Mokslininkai teigia, kad išgėrus gerųjų bakterijų prieš einant linksmintis, galima ryte išvengti pagirių ar net ilgalaikių alkoholio pasekmių. Teigiama, kad prieiti tokios išvados padėjo tyrimas su pelėmis.
Nėra duomenų apie poveikį žmonėms
Pasirodo, gerosios bakterijos savyje turi vieną fermentą, kuris, kaip įrodyta, sėkmingai skaido alkoholį organizme. Tai – specifinis fermento tipas, vadinamas ADH1B.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad graužikai, kurie buvo gavę gerųjų bakterijų absorbavo mažiau alkoholio bei kur kas greičiau atsigavo nuo svaigalų poveikio.
Kinijoje tyrimą atlikę mokslininkai tikisi, kad tokios išvados padės sukurti stebuklingą vaistą nuo pagirių. Be to, jie teigia, kad gerosios bakterijos ateityje gali būti naudojamos dažniau siekiant sumažinti su alkoholiu susijusią žalą kepenims ir žarnynui.
Visgi, svarbu įsidėmėti ir tai, kad kol kas nėra tikslių tyrimo duomenų, kaip tai gali paveikti žmones, todėl dar nėra įrodyta, kad toks metodas yra saugus asmenims, rašoma dailymail.co.uk.
Primename, kad dažnas alkoholio vartojimas yra susijęs su daugybe sveikatos problemų, tokių kaip aukštas kraujospūdis, insultas ir onkologinėmis ligomis.