kukuliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kukuliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kukuliai“.
Burnoje tirpstantys kukuliai pagal Ingridą: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Į savaitę bent kartą stengiamės valgyti žuvį. Bet kartais aš taip užsinoriu žuvies kukulių su gardžiu grietinėlės padažu ir bulvių koše, kad nenurimstu. kol jų nepasigaminu. Tokiais mano norais šeima nelabai patenkinta. Nes tiesiog žuvies kotletų jie nevalgo. Negaliu sakyti, kad jiems jie neskanūs, nes net neragauja. Taigi kepu ir valgau pati sau viena. O Jūs mėgstate žuvies kotletus?“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šie Odetos kukuliai sužavės visus: skonis – tobulas
„Visų mėgstami. Kiekvienas gali rinktis – vištienos, veršienos, jautienos, kiaulienos. Kiekviena šeima, šalis ar tauta turi savo kukulių versijas. Ir nežinia, ar rastume iš visų patį tobuliausią receptą. Bet žinia, kad visi jie turi panašius ingredientus. Vakar po ilgo laiko gaminau meatball'sus, kotletukus, nes jau buvau jų labai pasiilgusi. Na ir kas, kad šeimoje tik aš ir vyras juos valgom,bet nuo savęs nepabėgsi. Mums labai patiko ir tas padažas vertas atskirų pagyrų. Išbandykite.
Atrado skaniausią bulvių kukulių receptą: nukels atgal į vaikystę
„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės:
8 vidutinio dydžio bulvės;
3 pak. x 180 g varškės;
1 kiaušinis;
2 v. š. miltų;
2 v. š. krakmolo;
druskos pagal poreikius.
Nostalgiški bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: pigu, greita ir skanu
„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės:
8 vidutinio dydžio bulvės;
3 pak. x 180 g varškės;
1 kiaušinis;
2 v. š. miltų;
2 v. š. krakmolo;
druskos pagal poreikius.
Šie mėsos kukuliai padaže nepaliks abejingų: pigu, greita ir skanu
„Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi. Jei norite daugiau padažo – dvigubinkite produktų kiekį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.
Tefteliams:
500 gr faršo;
100 gr. ryžių (nevirtų svoris);
1 svogūnas;
1 morka;
1 šaukštas majonezo;
mėsos prieskonių;
druskos, pipirų.
Padažui:
0,5 stiklinės vandens;
4 v.š. pomidorų padažo;
2 v.š. grietinės;
2 v.š. majonezo;
1 v.š. miltų;
druska, mėgstami prieskoniai.
Jurgitos mėsos kukuliai nepaliks abejingų: „Labai skanus patiekalas“
„Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi. Jei norite daugiau padažo – dvigubinkite produktų kiekį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.
Tefteliams:
500 gr faršo;
100 gr. ryžių (nevirtų svoris);
1 svogūnas;
1 morka;
1 šaukštas majonezo;
mėsos prieskonių;
druskos, pipirų.
Padažui:
0,5 stiklinės vandens;
4 v.š. pomidorų padažo;
2 v.š. grietinės;
2 v.š. majonezo;
1 v.š. miltų;
druska, mėgstami prieskoniai.
Šis makaronų receptas sužavės visus: paprasta, greita ir skanu
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo.
Šie bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: skonis nepaliks abejingų
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Ko reikės:
1,5 kg virtų bulvių;
4–5 v.š. bulvių krakmolo;
Druska, persiladas, ciberžolė;
Morkų;
Svogūnas;
Avižų grietinėlė.
Taip ruošti balandėliai patiks visai šeimai: rekomenduoja išbandyti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Atrado superinius sumuštinius savaitgaliui: norėsis kartoti
Sumuštiniai – tai patiekalas, be kurio savo rutinos neįsivaizduoja daugelis lietuvių. Šį savaitgalį jums siūlome pasigaminti itin gardžius sumuštinius. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“.
Sumuštiniai su jautienos kukuliais
Kukuliams jums reikės: 500 g brandintos, maltos jautienos; Žiupsnio šviežiai maltų pipirų; Žiupsnio druskos; 0,5 valg. šaukštelio česnako miltelių; 5 valg. šaukštų panko džiūvėsėlių; 1 vnt.
REKLAMA
REKLAMA
Šie bulvių kukuliai sužavės visą šeimą: pigu, greita ir skanu
„Mėgstantiems bulvinius patiekalus receptas visai pravers. Be to jie gana greitai ir lengvai pagaminami. Visas proporcijas surašysiu labai tiksliai, kad kukuliai gautųsi ir jums. Taigi, o dabar prie recepto“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 550 gr virtų bulvių (virtų su druska), 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, 3 v.š. krakmolo + 1 v.š. apvoliojimui, Papildomai reikės: 0,5 stiklinės vandens ir 1 v.š. krakmolo.
Minkštučiai mėsos kukuliai pagal Audronę: idealiai tiks su bulvių koše
„Planavau gaminti įdarytas cukinijas, bet gavosi kukuliai. O jums taip nebūna, kad planuojate gaminti vieną patiekalą, o pagamini kitą? Man nedažnai, bet būna. Svarbiausia, kad aš visai nesigailiu savo tokiu sprendimu, nes vakarienė gavosi super gardi ir dar liko rytdienai“, – rašo tinklarašio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 600 gr kiaulienos faršo, 1 kiaušinio, 1 svogūno, 3 v.š. džiūvėsėlių, maltos mėsos prieskonių, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Receptas. Kukuliai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: 700 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 1 sauja ryžių 1 žiupsnelis druskos Padažui: 200 gramų konservuotų pomidorų 200 mililitrų vandens 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Jautienos faršą išminkyti su kiaušiniu, virtais ryžiais ir druska. Formuoti kukulaičius. Kukulaičius apkepti keptuvėje iš visų pusių.
Receptas. Vištienos kukulaičiai su kopūstais
Puiki pietų idėja mamos dienos proga.
INGREDIENTAI: 1 gūželė kopūstų 400 gramų vištos faršo 3 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai krakmolo 3 valgomieji šaukštai aliejaus 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis prieskonių vištienai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos faršą pasūdykite, berkite pipirus ir krakmolą. Išmaišykite.
Pieniška kukulių sriuba nukels atgal į vaikystę: receptas plinta žaibiškai
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.
„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, – rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.
Nostalgiški mėsos kukuliai su bulvių koše: taip, kaip gamindavo mama
„Tokie pietūs mane nukelia tiesiai į vaikystę pas mamą. Tai jaukus, šiltas, naminis maistas. Aš kartais tokių patiekalų užsinoriu, mielai juos valgo visa šeima. Man dažnai nutinka taip, kad kai nežinau šeimai ką gaminti pietums – dažniausiai ruošiu tokius pietus, kurie man primena tėvų namus ir šiltą, mamos ruoštą maistą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Nostalgiški bulvių kukuliai pagal Audronę: „Išėjo tiesiog super“
„Vienbalsiai nusprendėm vakarienei pasigaminti varškės ir bulvių kukulių. Šįsyk juos gaminau pikantiško skonio, gavosi super. Bet jei nemėgstate ir nenorite pikantiško skonio, nedėkite kelių recepte išvardintų ingredientų ir galėsite mėgautis tradiciniais varškės ir bulvių kukuliais“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 7–8 vid. dydžio bulvių, 180 gr.
Rekomenduoja kukulius „Pūkučiai“: idealiai tiks su keptomis bulvėmis
„Pūkučiai“ puikiai tinka labai išalkusiems valgytojams pamaitinti, šalia jų patiekiant keptų bulvių, pomidorų skiltelių ir marinuotų agurkų griežinėlių“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.
Naminiai kukuliai pagal Iloną: „Vienas mėgstamiausių šeimos patiekalų“
„Vienas mėgstamiausių mano šeimos patiekalų. Lengva, paprasta, greita, ekonomiška. Ir tikrai drąsiai galiu teigti, skanesni nei „Ikea“ parduotuvėje“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Reikės: 500 gr jautienos ir kiaulienos maltos mėsos; 0.5 arb.š. druskos; pipirų; ¼ arb. š. muskato riešuto; 1 kiaušinio; 80 gr batono; 125 ml pieno; skiltelės česnako; nedidelio svogūno; mažo pundelio petražolių.
Minkštučiai kukuliai su puria bulvių koše pagal Ritą: „Verti 10 balų“
„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Kukuliams: 500 g mėgstamos mėsos; 150 g šviežių kiaulienos lašinių; 1 kiaušinio; 2 riekių batono; 100–150 ml grietinėlės; svogūno; 2 skiltelių česnako; pipirų; druskos; lydyto sviesto kepimui; petražolių puošimui.
Minkštučiai kukuliai pagal Ritą: idealiai tiks prie purios bulvių košės
„Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu. Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10. Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams. Labai skanu“, – sako tinklaraštininkė Rita.
Kukuliams: 500 g mėgstamos maltos mėsos; 150 g šviežių kiaulienos lašinių; 1 kiaušinio; 2 riekių batono; 150 ml grietinėlės; svogūno; 2 skiltelių česnako; pipirų; druskos; lydyto sviesto kepimui; petražolių puošimui.
Itin gardi bulvių užkepėlė su kukuliais pagal Rasą: vienas, du ir yra
Pietums norite nustebinti šeimą, tačiau fantazija visiškai išseko? Tuomet išbandykite šį greitą ir be galo gardų patiekalą, kurį rekomenduoja tinklaraštininkė Rasa.
Reikės: Kiaulienos faršo – 500 g; Bulvių (žalių) – 1 kg; Vyšninių pomidorų – 200–300 g; Kiaušinių – 2 vnt; Svogūno – 1 vnt didelis; Morkos – 1 vnt didelė; Česnako – 3 skiltelės; Manų kruopų – 3 šaukštai; Majonezo – 5 šaukštai; Ciberžolės – 1 šaukštelis; Garstyčių – 2 arb.
Pieniška kukulių sriuba nukels į vaikystę: Audronės receptas plinta kaip virusas
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraštyje „Gamink su Audrone“ pasidalijo pieniškos bulvių kukulių sriubos receptu, kuri akimirksniu surinko šimtus patiktukų ir reakcijų. Šis receptas nukėlė tinklaraščio sekėjus į vaikystę.
„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, - rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.
Faršo kukuliai kiekvieno skoniui: dar ilgai jų nepamiršite
Tai nerealiai gardus patiekalus. Pagaminsite sultingus ir skanius mėsos kukulius iš kapotos mėsos pomidorų padaže.
Prireiks: 500 gramų faršo, 200 gramų ryžių, 1 svogūno, 1 kiaušinio, druskos, pipirų. 1 valgomojo šaukšto grietinėlės, 1 valgomojo šaukšto milto, 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos, 1 lauro lapo.
Pirmiausia išverdame ryžius, kol bus pusiau išvirę. Tuomet sumaišome su svogūnu, kiaušiniu, druska bei pipirais. Po to dedame pasirinktą faršą bei išmaišome iki vientisos masės.
Močiutė išdavė tobulų bulvių kukulių receptą: norėsis gaminti vėl ir vėl
Savaitgalį svajojate apie gardžiuosius bulvių kukulius? Tuomet nieko nelaukite ir juos pasigaminkite patys savo namuose.
Tešlai reikės: 500 gramų virtų bulvių; 200 gramų varškės; 3 šaukštų bulvių krakmolo; 2 kiaušinių; aštuntadalio šaukštelio (arba pagal skonį) druskos; 1 didelio šaukšto krapų.
Padažui reikės: 1 šaukšto (arba pagal skonį) sviesto; 2 šaukštų (arba pagal skonį) grietinės; žiupsnelio druskos.
Kukulaičiai su makaronais viename puode: gaminsite dažniau
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė sako, kad vienos keptuvės patiekalas jai ypač patiko, mat pagamino greitai ir labai gardžiai.
Ji rinkosi kukulaičius su makaronais ir padažu.
Reikės:
Kukulaičiams:
0.5 maltos mėsos ( rinkitės kokia jums patinka ), 1 kiaušinio, maltos mėsos prieskonių, svogūnų, 1 - 2 v.š. miltų, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui
Padažui:
2 - 3 v.š. pomidorų padažo,0.5 - 0.6 l. vandens
300 gr.
Soti vakarienė garantuota: taip kukulių dar negaminote
Jeigu jau galvojate apie sočią vakarienę, pabandykite išmėginti šiuos kukulius, kepamus kartu su bulvėmis. Pamatysite, išmėginę tokį receptą, kitokių nė nebandysite. Jums reikės: 3 bulvių, 500 gramų jautienos faršo, 1 skiltelės česnako, petražolių, maltų paprikų, 150 gramų mocarelos sūrio, druskos, pipirų. Padažui: 5 valgomųjų šaukštų sviesto, 3 valgomųjų šaukštų kviečių, 800 ml pieno, 2 arbatinių šaukštelių druskos, pusės arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto.
Minkštučius kukulius gaminsite vis dažniau: skonis jus sužavės
Pats metas pradėti galvoti apie maisto idėjas pietums ir vakarienei. Pagaminti troškintų kukulaičių su pupelėmis nebus sunku, o skonis pranoks lūkesčius. Jums reikės: 600 - 700 gr. kiaulienos / jautienos faršo, 1 kiaušinio, 400 gr. raudonų konservuotų pupelių, 200 ml.
Ieva išbandė naują receptą: taip mėsos su bulvių koše dar neruošėte
Pritrūkote idėjų, ką pagaminti, o visi receptai jau pabodo? Tuomet išbandykite mėsos kukulius su bulvių koše ruošti šiek tiek neįprastu būdu, kurį siūlo tinklaraštininkė Ieva. Kukuliams: maltas kumpis: 800 gramų; kiaušiniai: 1 (didelio); česnakas: 1 skiltelės; pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto; manai: 3 valgomųjų šaukštų; pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio; paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio; druska: 0,5-1 arbatinio šaukštelio.
1 idėja ir kukuliai taps pasakiškai skanūs: išbandę nesigailėsite
Tereikia kiaulienos kukulaičius suskti šonine ir patiekalas taps daug gardesnis, o ir lėkštėje atrodys kur kas įspūdingiau. Šitaip pagamintais kukulaičiais jums tikrai pavyks nustebinti savo artimuosius. Puiki idėja pietums ar vakarienei, o garnyras jau kiekvienam pagal skonį. Reikės: 0.5 kg. kiaulienos faršo ( g.b. ir kt. ), 50 gr. virtų ryžių, 150 gr.
Kukuliai pagal Audronės mamą: šis receptas plinta iš kartos į kartą
„Tokius kotletukus gamina mano mama, močiutė, gamins ir mano dukra“, - sako tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė ir kviečia tv3.lt skaitytojus gaminti pagal receptą, plintantį iš kartos į kartą. Tai yra vieno puodo patiekalas, todėl Audronė prisipažįsta mėgstanti tai gaminti. Dar renkasi ir mamos patarimą: kotletus troškinti ir patiekti su padažiuku. Daug laiko šiam patiekalui pagaminti nesugaišite , o rezultatas yra puikus. Reikės: 0.5 kg. bulvių, 0.5. kg.
Vištienos kukulaičiai pagal Audronę: skonis maloniai nudžiugins
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo rudenį mėgautis daržovėmis ir ruošti patiekalus iš jų. Ruduo yra tinkamas laikas gaminti troškinius, apkepus ir padažus. Rekomenduoju pasigaminti vištienos kukulaičių su daržovių padažu, o jau daržoves galite rinktis kiekvienas pagal savo skonį ar tai, ką tuo metu turite namuose. Patiekalas gavosi labai skanus, o svarbiausia, kad jam paruošti nesugaišau daug laiko. Reikės: 0.5 kg.
Lengvai ir greitai: ypatingo skonio kukuliukai – skanūs, sultingi ir itin minkšti
Už lango nesiliaujant lietui, namuose pasigaminkite šiltus ir garuojančius patiekalus. Tam puikiai tiks šie lengvai ir greitai pagaminami Audronės kalakutienos kukuliai, kurie visus sužavi savo minkštumu ir sultingumu. Kukuliams reikės: 600 – 700 g. smulkintos kalakutienos maltos mėsos, 2 kiaušinių, svogūno, džiūvesėlių ( 3 – 4 v.š.), kalakutienos prieskonių, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui. Padažui: 400 ml. sultinio, 200 ml.grietinėlės, 1 v.š miltų, sviesto.
Švediški kukuliai gaminti namuose: 100 kartų skaniau nei Ikea parduotuvėje
Švediški kukuliai jau nuo seniausių laikų tapo tikra šios šalies pažiba. Išbandykite švediškus kukulius pasigaminti patys namuose, jie tikrai nepaliks abejingų. „Apie šiuos kukulius girdėjau daug liaupsų ir pagyrų. Kiekvienas nuvažiavęs į Ikea susigundo jų paragauti su bruknių uogiene. Nuvažiuoju ir aš ten, bet kukuliukų ten nevalgau. Ir esu juos gaminusi ne kartą ir ne du, bet šį kartą kiek kitoks jų variantas”, - sako recepto autorė. Švediškiems kukuliams reikės: 400 gr.
Naminiai kukuliai su „cinkeliu“. Skonis pranoko lūkesčius
Jeigu ir jums pabodo įprasti kukulių ir kotletų receptai, siūlome išbandyti šį. Tinklaraštis „Balta lėkštė“ siūlo pagaminti ir paskanauti tokį patiekalą, kuris abejingų, tikime, nepaliks. Kukuliukai su raudonųjų serbentų „cinkeliu“ bei plakta bulvių koše. Autorė rašo, kad namuose visada turi šaldytų raudonųjų serbentų, kuriuos nuolat naudoja įvairiems patiekalams gardinti. Taigi, šiandien pietums arba vakarienei ji siūlo gardžius kukulaičius, gardintus rūgštokomis uogomis.
Ypatingo skonio kukuliukai – traški išorė, sultingas vidus
Mėsos kukuliai – daugelio pamėgtas patiekalas. Tačiau išbandykite šiuos kitokius kukulius, kurie nustebins ne tik savo išvaizda, bet ir priblokš skoniu. Jų receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona.
Kukulių ir bulvių apkepas: skonis pranoks lūkesčius
Worldrecipes.eu siūlo ypač gardų patiekalą, kuris nepaliks abejingų. Kiaulienos kukulių ir bulvių apkepas su sūriu puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Jį pagaminti tikrai neužtruksite, o skonis pranoks lūkesčius. Kukuliams: 800 gramų malto kumpio arba kiaulienos faršo, 1 didelio kiaušinio, 1 skiltelės česnako, 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos, 3 valgomųjų šaukštų manų, pusės šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio paprikos miltelių, druskos.
Greiti bulvių kukuliukai savaitgaliui: nustebins net ir išrankiausius
Iš bulvių galima gaminti ne tik visų pamėgtus cepelinus, bet ir nuostabius greitai paruošiamus bulvių kukulius. O juos pagardinti vietoj mėsos puikiai tiks grybai! Išbandykite šį pamėgtą tinklaraščio Samčio užrašai receptą. Įdaras: 1 svogūnas, 20 gr. lydyto sviesto, 1 st. virtų grybų, 1 šaukštas džiuvėsėlių. Kukuliams: 8 bulvės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo, druskos. Gaminimas: Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.
Skaniau negu skanu: naminiai kukuliai su ryžiais
Tnklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė tv3.lt skaitytojams šiandien siūlo pagaminti kukulių (teftelių) su ryžiais ir padažu. Nedaugžodžiaudama ji teigia, kad šis patiekalas: skaniau negu skanu. Jums reikės: 0.5 kiaulienos faršo, 100 gr. virtų ryžių, 1 kiaušinio, svogūno, maltos mėsos prieskonių, džiovintų špinatų, druskos, aliejaus kepimui, miltų ( tefteliams apvolioti ) Padažui: 2 v.š sviesto, 2 v.š miltų, 3 v.š grietinės, 400 ml.
Ypatingi bulvių ir mėsos vėrinukai: ne tik skanu, bet ir labai gražu!
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė dalijasi gardžių kukulaičių ir bulvių vėrinukais. „Gamink su Audrone“ autorė sako, kad tokiu būdu ruošti vėrinukai - labai skanūs ir puikiai atrodantys. Reikės: 0.5 kg.malto kiaulienos faršo, 1 kiaušinio, 1 v.š.majonezo, saujos džiūvesėlių, mėsos prieskonių, svogūno, krapų, druskos, bulvių prieskonių, vyšninių pomidoriukų, aliejaus Kiaulienos faršą sumaišiau su recepte išvardintais produktais ir padariau kukulaičius.
Tarkuotų bulvių kukuliai: vaikystės patiekalas, kuris nepaliks abejingų!
Feisbuko tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė tv3.lt skaitytojams siūlo prisiminti vaikystės skonį. Recepto autorei jis siejasi su tarkuotų bulvių kukuliais. Norite išmėginti? Pirmyn! „Jie tokie skanūs, tad, tikriausiai, būtų sunku atsispirti neparagavus. Jeigu ir jums bulviniai kukuliai primena vaikystę arba seniai juos valgėte, netingėkite ir tuo pat pagaminkite“, - rašo ponia Audronė ir dalijasi receptu.
Pagaminsite vos per 20 minučių: nuodėmingai gardūs kukulaičiai
Ką pagaminti vakarienei? Tai vienas dažniausiai šeimininkes kankinančių klausimų. Jei svarstote ir vis dar nežinote, tinklaraščio ,,Skanus gyvenimas“ autorė Ilona Juciūtė turi idėją - siūlo pagaminti labai gardžius ir greitai paruošiamus kukulačius medaus ir garstyčių padaže. Jums reikės: Pusės kilogramo maltos jautienos arba kiaulienos, 2 riekelių batono, kiaušinio, svogūno, kelių skiltelių česnako, druskos, pipirų.
Mėsos kukuliai, kuriuos valgant norėsis dar ir dar
Skrandis jau gurgia? Jei jaučiatės išalkę, pats metas pagalvoti apie patiekalą, kuris gali tapti puikiu pasirinkimu jūsų pietums arba vakarienei. Jei nenorite užtrukti virtuvėje, tačiau norite šio to gardaus, rinkitės šių mėsos kukulių receptą.
150 mln. IKEA mėsos kukulių kasmet
Kai IKEA nusprendė pardavinėti maistą, kompanija ėmėsi tos pačios strategijos kaip baldų pardavime: keli standartizuoti pavyzdžiai parduodami milžiniškais kiekiais arba 150 mln. parduotų mėsos kukulių. IKEA tikisi, kad tiek jų šiemet parduos savo baldų parduotuvėse, rašoma „The Wall Street Journal“. Nors pagrindinis kompanijos verslas yra baldai, šiemet planuojama, kad daugiau nei 300 parduotuvių visame pasaulyje valgys maždaug 700 mln. žmonių.
Pirmos IKEA dienos: 100 tūkstančių žmonių ir 66 tūkstančiai kukulių
Penkios dienos šypsenų ir gerų emocijų – tiek truko Didžioji parduotuvės IKEA Vilnius atidarymo šventė. Per visas šias dienas parduotuvę aplankė daugiau nei 100 tūkstančių žmonių, suvalgyta per 66 tūkstančius firminių IKEA švediškų mėsos kukulių ir 14 tūkstančių dešrainių, nuo ryto iki vakaro neištuštėjo 430 vietų IKEA restoranas ir vaikų žaidimų kambarys Småland.