Šį sekmadienį su tikinčiųjų bendruomene itin glaudžiai bendraujantis Gian Luca pakvies apsilankyti Kaune, pas seseris Salezietes.
„Lietuvoje mano šeima – ne tik Eglė ir vaikai. Pirmoji mano šeima – Saleziečių bendruomenė. Būtent dėl jų 8 mėnesiams atkeliavau į Lietuvą dirbti kaip misionierius“, – pasakos laidos vedėjas ir pakvies susipažinti su vienuole Irute, kurią švelniai vadina „mama“.
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus
(15 nuotr.) Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Gian Luca pakvietė į pirmos savo šeimos Lietuvoje namus: dalijosi archyviniais kadrais ir širdžiai mielais prisiminimais (nuotr. La maistas)
Žinomas vyras neslėps – grįžimas į vienuolyną jam sukelia daugybę įvairiausių emocijų, mat būtent čia prieš daugelį metų jis tapo savanoriu.
„Tiesa, savo savanorystei pasiruošęs nebuvau. O kai esi nepasiruošęs, reikalingas mentorius, kuris galėtų tau padėti. Irutei teko mane auklėti – leisdavome laiką virtuvėje kalbėdamiesi, aš čia nuleisdavau garą. Nenuostabu, kad mūsų santykis su mama Irute liko iki šiol“, – sakys jis.
Irutė Gian Lucai parodys, kaip per daugelį metų pasikeitė vienuolynas bei papasakos, kad dabar daugiausiai dėmesio čia skiriama vaikų dienos centrui. Prasidėjus karui, vienuolyne apsigyveno ir ukrainiečiai. O Irutės staigmena – sena Gian Lucos nuotrauka, kurioje jis atrodo neatpažįstamas! Ją sekmadienį išvys ir visi laidos žiūrovai.
Taip besikalbėdami, jiedu prabils ir apie švenčių tradicijas – Irutė prisimins, kaip kadaise nustebo sužinojusi, kad italai per Kūčias valgo mėsą. Dar didesnę nuostabą jai kėlė tai, kad Italijoje beveik neįmanoma gauti nuo šios šventės Lietuvoje neatskiriamos silkės!
Galiausiai jiedu nuspręs nudžiuginti dienos centre esančius vaikus ir pagamins sūrio pyragą su lašiša.
Norėdami jį pasiruošti namuose, pirmiausiai kepimo formą išklokite atšildyta sluoksniuota tešla ir ant jos sudėkite lašišą. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įpilkite grietinėlės ir suberkite tarkuotus fermentinį ir parmezano sūrius.
Viską suplakus, vėliau šią masę supilkite į kepimo formą ir pridėkite dar kiek smulkintos lašišos gabalėlių. O tuomet beliks tik pašauti viską į orkaitę – pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Ištraukti pyragą galėsite iškart, kai jis gražiai paruduos!
Šio pyrago ir silkės užkandžio su lazdyno riešutais receptas – sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9.30 val. per TV3!
REKLAMA