Iš 2 normų išeina 6 – 0,7 ir 1 – 0,5 l stiklainiai. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1 kg nepernokusių pomidorų; 0,5 kg agurkų; 0,5 kg svogūnų; 100 g acto; 0,5 st cukraus; 1 v. š. druskos; 0,5 st aliejaus.
Daržoves nuplauname. Pomidorus supjaustome skiltelėmis, agurkus griežinėliais, svogūnus žiedais. Viską sumaišome kartu su actu, druska, cukrumi, aliejumi ir paliekame pastovėti 2 val.
Supilstome į stiklainius, pridengiame dangteliais. Į platų indą, kurį statysime ant kaitros įteisiame rankšluostį. Statome stiklainius. Iki pusė jų pripilame vandens ir pasterizuojame. 0,5 l stiklainius kaitiname 7 min, 0,7 l stiklainius 10 min.
Stipriai užsukame dangteliais ir leidžiame atvėsti.