• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

REKLAMA

Kukuliams: 500 g  mėgstamos maltos mėsos; 150 g šviežių kiaulienos lašinių; 1 kiaušinio; 2 riekių batono; 150 ml grietinėlės; svogūno; 2 skiltelių česnako; pipirų; druskos; lydyto sviesto kepimui; petražolių puošimui.

Baltam padažui: 2 v.š. miltų; 200 ml naminio sultinio; 100 ml pieno; 1 v.š sviesto; pipirų; druskos.

Spanguolių padažui: 1 stiklinės šviežių spanguolių arba bruknių; cukraus pagal skonį.

Bulvių košei: bulvių pagal poreikį; grietinėlės; druskos.

GAMINIMAS

Mėsą ir lašinius sumalkite, dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, pipirus ir druską. Masę gerai išminkykite ir išdaužykite.

Nusiskuskite bulves košei. Pasiruoškite baltą padažą: 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo, po truputį pilkite sultinį, pradėjus tirštėti, pilkite pieną ir gardinkite druska, pipirais. Padažą palikite puode, kuriame troškinsite kukulius.

REKLAMA
REKLAMA

Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukrų. Išmaišykite ir ragaukite.

Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus. Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves. Kol bulvės išvirs, galime kepti kukulius. Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus. Kepimui naudokite lydytą sviestą.

REKLAMA

Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.

Išvirus bulvėms, nusunkite, pilkite grietinėlę, užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite. Gausite labai purią bulvių košę. Kukuliai paruošti, košė taip pat, belieka skanauti. Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu neatsisakykite spanguolių padažo, tai yra labai skanu.

Šaltinis: Ritos receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų