Graikiškoms bulvių salotoms reikės:
- Kilogramo šviežių bulvių
- 2 raudonųjų svogūnų
- 4 šaukštų alyvuogių be kauliukų
- Džiovintų pomidorų aliejuje
- Kelių šaukštų kaparėlių
- 150 gr feta sūrio
- Saujos šviežių krapų
- Svogūnų laiškų
Padažui reikės:
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 100 ml obuolių acto
- Šaukštelio garstyčių
- 2 česnako skiltelių
- Džiovintų mėgstamų žolelių (raudonėlio, baziliko, čiobrelio)
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite ir perpjaukite pusiau, svogūnus smulkiai supjaustykite, džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Visas daržoves sudėkite į dubenį, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Įdėkite druskos, pipirų. Ant viršaus pabarstykite trupinto feta sūrio.
Visus padažo ingredientus supilkite į nedidelį stiklainį, česnakus smulkiai sukapokite ir sudėkite kartu. Užsukite dangtelį ir gerai pakratykite, kad padažas gerai išsimaišytų ir taptų vientisas. Padažą naudokite iš karto arba laikykite šaldytuve, kol prireiks.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.