Šis šeštadienis pirkėjus pradžiugins vasariškos gaivos kupinais pasiūlymais. Pradėkime nuo vištienos, kuri savo vietą ant kasdienio stalo atranda viso pasaulio virtuvėse. Šį savaitgalį 400 g šviežios viščiukų broilerių vidinės filė „Skonio ženklas“ kainuos tik 2,22 Eur. Nuo vasariško meniu neatsiejamos įspūdingo dydžio trešnės taip pat stebins ypatinga kaina – kilogramas jų kainuos 3,79 Eur. O aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 1 kg cukraus pakuotę įsigysite vos už 0,79 Eur. Tad jei savaitgalį virsite uogienę, tiek trešnių, tiek cukraus galėsite negailėti.
Puikios „Superšeštadienio“ produktų kainos visada įkvepia gaminti su fantazija. Šįkart „Lidl“ ekspertai kviečia ne tik išsivirti gardžią trešnių uogienę ar išsikepti mėgstamų vištienos kepsnelių, bet nusikelti į skonio kelionę į kvapais ir skoniais turtingą Aziją. Savaitgalio pietums pasigaminkite sveikesnę saldžiarūgštę vištieną su trešnių padažu. Be sintetinių priedų, o tik su šviežiais produktais ruošta versija neabejotinai patiks tiek mažiems, tiek dideliems gurmanams.
Azijos skonių įkvėpta vasariška saldžiarūgštė vištiena
400 g šviežios viščiukų broilerių vidinės filė „Skonio ženklas“
150 g šviežių trešnių
1 a. š. cukraus
2 v. š. alyvuogių aliejaus
80 g sviesto
3 česnako skiltelių
1 nedidelės imbiero šaknies
0,5 puodelio vištienos sultinio
2 v. š. balzamiko acto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Ryšulėlio šviežių petražolių arba sezamo sėklų papuošimui
Pirmiausia pradėkite nuo trešnių paruošimo. Reikalingą kiekį jų nuplaukite, išimkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Kai sviestas ištirps, sudėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite apie 5–6 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps ir gražiai apskrus. Iškepus, išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Toje pačioje keptuvėje sudėkite smulkintą česnaką bei imbierą. Kepkite juos apie 2–3 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės ir pradės skleisti nuostabų aromatą.
Pats metas ir trešnėms! Į keptuvę su česnaku ir imbieru įdėkite pjaustytas uogas ir šiek tiek cukraus. Viską troškinkite apie 2 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol vyšnios pradės išskirti sultis ir ištirps cukrus.
Į besiformuojantį padažą supilkite vištienos sultinį ir balzamiko actą, viską gerai išmaišykite. Leiskite jam troškintis dar apie 5 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Paragaukite padažo ir pagal skonį pagardinkite jį druska bei pipirais. Jei norite, galite šaukštu arba šakute lengvai sutrinti dalį trešnių, kad išsiskirtų daugiau sulčių.
Galiausiai grąžinkite keptą vištienos krūtinėlę į keptuvę su vyšnių padažu. Viską troškinkite dar 2–3 minutes, kad skoniai susimaišytų, o vištiena pasidengtų saldžiarūgščiu padažu.
Patiekite gausiai trešnių padažu aplietą vištieną ir papuoškite šviežiomis petražolėmis arba sezamais. Šis patiekalas puikiai dera su keptomis bulvėmis arba garuose virtais ryžiais.
Skanaus!