Picos padui: stiklinės miltų; trečdalio stiklinės šilto vandens; 1 kiaušinio; 1 a.š. cukraus; žiupsnelio druskos, pusės šaukštelio sausų mielių; 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Picos padažui: 100 g konservuotos paprikos; 3 v.š. pomidorų pastos; 1 skiltelės česnako; 3 v.š. alyvuogių aliejaus; 1 v.š. cukraus sirupo; 2 v.š. vusterio padažo; druskos, juodųjų pipirų.
Picos viršui: 2 nedidelių saldžiarūgščių obuolių;; 1 vištienos krūtinėlės; žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos; 100g karšto rūkymo kiaulienos šoninės; 100g fermentinio sūrio.
Pasigaminame picos padą iš pusės išvardintų ingredientų (miltų, vandens, kiaušinio, druskos, mielių, cukraus, alyvuogių aliejaus). Suformuojame dvi picas. Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame pakilti apie 15–20min. Picos padažui išvardintus produktus sutrinkite blenderyje iki vientisos masės.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonom juostelėms ir sumaišykite su malta paprika. Ant picos dėkite padažo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet išdėliokite tarkuotą fermentinį sūrį, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį, nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulienos šoninę ir ant viršaus vištienos krūtinėlę. Kepkite 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pica gražiai paruduos ir vištiena iškeps.
Šaltinis: Oditėlės blogas