salierai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „salierai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „salierai“.
Šis gėrimas – aukso gysla širdžiai: išbandykite nelaukdami
Salieras – kelis tūkstančius metų skaičiuojanti daržovė. Žinoma, visų pirma, buvo naudojamas laukinis salieras ir tik vėliau jis buvo sukultūrintas ir tapo tokiu, kokį jį žinome šiandien. Ir nors pastaruoju metu vis labiau išpopuliarėjo salierų sultys, tačiau ne prastesnė ir ne mažiau naudinga alternatyva yra salierų arbata.
Salierų arbata gali būti ruošiama iš jo kotų, lapų ar sėklų. Tačiau kad ir kaip paruošite, būkite tikri, jog gausite vitaminų bombą.
Šis produktas – aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau
Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti Europos virtuvės patiekaluose.
Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bendrai salierai dėl savo maistinių savybių gali padėti palaikyti tinkamą kaulų bei imuninės sistemos būklę, o juose esantis kalis gerina širdies sveikatą.
Metas sėti: štai, kokias daržoves ir gėles verta sodinti jau sausį
Sėja jau startuoja! Nors už lango pūpso sniego kalnai, metas pradėti rūpintis šiųmečiu derliumi. Sausis – puikus laikas sodinti kai kurias daržoves, taip pat gėles, kurios atšilus balkonus išpuoš žiedais.
Sodininkai, daržininkai jau bruzda – tą išduoda augantys sėklų, žemių, daigyklų pardavimai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
„Pirkėjai nieko nelaukia – sėklų pirkimas, kaip ir kasmet, prasideda dar sausį ir aktyvėja kone kasdien.
Šį gėrimą vadina žarnyno šluota: gerkite rytais
Tinkama žarnyno veikla – itin svarbi, norint užtikrinti gerą savijautą. Užsiteršęs žarnynas gali tapti parazitų ir įvairių patogenų veisimosi vieta, todėl kartais pravartu prasivalyti žarnyną. Šį gėrimą vadina žarnyno šluota, tad išbandykite patys – rezultatai maloniai nustebins.
Ilgiausia žarnyno dalis yra storoji žarna. Pagrindinė jos funkcija – pašalinti vandenį ir kai kurias maistines medžiagas bei elektrolitus iš nepilnai suvirškinto maisto.
„Rimi“ parduotuvėje vilnietė įtūžo dėl prekių kainos: įspėja neapsigauti
Vilnietė Janina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) nebegali tylėti dėl to, kas dedasi parduotuvėse. Ji sako nuėjusi į parduotuvę „Rimi“ Antakalnio gatvėje ir liko tiesiog apgauta.
Nors ji neslepia itin gerbianti šį prekybos tinklą dėl tvarumo, tačiau šį kartą ją itin papiktino savitarnos kasos.
Vis tik jos skundas tikrai pagrįstas, mat su situacija susipažinusi „Rimi Lietuva“ Komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva patvirtino šią parduotuvės klaidą.
Ingrida atrado labai skanią mišrainę: pataria išbandyti
„Greita vakarienė. Gerai jau gerai nevaidinsiu, kaip šią mišrainę valgė ir vyras, ir vaikai. Žinoma, kad šią mišrainę valgiau tik aš. Šeimyna mano ne labai mėgsta tokias mišraines. O aš kartais užsinoriu ko nors lengvo ir gaivaus su šaukštu majonezu. O čia dar šaldytuvo kampelyje glūdėjo saliero lapkočiai ir laukė savo eilės. Tad nieko nelaukus dalinuosi mišrainės receptu ir su jumis. Gal kam nors patiks“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Vargina aukštas kraujospūdis? Išbandykite šį gėrimą
Apie aukštą kraujospūdį dažnai nesusimąstome, kol nepajaučiame jokių simptomų. Aukštas kraujo spaudimas tampa ne vieno sveikatos sutrikimo priežastimi, bet, laimei, vienas gėrimas gali padėti jį sumažinti.
Aukštas kraujospūdis, dar vadinamas hipertenzija, gali žaloti jūsų kūną metų metus, kol galiausiai pasireiškia simptomai. Jei jūsų kraujo spaudimas staiga pakyla arba laikosi pakilęs ilgą laika, tai gali sukelti rimtų sveikatos problemų.
Kankina aukštas kraujospūdis? Rinkitės šiuos 3 gėrimus
Aukštas kraujo spaudimas dar vadinamas hipertenzija. Jei jūsų kraujospūdžio rodikliai pakilę, tuomet verta vengti sūraus ir apdoroto maisto. Įrodyta, kad yra trys gėrimai, kurie mažina kraujospūdį.
Jei jūsų kraujospūdis aukštas, kraujagyslės, širdis ir kiti organai – smegenys, inkstai ir akys – yra labiau spaudžiami. Nuolatinis aukštas kraujospūdis padidina įvairių gyvybei pavojingų būsenų riziką – pirmiausia, tai širdies ligos.
Receptas. Gaiviosios obuolio, ridikėlių ir saliero salotos
INGREDIENTAI: 7 ridikėlių 2 obuolių 2 salierų ( stiebas ) 2 valgomieji šaukštai jogurto ( (be jokių priedų)) šiek tiek druskos 1 žiupsnelis krapų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir obuolį supjaustyti plonais šiaudeliais. Taip pat plonai supjaustyti saliero stiebą. Viską sudėti į lėkštę, įberti druskos, pipirų, krapų. Uždėti jogurto. Išmaišyti. Puošti saliero šakele.
Receptas. Trinta sriubytė
INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Norvegiška daržovių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 150 gramų kopūstų (kotas) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių (šviežios) 100 gramų salierų (stiebas) 2 vienetai vištos filė (krūtinėlė) 1 litras vandens 1 vienetas sultinio (kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. 2. Supjaustykite jas į gražius, mažus kubelius ir gabalėlius. 3. Užvirkite vandenį su trupučiu druskos. 4. Sudėkite daržoves ir virkite 8 minutes.
Receptas. Kiaulienos kumpio ir laukinių ryžių sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2/5 stiklinės kukurūzų 1 vienetas morkų 3/4 stiklinės ryžių (laukiniai) šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 2 stiklinės kiaulienos kumpio (pjaustytas kubeliais) 3 stiklinės vandens 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 1 ir 3/4 stiklinės sultinio (vištienos) 3/5 stiklinės sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite į puodą kiaulienos kubelius, ryžius, susmu...
Receptas. Baravykų sriuba su porais
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 0.5 vieneto porų 0.5 vieneto salierų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 4 vienetai batono (riekutėmis) 2 stiklinės pieno 1 vienetas baravykų (sauja) 200 mililitrų grietinėlės 100 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio (daržovių) 4 vienetai sūris (Bri, riekutėmis) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels.
Receptas. Orkaitėje keptas ungurys
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (griežinėliai) 4 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas ungurių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkai...
Receptas. Egzotiška marokietiška sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 50 gramų lešių šiek tiek petražolių 50 gramų pupų šiek tiek salierų 50 gramų žirnių (skaldyti) 200 gramų jautienos 1 vienetas kiaušinių 20 gramų kvietinių miltų 2 litrai vandens šiek tiek druskos 60 gramų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pamerkti iš vakaro arba kelioms valandoms lęšius, pupas ir žirnius. Nuplauti ir susmulkinti petražoles ir saliero lapus.
Receptas. Jautienos guliašas
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų šiek tiek petražolių 450 gramų pomidorų pastos šiek tiek salierų 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių 2 vienetai svogūnų 700 gramų jautienos (minkšta) 25 gramai kvietinių miltų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 150 gramų grietinės 600 gramų sultinio 1 valgomasis šaukštas raudonųjų pipirų (mal...
Receptas. Salierų kroketai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė ryžių (košė) 1 vienetas salierų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 stiklinė sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Saliero šaknis nuvaloma, sutarkuojama ir sultinyje, pridėjus sviesto, ant mažos ugnies patroškinama.
Receptas. Troškinta triušiena su juoduoju kumpiu
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas triušienos šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (vyno) šiek tiek prieskonių 300 gramų kumpio (Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Triušieną supjaustyti, įdėti į indą ir užpilti actu, įpilti šiek tiek vandens, kad apsemtų ir 1 valandą pamarinuokite.
Receptas. Mėsos kukuliai daržovių padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 40 gramų morkų 30 gramų ropių 30 gramų salierų šiek tiek garstyčių 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 gramų džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 150 gramų grietinės 250 mililitrų sultinio šiek tiek prieskonių (mėsai) 700 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą paskaniname mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį, suberiame džiū...
Receptas. Grybų ir perlinių kruopų sriuba
INGREDIENTAI: 2 stiklinės perlinių kruopų 3 vienetai bulvių 2 vienetai salierų (sriebai) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek laurų lapų šiek tiek grybų (švieži) 2 vienetai svogūnų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek grietinės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Perlines kruopas užmerkti šaltu vandeniu ir palikti per nakt. Tada per sietą jas perplauti ir užvirti kartu su visais prieskoniais.
Receptas. „Turtingoji sriuba“
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 6 vienetai kopūstų (lapai) 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas) 1 vienetas moliūgų (nedideli) 2 vienetai morkų 3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos) 1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti) 3/5 stiklinės pupelių 1 vienetas ropių (saldžiosios) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų makaronų šiek tiek parmezano s...
Receptas. Karštos troškintos voveraitės
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 500 gramų voveraičių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1.5 stiklinės sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyti ir pasūdytame vandenyje išvirti grybai nuvarvinami. Sudedami į puodą kartu su sviestu, supjaustytomis daržovėmis ir mėsos sultiniu. Troškinami 30 min. Vėliau pagal skonį pasūdomi ir tiekiant puošiami petražolių lapeliais. Skanaus.
Receptas. Šparaginių pupelių salotos su grybais
INGREDIENTAI: 2 česnakų 5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti) 1 vienetas salierų (stiebas) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 100 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir ...
Receptas. Kreminė grybų sriuba su skrebučiais
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1.5 litro sultinio (vištienos) šiek tiek kvapiųjų pipirų šiek tiek žalumynų šiek tiek grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyt ir kepint įkaitintam aliejuje. Salierą sutarkuojame burokine tarka ir tame pačiame aliejuje pakepiname 7 min.
Receptas. Virta jautiena su baravykais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 800 gramų jautienos 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 5 vienetai baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 0.5 stiklinės grietinės 0.5 stiklinės sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa išverdama prieskonių ir daržovių sultiny...
Receptas. Virtos seliavos
INGREDIENTAI: 3 vienetai gvazdikėlių šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė krienų (tarkuoti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas salierų šiek tiek salotų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek citrinos rūgšties 1 kilogramas seliavų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytos žuvys (su galvomis) verdamos pasūdytame vandenyje, prieš tai jas pamarinavus iš prieskoninių daržovių ...
Receptas. Kmynų sriuba
INGREDIENTAI: 1 sauja kmynų 5 vienetai salierų (kotai) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno šiek tiek druskos 1.5 arbatinio šaukštelio sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinti apie 2 litrus vandens. Sumerkti ir išvirti kmynus, sudėtus į maišelį arba arbatos sietelį, ištraukti. Keptuvėje pakepinti du šaukštus miltų, įdėti sviestą, išmaišyti, įpilti apie 3 šaukštus verdančio kmynų nuoviro, išmaišyti.
Receptas. Salierų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (smulkinti) 2 vienetai obuolių 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkinta) 3 vienetai salierų (šaknys) 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos salierų šaknys ir obuoliai sutarkuojami burokine tarka, pašlakstomi citrinos sultimis, suberiami riešutai. Viskas išmaišoma, pagardinama, užpilama grietine, užbarstoma petražolių lapeliais.
Receptas. Jautiena įdarytos paprikos
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai paprikų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 450 gramų jautienos faršo 50 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikų viršūnėles nupjauname ir išvalome. Susmulkiname salierus, grybus. Įkaitiname aliejų ir pakepiname keptuvėje svogūnus.
Receptas. Keptos veršienos šlaunelės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas salierų 100 gramų kiaulės lašinių (šviežių ar rūkytų) 1 kilogramas veršienos (šlaunelės) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio.
Receptas. Virtos veršelio kojos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 40 gramų krienų (tarkuoti) 100 gramų morkų 2 vienetai petražolių 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek taukų (riebalų) 4 vienetai veršienos (kojos) 50 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos, verdančiu vandeniu nuplikytos kojos sudedamos į verdantį vandenį ir išverdamos.
Receptas. Argentinietiškos ryžių ir daržovių salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas kukurūzų (burbuolės) 1 vienetas morkų 0.5 stiklinės ryžių 2 valgomieji šaukštai salierų (lapai, supjaustyti) 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 1 stiklinė žirnių (šaldyti) 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus šiek tiek vandens ((virimui)) šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai vyno acto (raudonasis) 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių Paruošimo l...
Receptas. Pikantiški ryžiai su apelsinais
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1.5 stiklinės ryžių 3 arbatiniai šaukšteliai salierų (smulkinti) 3 arbatiniai šaukšteliai svogūnų (smulkinti) 1 stiklinė apelsinų sulčių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžiai pusiau išverdami su 3 stiklinėmis vandens. Svogūnai ir salierai pakepinami svieste. Kai svogūnai pasidaro gelsvai auksinės spalvos, sukrečiami ryžiai, įberiama druskos, cukraus, įpilama apelsinų sulčių.
Receptas. Menkė, troškinta grietinėlėje
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų šiek tiek petražolių 50 gramų salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 1 vienetas menkių (neišdarinėta) 180 mililitrų baltojo vyno (sausas) 200 mililitrų vandens 200 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Menkę išdarinėti, sup...
Receptas. Pikantiškos baravykų salotos
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krapų (supjaustyti) 1 vienetas paprikų 2 vienetai porų 2 vienetai salierų 2 valgomieji šaukštai acto (obuolių) 200 gramų baravykų šiek tiek druskos 0.5 valgomojo šaukšto aliejaus šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Baravykai nuvalomi, nuplaunami ir 10 min. verdami truputį pasūdytame vandenyje. Tada perpilami šaltu vandeniu, nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Receptas. Prancūziškas jautienos troškinys
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 2 vienetai morkų 0.5 vieneto pastarnokų 1 vienetas porų 1 vienetas salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 80 gramų kiaulienos kumpio 500 gramų jautienos šiek tiek kvietinių miltų 200 gramų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svo...
Receptas. Trinta burokėlių sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų šiek tiek baravykų (džiovinti) šiek tiek sviesto šiek tiek grietinės šiek tiek sultinio (daržovių) 1 vienetas burokėlių šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinti salierą, morką, burokėlį ir supjaustyti svogūną. Daržoves patroškinti svieste ir užpilti verdančio vandens.
Receptas. Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
INGREDIENTAI: 1 gabalas duonos (juoda (ketvirtis)) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto salierų (stiebas) 0.5 vieneto salierų (šaknis) 0.5 vieneto pankolių ((šakniastiebio)) šiek tiek česnakų 1 rozmarino (šakelės (šviežios)) 2 čiobrelių (šakelės (šviežios)) 50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas)) 1 valgomasis šaukštas miežių (arba kanapių sėklos) 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų) Majonezui: 3 vienetai ...
Receptas. Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas upėtakių 30 gramų baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Pro pakaklę upėtakiai išvalomi, įtrinami druska, prikemšami įdaro ir užsiuvami.
Receptas. Bulvių salotos su salierais ir kiaušiniais
INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo bulvių 4 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) 3/5 stiklinės majonezo šiek tiek druskos 0.5 stiklinės grietinės 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuplauti, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti i virti, kol bulvės gerai išvirs.
Receptas. Aštrios morkų salotos
INGREDIENTAI: 5 vienetai morkų 1/5 vieneto salierų 2 valgomieji šaukštai obuolių acto 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 arbatinio šaukštelio česnako granulių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas ir saliero šaknį sutarkuoti burokine tarka.
Receptas. Šventinis vyniotinis su špinatais
INGREDIENTAI: 750 gramų mesos (malta) 300 gramų špinatų (šaldyti ir atšildyti) 220 gramų pievagrybių 120 gramų alyvuogių šiek tiek čili pipirų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas salierų (stiebas) 1 vienetas kiaušinių 2 vienetai batono (riekės, išmirkytos piene) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Bulvienė su vištų skrandukais
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių 3 česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių (šaknis) 2 valgomieji šaukštai salierų 1.5 litro vandens šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 250 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti. Bulves supjaustyti kubeliais.
Receptas. Salotos su tunu
INGREDIENTAI: 1 vienetas salotų (aisbergo) 1 vienetas salierų 1 vienetas porų 150 gramų agurkų 1 saujelė krapų 1 saujelė gražgarsčių 1 skardinė tunų (konservuotas, aliejuje) 1 žiupsnelis druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus žalumynus sumaišyti su tunu, pagardinti druska ir pipirais.
Receptas. Šalta ispaniška sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 3 česnakų 3 vienetai paprikų (žalioji) 1 kilogramas pomidorų pastos (nulupti) 2 vienetai salierų (stiebai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus („extra virgin“) 3 valgomieji šaukštai acto (balzamiko) 500 mililitrų pomidorų sulčių 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo 2 vienetai svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Žuvis Kūčių stalui
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių 2 vienetai žuvies (skorpionžuvės filė) 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Salierą ir morką sutarkuojame plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą aliejų, įpilame pora šaukštų vandens ir troškiname keletą minučių. Sudedame supjaustytą porą ir svogūnus.
Receptas. Omletas su salierais
INGREDIENTAI: 1 vienetas porų 2 vienetai salierų 5 vienetai kiaušinių 5 vienetai pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto 50 gramų grietinės šiek tiek sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Salierus sutarkuoti. Porus ir grybus susmulkinti. Apkepinti daržoves svieste, bet labai trumpai, tik dėl kvapo:) Sudėti daržoves į kepimo indą arba į atskiras 5 mažas formeles. Indeliai turi būti ištepti sviestu.
Receptas. Vokiška žirnių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai porų (baltosios dalys) šiek tiek salierų (džiovinti) 400 gramų žirnių 50 gramų kiaulienos kumpio šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 litras sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Gaunasi ~6 porcijos.
Receptas. Troškinti veršienos šonkauliai
INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 800 gramų veršienos (šonkauliai) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Receptas. Salierų ir morkų salotos
INGREDIENTAI: 1 salierų ( šaknis) 5 morkų 7 obuolių šiek tiek majonezo šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Saliero šaknį, morkas ir obuolius sutarkuojame, įdedame druskos, majonezo ir išmaišome. Galime ir daugiau dėti morkų, kad ne taip jaustųsi salieras.