Reikės: 0, 5 kg. vištienos krūtinėlių, 1 kiaušinio, vištienos prieskonių su medumi, maltų juodų pipirų, 2–3 v.š. krakmolo, 5 v.š. sojų padažo, 5 v.š. vandens (šalto!), 3 v.š. medaus, 1 v.š. balto vyno acto, 3–4 skiltelių česnako, 2 v.š. sezamo sėklų, aliejaus kepimui.
Kinietiškos vištienos receptas
Vištienos krūtinėlę supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais. Kiaušinius išplakiau su vandeniu, subėriau krakmolą ir išmaišiau. Į masę sudėjau vištienos gabaliukus ir išmaišiau. Į keptuvę, su įkaitintu aliejumi, sudėjau vištienos gabaliukus ir juos apkepiau iš abiejų pusių. Labai svarbu vištienos neperkepti!
Iškeptus vištienos gabaliukus sudėjau į lėkštę. Atskirai pasiruošiau padažą: į 200 ml. vandens supyliau sojų padažą, actą, medų ir gerai viską išmaišiau. Keptuvėje, kurioje kepė vištiena, sudėjau smulkiai pjaustytus česnakus ir juos pakepinau, paskui supyliau padažą.
Padažui užvirus, supyliau stiklinėje vandens ištirpintą 1 v.š. krakmolo, išmaišiau ir sudėjau vištienos gabaliukus. Viską kartu pakepinau iki padažas pradėjo tirštėti, subėriau sezamo sėklas ir keptuvę nukėliau nuo kaitros. Viskas. Vištiena pagaminta.
P.S. vištiena, paruošta kinietiškai ir ryžiai su žirneliais = tobulas derinys. Skanaus!