Labai nemalonu, kai ruošiant valgį perpjauni avokadą ir pamatai, kad jo vidus parudavęs ir nebevalgomas.
Puikiai žinoma, kad mėgstamas pusryčių produktas itin greitai genda, o jei jo nesuvartojate per trumpą sunokimo laiką, dažniausiai jį tenka išmesti.
Tačiau viena maisto žinovė socialiniuose tinkluose teigia, kad vienas paprastas patarimas padės prinokusius avokadus išlaikyti tris mėnesius – tai ideali išeitis, jei namuose turite keletą avokadų, kurie, jūsų manymu, gali nueiti perniek.
Šia gudrybe socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo Bethany (@lilsipper), turinti daugiau nei 1,3 mln. sekėjų. Ji dažnai dalijasi naudingais patarimais kaip ilgiau išlaikyti šviežius produktus ir nešvaistyti maisto. Bethany patarimai yra nepaprastai populiarūs, rašo express.co.uk.
Naujausiame vaizdo įraše ji parodė šviežiai nuluptą avokadą ir paaiškino, kad iš tikrųjų jis yra trijų mėnesių senumo, bet išmaniai laikant išsaugojo ryškią žalią spalvą.
„Šios gudrybės imuosi tada, kai vienu metu turiu per daug prinokusių avokadų“, – sakė ji.
Avokadai šaldiklyje nesuges ilgiau
Jei turite prinokusį avokadą ir neketinate jo valgyti, tačiau nenorite, kad jis nueitų perniek, tereikia jį įdėti į šaldiklį – teigiama, kad tai padės vaisiui išsilaikyti mėnesius.
„Kai norėsite jo pusryčiams, išėmę iš šaldiklio perliekite karštu vandeniu, kelioms minutėms palikite ant stalviršio ir netrukus galėsite mėgautis!“, – aiškino Bethany.
Pasak moters, 2020 m. per karantiną susikaupė krūva prinokusių avokadų ir ji nenorėjo jų išmesti. Ji išbandė šį metodą ir jis pasiteisino!
„Praėjus 4 metams tai vis dar yra pagrindinis triukas mano namuose – išbandykite ir jūs!“, – pridūrė ji.
Bethany sekėjai dėkojo jai už patarimą, o daugelis siūlė savų metodų, kaip išlaikyti avokadus šviežius. Kai kurie pabrėžė, kad šis patarimas ypač gerai veikia, jei avokadus naudojate kokteiliams ar ledams.
„Niekada nepagalvojau apie avokado užšaldymą!“, – prisipažino vienas. „Taip darau jau daugelį metų“, – pasigyrė kitas.
„Įdėkite prinokusį avokadą į indą su vandeniu ir palikite šaldytuve, – patarė kažkas. – Išsilaiko kelias savaites.“
Tačiau kai kurie teigė, kad ši gudrybė jiems nepasiteisino, todėl jums patiems gali tekti išbandyti, ar jis veiksmingas.