Blynams reikės:
- 125 gr varškės;
- 2 v. š. cukraus;
- 2 vnt. didelių kiaušinių;
- 250 gr pieno + truputį daugiau;
- druskos;
- vanilės;
- 1/2 a. š. kepimo miltelių;
- 125 gr miltų (persijotu);
- 25 gr ištirpinto sviesto + Ghee sviesto lietinių kepimui.
Karamelizuotiems obuoliams reikės:
- 2 obuolių;
- 50 gr rudojo cukraus;
- 50 gr sviesto;
- malto cinamono (nebūtinai).
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir leiskite jau šiek tiek atvėsti. Išplakite kiaušinius su cukrumi, varške, vanile, druska kol ištirps cukrus.
Supilkite pieną ir išmaišę suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išplakite, kad nepilktų miltų gumulėlių. Galiausiai supilkite ištirpintą sviestą. Dar kartą išmaišykite.
Pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Tame pačiame puode, kur tirpinote sviestą, vėl įdėkite sviestą, suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus beveik ištirps. Suberkite obuolius ir kepkite juos vis pamaišant, kol jie beveik suminkštės.
Per tą laiką miltai lietinių tešloje išbrinko, tai samčiu patikrinkite lietinių tešlos tirštumą. Įpilkite dar šiek tiek pieno, jei matote, kad tešla yra per tiršta. Šie lietiniai kepa šiek tiek ilgiau nei įprasti, bet jie savo skoniu verti jūsų sugaišto laiko.