Faktas, kad sveikata stipriai priklauso nuo mūsų gyvenimo būdo, o ypač nuo mitybos, yra gerai žinomas. Vis dėlto apklausų rezultatai nedžiugina – mūsų lėkštėse reikšmingai trūksta daržovių, o ypač tų, kuriose gausu polifenolių. Polifenoliai – medžiagos, augalui suteikiančios skonį, kvapą bei spalvą. Moksliniai tyrimai įrodė, kad ši organizmui saugi medžiaga ne tik veikia kaip profilaktinė priemonė prieš onkologines ligas, bet susirgus gali sustabdyti ligos vystymosi eigą.
Suvartoti tiek daržovių, kad užsitikrintume tinkamą polifenolių kiekį organizme – nelengvas iššūkis. Pats žmogaus organizmas polifenolių taip pat negamina. Tačiau sprendimo būdas atrastas visai neseniai – Jungtinės Karalystės Kembridžo universiteto mokslininkas Robert Thomas su savo kolegomis sukūrė maisto papildą, kuriame sudėtos visos geriausios brokolių, ciberžolės šaknies, granatų ir žaliosios arbatos savybės.
Būtent šiuose augaluose polifenolių yra daugiausiai. Tarpusavyje gerai sąveikaujantis skirtingų rūšių polifenoliai ir kitos fitocheminės medžiagos užtikrina ne tik sveiką ir stiprų imunitetą, bei onkologinių ligų prevenciją, bet ir padeda tiems, kurie serga kitomis ligomis – cukriniu diabetu, demencija, artritu, kraujotakos ligomis.
Daugiau apie polifenolius skaitykite ČIA.