Užkerta kelią regėjimo problemoms.
Salieruose yra labai daug vitamino A ir šis vitaminas yra būtinas norint turėti puikų regėjimą. Tai apsaugo akių paviršių nuo bakterijų ir virusų. Vitaminas A taip pat padeda užkirsti kelią su amžiumi susijusioms regėjimo problemoms, tokioms kaip katarakta.
Sumažina vėžio riziką.
Salieruose yra liuteolino, o mokslininkai nustatė, kad šis elementas silpnina vėžio ląsteles ir daro jas jautresnes gydymui. Salierai ilgą laiką buvo naudojami kinų medicinoje kaip priešvėžinė priemonė.
Neutralizuoja rūgštų maistą.
Salierai turi daug elementų, tokių kaip geležis, magnis ir natris, kurie salierų sultims suteikia stiprias šarminančias savybes. Kitaip tariant, jis gali neutralizuoti rūgštų maistą ir taip padėti palaikyti sveiką pH balansą jūsų kūne. Vartojant per daug rūgštaus maisto, gali kilti įvairių sveikatos problemų, tokių kaip kaulų susilpnėjimas, inkstų akmenys, kepenų ir širdies problemos. Kadangi daug maisto produktų, kuriuos mes valgome kiekvieną dieną, turi rūgštų pH, salierų sulčių įtraukimas į savo kasdienį maisto racioną gali sustabdyti kai kurių iš šių problemų atsiradimą.
Reguliuoja skysčių balansą.
Salierai turi labai daug kalio ir šis mineralas vaidina svarbų vaidmenį daugelyje mūsų organizmo procesų. Mokslininkai mano, kad kalis yra trečiasis svarbiausias mineralas, kuris reikalingas sklandžiam mūsų kūno funkcionavimui. Mus sudaro maždaug 60% vandens, o 40% šio vandens yra jūsų ląstelių viduje, o likusieji yra ląstelių išorėje, stuburo skystyje, kraujyje ir tarp ląstelių. Kalis ištirpsta vandenyje ir mūsų sistemoje elgiasi kaip teigiamai įkrautas elektrolitas, reguliuodamas vandens lygį ląstelių viduje.
Apsaugo nuo 2 tipo diabeto.
2 tipo diabetas tampa rimta sveikatos problema šiuolaikiniame pasaulyje. Manoma, kad iki 2030 m. šia liga sirgs daugiau nei 400 milijonų žmonių visame pasaulyje. Salierai yra vienas iš natūralių būdų, kaip užkirsti tam kelią. Jame yra daug vitamino K, o tyrimas įrodė, kad vitaminas K pagerina mūsų jautrumą insulinui.
Jose yra foliatų.
Foliatas yra vienas iš B grupės vitaminų bei yra svarbus kaulų čiulpų raudonųjų ir baltųjų kraujo kūnelių elementas. Jis taip pat vaidina svarbų vaidmenį paversdamas angliavandenius energija, skaidydamas baltymus ir gamindamas DNR. Viename salierų sulčių puodelyje yra 145 mikrogramai folio rūgšties, o tai sudaro daugiau kaip 36% rekomenduojamo suvartojimo vyrams ir moterims, o nėščių ir krūtimi maitinančių moterų – 29%.