Reikės:
- Kiaušinio trynio
- Šaukštelio garstyčių
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- Šaukštelio baltojo vyno acto
Gaminimo eiga:
Kiaušinio trynį su garstyčiomis išplakti plakimo šluotele iki vientisos masės. Plakimo šluotele plakant toliau, po kelis lašelius supilti maždaug trečdalį aliejaus. Aliejų pilti palaipsniui: įpylus kelis lašus labai gerai išplakti, tada vėl įpilti. Kai masė pradės didėti, galima plona srovele supilti likusį aliejų nuolat plakant. Berti druskos, pipirų ir vėl labai gerai viską išplakti. Įpilti šaukštelį acto, dar kartą išplakti.
Naminį majonezą šaldytuve galima laikyti kelias dienas ir naudoti jį sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams gardinti. Naudokite tik gerus, šviežius kiaušinius, kuriuos prieš gaminant labai gerai nuplaukite.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































