vištiena
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištiena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištiena“.
Šie Odetos kepsneliai plinta žaibiškai: receptas vertas 10 balų
„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu
„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
Šis patiekalas puikiai tiks įsidėti į darbą ar į mokyklą: receptas greitas ir skanus
Kaip pasakoja TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, dabar užkandžių dėžutės gyvena geriausią savo gyvenimą. Neštis maistą į mokyklą yra normalu ir dažnai net rekomenduojama. Tad visą laidą K. Starkienė skyrė užkandžiams, kuriuos galima neštis į mokyklą, darbą, iškylą ar pasigaminti greitiems priešpiečiams. Tai – paprasti, bet labai skanūs patiekalai. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti suktinukus su vištiena.
Šie vištienos kepsniukai tapo tikru atradimu: gamins dar ne kartą
„Spalvingas, kaip rudens lapai, greitas ir nepaprastai gaivus patiekalas su vištiena. Kai pamačiau šį receptą internete net nesuabejojau, kad artimiausiu metu jį gaminsiu. Nenusivyliau. Taip paruošta vištiena verta kuo geriausių įvertinimų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu
„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina.
Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
Ieškote įdėjų jaukiai vakarienei? Ingredientus šiai sriubai greičiausiai jau turite
Rudenį norisi jaukių patiekalų, bet išseko idėjos? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi išeitį. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip paruošti itin lengvai pagaminamą vištienos sriubą.
Itin skanus vištienos troškinys: puikiai tiks ant pietų stalo
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti baskišką vištienos troškinį.
K. Starkienė papasakojo, kaip vasarą keliaujant iš Prancūzijos į Ispaniją sustojo mažo miestelio aikštėje, kur vyko turgus. Ten ji sutiko moterį, gaminančią kvapnų troškinį.
„Suvalgiau jį tiesiog stovint turguje ir skonio nepamiršau visą likusią kelionę“, – pasakiško troškinio skonį prisiminė laidos vedėja.
Rusijoje apsinuodiję maistu mirė 4 vaikai
Rusijoje apsinuodiję vištiena mirė keturi šešerių, 11-os, 12-os ir 13-os metų vaikai.
Nelaimė įvyko Rusijos Krasnojarsko regione, rašo NEXTA.
Vaikų tėvas ir nėščia motina taip pat apsinuodijo maistu ir buvo nugabenti į ligoninę. Jie jau yra atgavę sąmonę, o jų būklė vertinama kaip patenkinama.
Tyrimas parodė, kad apsinuodijimo priežastis buvo toksinė medžiaga. Parduotuvės savininkas prekiavo neaiškios kilmės mėsos produktais be veterinarinių dokumentų.
Orkaitėje kepta saldžiarūgštė vištiena tapo atradimu: „Be proto skanu“
„Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: 3 vištienos krūtinėlės puselių, 1 stiklinės bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Kuo greičiau išmeskite šiuos produktus: jie – širdies nuodas
Mėsainiai, keptos bulvytės, picos ir kiti patiekalai nors ir yra laikomi vienais nesveikiausių, tačiau gana dažnai nugula ant mūsų stalo. Visgi, kokią realią įtaką organizmui daro dažnas tokio maisto vartojimas?
Apie tai papasakojo dietologas Mantas Liekis, kuris atskleidė, kokias ligas galima išsivystyti dėl reguliaraus nesveiko maisto vartojimo, bei paaiškino, kaip pasigaminti sveikesnes tokio maisto alternatyvas.
Mėsainiai
Pirmasis patiekalas sąraše – mėsainiai.
REKLAMA
REKLAMA
Lietuva ruošiasi eksportuoti vištieną į JAV
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) pradėjo procedūrą dėl lietuviškos apdorotos vištienos produktų eksporto leidimo, penktadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
„JAV patvirtinimo laukėme ilgiau nei dešimt mėnesių. Tik reikia nusiteikti, procesas bus ilgas. Mėsos produktų patvirtinimas į JAV užtruko daugiau kaip 8 metus. To neišvengsime ir šįkart.
Taip troškinta vištiena sužavės visus: receptą išbandykite iš karto
„Toks paprastas, šiltas ir jaukus naminis maistas. Tiesa jam pagaminti šiek tiek laiko prireiks, bet didžiąją dalį orkaitė atliks už jus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Valgysite lietuvišką vištieną? Mokslininkai įspėja apie pavojingą užkratą, bet tarnyba ramina
Mokslininkai įspėjo apie pavojingai užkrėstą vištieną iš Lietuvos. Tačiau Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai puola raminti ir dar kartą primena, kaip reikia tinkamai apdoroti mėsos gaminius.
Portalas „Poultryworld.net“ rašo, kad į Estijos rinką pateko iš Lietuvos importuota paukštiena, kuri, kaip buvo nustatyta, buvo užkrėsta antibiotikams atspariomis kampilobakterijomis.
Jokių antibiotikų ir užauginta Lietuvoje: „Iki“ šviežios vištienos populiarumas tik auga
Vištiena – šio sezono grilintojų favoritė. Kad patiekalas pavyktų tobulai skaniai, visa magija prasideda ne nuo marinato ar kepimo būdo, o dar parduotuvėje, renkantis mėsą. Ji turi būti šviežia, o jos kokybė kruopščiai kontroliuojama. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, dėl to prekybos tinkle griežtai laikomasi itin aukštų kokybės standartų, o visa „Iki“ sveriamose vitrinose parduodama reguliaraus asortimento šviežia vištiena yra užauginta Lietuvoje ir be antibiotikų.
Atrado geriausią saldžiarūgštės vištienos receptą: „Skanumėlis“
„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže?? Manau visi laikas nuo laiko užsimanome kinietiško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. <...> Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti.
Pasakė, ar reikia plauti žalią mėsą: eilę metų elgiatės neteisingai
Ne vienas iš mūsų įsigijęs žalios mėsos pamato ant jos kraujo likučių ar kitų nemalonių akiai detalių. Tuomet kyla klausimas – reikėtų žalią mėsą plauti ar, visgi, ne? Į šį klausimą atsakė dietologas Mantas Liekis.
Pokalbio metu pašnekovas kalbėjo apie tai, su kokiais pavojais galima susidurti plaunant žalią mėsą.
Bakterijų kiekio – nemažina
Anot M. Liekio, plauti žalią mėsą nėra pats geriausias sprendimas.
Atskleidė labai skanių kepsnelių receptą: pigu ir greita
„Kai mama pasakė, kad kepa vištienos kepsnelius su bulvėmis, labai įtartinai pasižiūrėjai. O pasirodo visai be reikalo. Skanūs ir sotūs kepsneliai. Ir išlaiko formą, nesubyra dėl ko labiausiai dvejojau prieš jų kepimą. Nes labai įtartinai pasirodė ir bulvės tarkuotos per burokinę tarką, ir krūtinėlė supjaustyta gabalėliais. Bet kepsneliai išeina tobuli, apskrudę išorėje, o viduje minkšti ir sultingi.“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Perspėja neplauti vištienos prieš kepant: „Rizikuojate padidinti infekcijos tikimybę“
Supakuota mėsa nėra itin patraukli, nes ant jos dažnai matosi kelionės iš ūkio į šaldytuvą pėdsakai, kurie dažnai yra gleivėti. Kad ir kaip vilioja juos nuvalyti, ekspertai pataria vištienos neplauti prieš kepimą.
Portalas „IFL Science“ skelbia, jog žalia vištiena yra gera kampilobakterijų ir salmonelių, dviejų rūšių bakterijų, kurios yra vienos iš dažniausių apsinuodijimo maistu priežasčių, draugė. Viščiukai gali nerodyti jokių ligos požymių, tačiau jie gali būti kampilobakterijų nešiotojai.
Greita ir skanu: taip pagaminti vištienos piršteliai abejingų nepaliks
Kartais gaminimui neturime laiko ir jėgų. Tad, jei norisi lengvai, bet skaniai pavalgyti, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė pasiūlė sprendimą: parodė, kaip visiškai paprastai pasigaminti lipnius vištienos pirštelius. Šiai vištienai pagaminti nesugaišite daug laiko, o patiekalą paruošti gali ir gaminimo patirties neturintis žmogus.
Atrado sultingų vištienos blauzdelių receptą: paprasta ir labai skanu
„Tai viena skaniausiai pagamintų mano vištienos patiekalų. Blauzdelės sultingos su daržovių sluoksniu ir skaniu padažu. Šiuo receptu puikiai tinka kepti ir naminę vištieną, nes ji gaunasi sultinga ir minkšta, kepant neišsausėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Taip kepta vištiena su bulvėmis orkaitėje sužavės visus: rašykitės receptą
„Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, bei reikalaujantis mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Ir šiaip vištiena išbuvusi marinate pernakt prisigeria daugiau skonių, aromatų nuo prieskonių“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.
Atrado superinį traškios vištienos receptą: norėsis dar ir dar
„Traškios vištienos juostelės, kurioms be galo sunku atsispirti… Tai nuostabus užkandis ne tik vakarėliui ar pasisėdėjimui su draugais. Šias juosteles taip pat galima puikiai panaudoti gaminant salotas, sumuštinius ar makaronų patiekalus. Geriausia dalis, kad traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų.
Atsakė, ar reikia plauti vištieną: kiti daro neteisingai
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės – vienas iš patiekalų, kuris nepalieka abejingų. Jas su malonumu valgo net vaikai ar norintys gyventi sveikiau, o paruošti yra nebrangu ir visai paprasta.
Atrado tobulą saldžiarūgštę vištieną: „Galima pirštelius apsilaižyti“
„Vieni iš šeimos mėgstamiausių patiekalų su vištiena yra tie, kuriuos ruošiu azijietišku stiliumi, su saldžiarūgštėmis daržovėmis ir padažu. Šiandien pietums labai panašiai – vištiena su morkomis ir žirneliais medaus ir sojos padaže. Taip skanu, kad galima pirštelius apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min.
500 g vištienos šlaunelių mėsos/filė;
Druskos pagal skonį;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
1 a. š. vištienos pr.
Atrado superinį kotletukų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Pasakysite kokia čia naujiena šie kotletukai? Na, taip ir pati juos kepu daug metų. Tik šįkart vietoj dažniausiai naudojamo majonezo pasirinkau sveikesnį variantą – natūralų jogurtą. O kai pasiilgusi šeima mano ruošto naminio maisto, tai tik surūko šie kepsniukai. Net merginos mano prašė pakartoti kelis kartus“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Šią traškią kinišką vištieną pamėgo visa šeima: užsirašykite receptą
„Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Kiniškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos.
Šie produktai – aukso gysla kepenims: valgykite į sveikatą
Galbūt nesuvokiate, kiek daug kepenys daro jūsų labui. Jos rūpinasi viskuo – nuo toksinų šalinimo iš kraujo iki virškinimo skatinimo, vitaminų saugojimo, kad organizmas juos galėtų panaudoti vėliau. Be to, jos beveik pačios savimi rūpinasi. Tačiau yra keletas maisto produktų ir gėrimų, kurie gali padėti išvengti tam tikrų kepenų ligų arba kovoti su jomis.
Sveikas kepenis galite palaikyti duodami joms reikalingų maistinių medžiagų.
Štai, kiek minučių reikia kepti vištieną: išeis ne guminė
Iškepti vištieną, kad ji nebūtų kieta ar guminė – nelengva užduotis, todėl virtuvės šefas Dennisas Littley‘us atskleidė, kaip kaskart tobulai iškepti vištieną.
Nesvarbu, gaminate troškinį su vištiena ar kitą vištienos patiekalą, visada yra rizika, kad ji bus sausa ir sunkiai kramtoma.
„Vištiena yra labai populiari mėsa, tačiau jei ji iškepama netinkamai, gali išsausėti.
Sumažinkite skrandžio rūgštingumą: atskleidė, kas padės
Sveikas skrandžio rūgštingumas yra esminis faktorius žmogaus virškinimo procese. Tačiau kai kurie žmonės patiria per didelį skrandžio rūgštingumą, kuris gali sukelti nepatogumų ir rimtesnes sveikatos problemas, tokias kaip refliuksas ar opų susidarymas.
Norint sumažinti šį rūgštingumą ir pagerinti gerovę, daugelis ieško natūralių ir saugių būdų. Viena iš jų - maisto produktai, mažinantys skrandžio rūgštingumą, apie kuriuos pasakoja mitybos specialistas Mantas Liekis.
Ši saldžiarūgštė vištiena tapo tikru atradimu: „Be proto skanu“
„Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: 3 vištienos krūtinėlės puselių, 1 stiklinės bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
Plauti žalią vištieną po vandeniu ar ne? Atskleidė tiesą
Vištiena yra itin mėgiama mėsa ir mitybos pagrindas daugeliui žmonių, pasiryžusių sveikai maitintis ir reguliuoti kūno svorį. Tačiau neapdorotoje vištienoje gali būti salmonelių ir kitų ligas sukeliančių mikrobų, todėl svarbu atsargiai su ja elgtis.
Ekspertai jau daugelį metų ragina laikytis tinkamos higienos tvarkantis su neapdorotais vištienos gabalėliais ir ne vienas žmogus mano, kad tai geriausiai daro tada, kai prieš ją kepdami mėsą nuplauna.
Atskleidė skaniausios traškios vištienos receptą: paprasta ir labai skanu
Kai norisi greitai, bet tikrai skaniai pavalgyti, virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis skuba į pagalbą. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas pasidalino lengvu, bet išbandyti vertu traškios vištienos receptu su padažu. Šis derinys abejingų nepaiks, o vištienos juostelės bus tokio traškumo, kad bekandant girdės ir kaimynas.
Traškios vištienos juostelės
4 vnt.
Atsakė, ar galima valgyti vištienos odeles: kiti to nežino
Vištiena – visame pasaulyje populiari mėsos rūšis, iš kurios gaminama daugybė patiekalų ir kasdienių užkandžių. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, vištiena priskiriama liesesnės mėsos kategorijai ir turi vertingų aminorūgščių, visaverčių baltymų bei kitų medžiagų. Tačiau renkantis ją svarbu atkreipti dėmesį į etiketes, rinktis ekologiškuose ūkiuose ir be antibiotikų augintą paukštieną.
Skandalas: prekybos centrams tiekiamoje lenkiškoje vištienoje – itin stiprių antibiotikų pėdsakai
Lenkijos mėsos perdirbėja „SuperDrob“ Jungtinės Karalystės prekybos tinklams tiekė šaldytus paukštienos produktus, kuriuose užfiksuoti itin stiprių antibiotikų pėdsakai, praneša „The Guardian“. Atliktas tyrimas rodo, kad šie vaistiniai preparatai yra siejami su mirtinų superbakterijų plitimu, galinčiu lemti žmonių gyvybėms pavojingų ligų protrūkius.
Į Lietuvą vien šimet uždrausta tiekti daugiau nei 2,5 tonų lenkiškos vištienos produktų.
Aktorius Dainius Kazlauskas apie įgūdžius virtuvėje: „Visiškai neturiu klausos gaminti“
Atėjęs į TV3 laidą „Lidl grilio talentai“ aktorius Dainius Kazlauskas prisipažino – tai bus pirmas kartas, kada naudosis griliu. Ir aktoriui iš karto teko suremti jėgas su 15 metų čirškinimo patirtį turinčiu Ruslanu Kotelnikovu.
Aktorius neslėpė, kad stiprus ryšys su gaminimu jo nesieja.
„Ryšio su virtuve... procentaliai neturiu 98 proc. Visus 98 procentus užima mano žmona Indrutė ir pats jauniausias sūnus Bernardas“, – tikino D. Kazlauskas.
Atostogos virto tragedija: 37-erių britė mirė suvalgiusi vištienos
Atostogos baigėsi tragedija – 37-erių britė atostogaudama Korfu, Graikijoje mirė suvalgiusi vištienos, kuri buvo netinkamai paruošta, viduje ji dar buvo žalia.
Sveika, aktyvi moteris, kurios tapatybė neatskleidžiama, labai greitai nusilpo ir mirė per 24 valandas po to, kai žalioje vištienoje buvusios bakterijos sukėlė infekciją, rašo tvmnews.com.
Tai ne pirmas atvejis, kai atostogaudami Korfu turistai mirė užsikrėtę mirtina infekcija suvalgę žalios vištienos.
JAV patvirtino prekybą laboratorijoje auginama vištiena
Jungtinės Valstijos pirmą kartą leido dviem bendrovėms prekiauti vištiena, užauginta tiesiogiai iš gyvūnų ląstelių.
JAV tapo tik antrąja šalimi, kurioje vartotojams leidžiama siūlyti laboratorijoje užaugintą mėsą.
JAV žemės ūkio departamentas (USDA) patvirtino įmonėse „Upside Foods“ ir „Good Meat“ įdiegtas maisto saugos sistemas, trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė departamento atstovas spaudai, o bendrovės pridūrė, kad netrukus produktus bus galima įsigyti tam tikruose restoranuose.
Atskleidė super greitų vištienos kepsnelių receptą: pigu, greita ir skanu
„Ką gaminsiu rytdienai, dažniausiai suplanuoju iš vakaro. Vištienos šlaunelių mėsą užsimarinavau iš vakaro, o šiandien prikepiau gardžių kepsnelių tešloje. Taigi, pietūs buvo pagaminti žaibišku greičiu ir labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: ~ 0.5 kg.
Pamačius, ką vyras daro parduotuvėje, griebė kamerą: negalėjo patikėti savo akimis
Australijos prekybos centre užfiksuotas vaizdelis kaip niekada nustebino internautus. Prekybos centre leisdamasis žemyn visiškai basas vyras valgė žalią vištieną tiesiai iš jos pakuotės.
Žalią mėsą tiesiai iš pakuotės valgantį vyrą užfiksavo kitas prekybos centro lankytojas. Teigiama, kad toks vaizdelis buvo užfiksuotas Adelaidėje.
Negana to, kad vyras ir taip jau elgėsi keistai, jis buvo dar ir be batų. Šis vaizdelis kaip mat išplito socialiniame forume „Reddit“, rašoma mirror.co.uk.
Kas slypi už mėsos žymėjimo: geriau rinktis kaimišką, be antibiotikų ar natūralią?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome.
Todėl PSO savo rekomendacijas teikia tiek medikams, tiek maisto, ypač mėsos, gamintojams.
Atskleidė, ką reiškia užrašai ant vištienos pakuočių parduotuvėse: kiti to nežino
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome.
Todėl PSO savo rekomendacijas teikia tiek medikams, tiek maisto, ypač mėsos, gamintojams. Panašu, kad situacija gerėja ne tik Europoje, bet ir Lietuvoje.
Sultingas vištienos ir cukinijų suktinukas pagal Gian Luca: susikurkite pavasarį lėkštėje
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi įmonėje „Daržovija“, kur švieži agurkai auga ištisus metus, o įkvėptas apsilankymo virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti sultingą vištienos ir cukinijų suktinuką su kreminiu įdaru, kuris puikiai derės su pavasariškomis salotomis.
Taip gaminta vištiena sužavės visą šeimą: išeina traški ir skani
„Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų, todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Kinietiškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejaus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos.
43-ejų tėtį suparalyžiavo suvalgius vištienos: įspėja visus
Sportiškas tėvas papasakojo, kaip liko suparalyžiuotas ir vos nemirė po to, kai suvalgius kario jam pasireiškė retas sutrikimas.
43 metų Davidą Millerį mirtis ištiko po to, kai jis Londone užsisakė savo mėgstamo vištienos kario iš pamėgtos indiško maisto užkandinės, rašo dailymail.co.uk.
Dviejų vaikų tėvas smarkiai apsinuodijo maistu, dėl ko jam išsivystė reta autoimuninė liga – Guillain-Barre sindromas.
Navickas: kiaušinių, vištienos, jautienos eksporto leidimai į Saudo Arabiją – netrukus
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako, kad Lietuva artimiausiu metu turėtų gauti kiaušinių, vištienos, jautienos eksporto leidimus į Saudo Arabiją.
„Turėjome labai gerus susitikimus su Saudo Arabijos maisto ir vaistų tarnyba ir su aplinkos, vandens ir žemės ūkio ministru – gavome patvirtinimą, kad gausime šiuos leidimus artimiausiu metu“, – BNS sakė Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) šią savaitę besilankantis K. Navickas.
Ši traški vištiena taps vakaro pažiba: skonis nepaliks abejingų
„Saldžiarūgštė vištiena yra mano viena iš mėgstamiausių patiekalų. Kartais vis sugalvoju, ką nors naujo. Kažką pridedu, kažką išimu. Ir kas kart gaunasi visai neblogai. Šiandien mano idėja buvo į vištieną įmaišyti spiralizatoriumi pjaustytą cukiniją. Gavosi cukinijos makaronai, tad prie vištienos nesinorėjo man net ryžių. Pakako padažo su daržovėmis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šią saldžiarūgštę vištieną pamėgo visa šeima: receptą verta turėti
„Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Kinietiškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos.
Kaune laikinai uždaryta kavinė „Ant sparnų“: 3 lankytojai pasijuto prastai
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamentas (toliau – VMVT Kauno departamentas) iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gavo informaciją apie blogai pasijutusius 3 asmenis, kurie valgė kavinėje „Ant sparnų“ pagamintus vištienos sparnelius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
VMVT Kauno departamento specialistai nedelsiant atliko viešojo maitinimo įmonės patikrinimą.
Šiukštu nevartokite tokios vištienos: rizikuojate savo sveikata
Netrukus šventinis šurmulys vėl apsilankys dažnuose namuose, bus ruošiamos ir ragaujamos įvairios vaišės ir patiekalai. Vienas iš dažnai gaminamų šventinių valgių – kepti ar kitaip paruošti paukštienos patiekalai.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai primena kaip pasirinkti ir saugiai ruošti paukštieną.
Įspėja šiukštu neplauti vištienos po vandeniu: paaiškino, kodėl
Daugeliui namų šeimininkių įprasta išimti žalią vištieną iš pakuotės ir nuplauti ją po vandeniu. Šis veiksmas įtrauktas į daugelį senesnių kulinarinių knygų ar žurnalų. Tačiau ar tikrai turėtumėte plauti vištieną? Ir kodėl išvis sugalvojome, kad paukštieną reikia plauti?
Atsakymas į pirmąjį klausimą daug paprastesnis, nei į antrąjį.