Jau šiandien TV3 žiūrovai leisis į veiksmo komedijos „Kieti bičai“ (angl. The Nice Guys) nuotykį. Holivudo žvaigždės Russellas Crowe ir Ryanas Goslingas čia sukuria nepamirštamą detektyvų duetą: vienas – šiurkštus ir be sentimentų, kitas – nevykęs, bet atkaklus.
Kai Los Andžele paslaptingai dingsta mergina, o žudikų taikiklyje atsiduria pornografijos industrijos aktorė, šis neįprastas tandemas yra priverstas suvienyti jėgas. Sekdami karštomis pėdomis, jie pasineria į absurdiškų situacijų laviną, kurioje netikėtai susiduria su galingais žmonėmis, sąmokslais ir pavojingomis paslaptimis.
Filmas nukelia į 1977-ųjų Los Andželą – vietą, kur blizgesys slepia tamsias paslaptis, o kriminalinė korupcija tvyro ore. Ši juosta tapo tikru deimantu kriminalinių komedijų gerbėjų akyse – charizmatiški veikėjai, kandus humoras bei stilinga režisūra paverčia šią istoriją ne tik intriguojančia, bet ir neįtikėtinai smagia.

Aptarę filmo siužeto vingius ir kitas įdomybes, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis nustebino ir tobulo mėsainio su bulvytėmis receptu – išbandykite patys.
Dvigubas „Smashed“ burgeris su „Animal style“ bulvytėmis
Mėsainiams:
- Apie 450 g maltos jautienos;
- 1 v. š. Vorčesterio padažo;
- ½ a. š. česnako granulių „Sauda“;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- 4 riekelės lydyto sūrio;
- Brioche mėsainio bandelės „Vilniaus duona“;
- Keli v. š. majonezo padažo „Vilnius „Burgeris“;
- Šiek tiek sviesto;
- Šiek tiek salotos;
- 1 pomidoras;
- Šiek tiek marinuotų agurkų;
- 1 didelis svogūnas.
Animal style bulvytėms:
- Apie 300 g šaldytų bulvyčių gruzdinimui;
- 2 geltoni svogūnai;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- 2 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
- 2 v. š. kečupo;
- Keli maži saldūs marinuoti agurkai;
- 1 a. š. garstyčių;
- ½ a. š. baltojo acto;
- Kelios riekelės lydyto sūrio;
- Aliejus.
Animal style bulvytės:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite, kol šie suminkštės, apie 10 minučių. Uždenkite ir toliau kepkite, maišydami kas 5 minutes, kol svogūnai taps tamsiai auksinės rudos spalvos.
Kol kepa svogūnai, pasiruoškite padažą: dubenyje sumaišykite majonezą, kečupą, labai smulkiai pjaustytus marinuotus agurkus, garstyčias ir actą.
Kai svogūnai bus beveik paruošti, šaldytas neatitirpintas bulvytes dubenyje permaišykite su alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais ir paskirstykite ant kepimo skardos lygiu sluoksniu. Kepkite orkaitėje, kol bulvytės taps šviesiai auksinės rudos ir traškios.
Ištraukę iš orkaitės, ant bulvyčių dėkite sūrio riekeles ir grąžinkite į orkaitę, kol sūris visiškai ištirps. Kai bulvytės bus paruoštos, uždėkite ant jų keptus svogūnus ir padažą.
Mėsainiai:
Į dubenį dėkite maltą jautieną, įpilkite Vorčesterio padažą, pagardinkite česnako granulėmis, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite rankomis, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje. Iš mėsos suformuokite 4 rutuliukus.
Pomidorus ir marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus – plonais žiedais, pasiruoškite salotas.
Ant stiprios ugnies įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pirmiausia į ją dėkite svogūnus ir kepkite, kol jie suminkštės ir lengvai paruduos. Iškepusius svogūnus padėkite į šoną.
Į tą pačią keptuvę dėkite mėsos rutuliukus ir nedelsdami kiekvieną suspauskite presu arba didelėmis mentelėmis, kad mėsa pasidarytų labai plona. Paplotėliai turi būti šiek tiek didesni už bandeles, nes kepdami jie susitrauks. Kepkite apie 1 minutę iš abiejų pusių.
Kai mėsa apkeps, ant kiekvieno paplotėlio dėkite po burgerio bandelės apatinę dalį, paspauskite presu. Pakepkite jas, tuomet apverskite ir uždėkite ant mėsos iškeptus svogūnus ir lydytą sūrį.
Kai paruošite 4 mėsos paplotėlius su apkeptomis apatinėmis burgerių bandelėmis, toje pačioje keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite 2 viršutines bandelių dalis.
Galiausiai formuokite burgerį: ant vienos bandelės apatinės dalies su mėsa, sūriu bei svogūnais uždėkite kitą apatinę dalį su mėsa, sūriu bei svogūnais, tuomet – salotų lapus, pomidorų griežinėlius ir marinuotus agurkus. Viršutines bandelės dalis aptepkite burgerių padažu ir dėkite ant burgerio viršaus. Patiekite su bulvytėmis. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































