• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džioviname, ir šaldome, ir sūdome. Ruošiame atsargas žiemai, o vasarą vos ne kasdieną valgome. Krapų užtepėles ant duonos riekelės tepame, gaminamą maistą gardiname, o konservuojant nebent tik į uogienes ar kompotus nededame“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džioviname, ir šaldome, ir sūdome. Ruošiame atsargas žiemai, o vasarą vos ne kasdieną valgome. Krapų užtepėles ant duonos riekelės tepame, gaminamą maistą gardiname, o konservuojant nebent tik į uogienes ar kompotus nededame“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.

REKLAMA

Krapų užtepėlė

Jums reikės: 500 g krapų lapelių (be kotelių, juos džiovinkit); 2 česnakų galvutės; 150-200 ml aliejaus (aš naudoju alyvuogių); 1 v.š. druskos be viršaus; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1/2 a.š. cukraus; 2 v.š citrinos sulčių.

Krapus ir česnakus sutrinu trintuve, po to gerai išmaišau su druska bei kitais prieskoniais. Sudedu į stiklainius. Laikau šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais šiam krapų kiekiui įdėdavau 150 g graikiškų ar kitokių riešutų, kietą sūrį. Dabar riešutus ar sūrį dedu prieš vartojimą, nes, netinka jie man, pavyzdžiui, ant šviežiai virtų bulvių uždėti. Galima miksuoti su kitais žalumynais, bet kartais reikia tik krapų, tuomet šaldytuve turim juos „po ranka“.

Šaltinis: „Vakavimas.lt“

KRAPAI Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džiovinam, ir...

Posted by vakavimas.lt on 2021 m. liepos 5 d., pirmadienis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų