuogių lapais. Jei po vaisių skynimo iškerpate senesnius stiebus, neišmeskite lapų, surinkite juos ir sudžiovinkite.
2019-07-23

Sunaudokite serbentų perteklių: skaniausia uogienė žiemai

Jeigu jūsų sode arba sodyboje jau užderėjo serbentų, skubėkite juos rinkti ir dėti į krepšius. Gardi uogienė, kuri puikiai tiks ir vasarai, ir žiemai, bus paruošta greitai, be didelio vargo.  Jums reikės: 1 kilogramo raudonųjų serbentų, 90 ml vandens, 1 kilogrmo cukraus.  Pradžioje raudonuosius serbentus nuplaukite vandeniu. Suberkite į puodą bei įpilkite vandens. Užvirinkite, nuimkite nuo ugnies bei trumpam palikite, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių.
2019-07-08

60 metų puoselėjamo trupininio pyrago receptas – plis iš kartos į kartą

Šis trupininio pyrago receptas prieš daugiau nei 60 metų pasirodė viename to meto populiariame receptų žurnale. O visai neseniai jį išbandė ir tinklaraštininkė Rita. Moteris savo sekėjams pateikė ir originalų šio pyrago receptą, nes, kaip ji pati sako, taip nedingsta autentiškumas ir nostalgija.  Dalinamės ir su jumis šiuo autentišku trupininio pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptu.
2018-10-07

Greitas naminis juodųjų serbentų džemas: receptas plis iš kartos į kartą

Džiaugiatės tikrai dideliu juodųjų serbentų derliumi, tačiau nežinote, ką iš jų būtų galima pagaminti? Tuomet pasiruoškite žiemos atsargas ir išbandykite šį greitą juodųjų serbentų džemą.  Džemui reikės: 2,5 kg. juodųjų serbentų, 10 sunokusių didelių bananų, 1,5 kg. uogienių cukraus, 100 ml. vandens. Gaminimo eiga: Į puodą beriame uogas, cukrų, pilame vandenų ir ant vidutinės ugnies maišydami verdame, kol uogos suminkštėja.
2018-08-22

Vos 1 gudrybė ir jūsų serbentai augs maksimaliai dideli

Juodieji serbentai turi tiek vitaminų, kad jais tiesiog privaloma vasarą mėgautis. O ką reikia žinoti apie jų auginimą? Kad uogos būtų didesnės Kaip užauginti maksimalaus dydžio uogas? Yra paprastas būdas. Kai uogos paauga, bet dar būna žalios, nugnybkite visų per vasarą užaugusių pažastinių šakelių viršūnes. Tada jūsų serbentams nebus konkurentų. Du svarbiausi dalykai Apie juoduosius serbentus sunku pasakyti ką nors ypatingo – agrotechnika paprasta ir, atrodo, visiems žinoma.
2018-07-28

Tai sužinojus, neužteks kibirų serbentams: patarimo prašys visa giminė

Juodieji serbentai turi tiek vitaminų, kad jais tiesiog privaloma vasarą mėgautis. O ką reikia žinoti apie jų auginimą? Du svarbiausi dalykai Apie juoduosius serbentus sunku pasakyti ką nors ypatingo – agrotechnika paprasta ir, atrodo, visiems žinoma. Deramai rūpinantis nuo krūmo galima priskinti kibirą uogų. Bet ar daugeliui tai pavyksta? Agronomė Judita Petrauskienė pasidalijo keliais esminiais patarimais. „Serbentus reikia sodinti pačioje drėgniausioje, žemiausioje sklypo vietoje.
2018-06-29

Lietuviškų serbentų kainas diktuoja lenkai

Pernai rekordiškai išbrangusių juodųjų serbentų atgimimas truko neilgai – šiemet šias uogas žadama supirkti perpus pigiau. Ankstyvą derlių doroti pradėjusiems Lietuvos juodųjų serbentų augintojams, puoselėjusiems didelius lūkesčius, teko patirti ir pakilimų, ir nuosmukių. Maždaug prieš keturiolika metų uogininkystės perspektyvomis patikėję žemdirbiai javus iškeitė į juoduosius serbentus.
2012-07-25

Serbentai – ne tik uogienėms

Juodieji serbentai pranoksta daugelį kitų sodo uogų pagal juose esančių vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų kiekį bei koncentraciją. Augalo vaisiuose gausu ląstelienos, karoteno, fosforo, kalio, magnio, geležies, natrio bei vitaminų  P, B1, B2, B3, B6, E, C (daugiau šio vitamino turi tik erškėtrožės). Juodųjų serbentų lapuose ir pumpuruose yra rauginių medžiagų, eterinių aliejų, organinių rūgščių.
2012-03-17

Mielinis serbentų vyniotinis

Gardus su bet kokiomis uogomis. Jums reikės: 100 gr cukraus 1 kiaušinis 50 gr mielių 500 gr miltų 1 st pieno 1 st serbentų uogienės 3 šaukštai sviesto Paruošimas: Mieles išsukti su šiltu pienu, cukrumi ir trupučiu miltų ir palikti šiltai apie 20 minučių. Svieste išsukti kiaušinį ir pakilusią masę, tada po truputį berti miltus. Gerai išminkyti. Tešlą iškočioti, tepti uogienę ir suvynioti. Kloti į skardą ir kepti apie 45 minutes 170 0C orkaitėje.
2011-01-21
Į viršų