• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius keliasi į lauką ir kviečia pasigaminti kvapnius pavasariškus grilio patiekalus. TV laidos žiūrovų dėmesiui – ne tik grilio gardumynai, kuriuos nesudėtinga patiems pasigaminti, bet ir daugybė naudingų patarimų apie tai, kokias malkas rinktis griliui, kaip ilgiau išlaikyti šviežius smidrus, kaip rūkyti daržoves, ar, kaip išsivytinti mėsą namų sąlygomis.  

6

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius keliasi į lauką ir kviečia pasigaminti kvapnius pavasariškus grilio patiekalus. TV laidos žiūrovų dėmesiui – ne tik grilio gardumynai, kuriuos nesudėtinga patiems pasigaminti, bet ir daugybė naudingų patarimų apie tai, kokias malkas rinktis griliui, kaip ilgiau išlaikyti šviežius smidrus, kaip rūkyti daržoves, ar, kaip išsivytinti mėsą namų sąlygomis.  

REKLAMA

Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.

Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius. 

REKLAMA
REKLAMA

Grilyje keptos dūmo skonio daržovės

Tomas Rimydis siūlo išbandyti grilyje keptas daržoves. Tai maistingas, labai gardus ir tobulo aromato užkandis arba garnyras prie mėgstamų patiekalų. 

REKLAMA

Receptą žiūrėkite:

Pomidorinis daržovių troškinys su pupelėmis

Vylius Blauzdavičius parodė, kaip paruošti visiškai nesudėtingą daržovių troškinį su pupelėmis. Prieš tiekiant jį labai gardu pabarstyti smulkintais žalumynais. Šį troškinį tinka tiekti kaip garnyrą prie mėsos ir daržovių patiekalų arba valgyti vieną.

Receptą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų