uogienė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „uogienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „uogienė“.

Štai, kiek cukraus reikia 1 kg uogų: gausis skaniausia uogienė

Kiek cukraus reikia 1 kg uogų uogienei gaminti. Dažniausiai rekomendacijose, kiek cukraus dėti uogienei iš uogų ar vaisių gaminti, daugiausia dėmesio skiriama tam, koks saldus yra produktas. Jei, pavyzdžiui, uogos saldžios, patariama dėti 400–500 g cukraus, o jei rūgščios – dvigubai daugiau. Pavyzdžiui, vienam kilogramui vyšnių pridėti 1 kg cukraus.
2024-08-04

Šią vyšnių uogienę gamina kasmet: receptą verta išbandyti

„Viskas prasidėjo nuo blynelių Italijoje. Kiekvieną rytą pusryčiams nevalgėme nieko kito, tik tuos ką tik iškeptus blynelius. Valgėme kas su kuo mėgstame. Vieni su jogurtu, kiti su įvairiomis uogienėmis. Vieną rytą prie tų blynelių mums pasiūlė  vyšnių uogienės. Padėjo gražių indelį uogienės ant stalo ir pasakė, kad tai amarena.
2024-07-11

Atrado skaniausią serbentų uogienę: receptą užsirašykite iš karto

„Jeigu atvirai – serbentų drebučius – uogienę viriau pirmą kartą, nes atrodydavo oi, kiek ten su ja daug darbo. Keletas metų iš eilės virdavau vasaros uogienę (iš visų tuo metu sode derančių uogų: agrastai, avietės, raudonieji, baltieji ir juodieji serbentai). Šiais metais gavusi labai daug raudonųjų serbentų – panorau išvirti drebučių. Ir atsiminiau, kad @paprastagaminti.karina verdama uogienę nenuskabo uogų nuo kotelių. Pamėginau ir aš taip.
2024-07-10

Atrado skaniausią braškių uogienę: receptą išbandykite šiemet

„Braškė – karališka vasaros uoga. Kai turiu jų „visą kalną“, vos spėju dalinti. Vienos keliauja į šaldiklį sveikos uogos, kitos į ledukų kubelius su mėtos lapeliu, dar kitos tiesiog trintos su cukrumi. Iš kitų verdu skaniausią braškių uogienę“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.
2024-06-03

Su kuo negalima valgyti duonos? Daugelis nustebtų

Duona –  labai populiarus maisto produktas, kurį žmonės vartoja šimtmečius. Šis maisto produktas turi ir privalumų, ir trūkumų.  Galbūt jūs, kaip ir aš, tiesiog dievinate šviežią, kvapnią duoną? Ji gali būti derinama su įvairiais maisto produktais, bet ar kada susimąstėte, su kuo duonos nereikėtų vartoti? Šiandien mes jums papasakosime, ko negalima valgyti su duona. Duona yra puikus angliavandenių šaltinis, aprūpinantis organizmą energija.
2023-11-21

Ar galima valgyti uogienę nugriebus pelėsį? Atskleidė tiesą

Rudeniui atvykus į mūsų kiemą – metas išsaugoti vasaros skonius stiklainiuose. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? VMVT specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus. Konservavimo ir uogienių virimo procesas turi būti pradedamas nuo stiklainių paruošimo. Stiklainiai turi būti nesuskilę, gerai išvalyti.
2023-09-27

Kaune pražydo ypatingos rožės: specialistai ragina suskubti, mat jos džiugins neilgai

Botanikos sodo Kaune rožynas jau svaigina lankytojus. Ten kone vienu metu sužydo visos rožės, tad galva sukasi nuo gėlių karalienių grožio, spalvų ir aromato. Ypač sodrus Damasko rožių kvapas, iš kurio gaminamas ir brangus eterinis aliejus, ir net delikatesai.  Įspūdingame Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo rožyne lankytojų kasdien vis daugiau. O nuo žydinčių pusantro tūkstančio veislių gėlių karalienių grožio raibsta akys ir svaigsta galva.

Atskleidė skaniausios braškių uogienės receptą: „Būtinai išbandykite“

„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.
2023-06-01

Kaunietis išsigando ne juokais: ant automobilio iš dangaus nukrito stiklainis su uogiene

Kauniečiai negali patikėti, kad važiuojant Petrašiūnuose, iš dangaus gali pradėti lyti stiklainiais su uogiene. Vienas toks stiklainis pataikė į automobilio langą ir nejuokingai išgąsdino jo vairuotoją. Policijos pareigūnai galimai rado stiklainių mėtimo čempioną ir pradėjo tyrimą dėl tyčinio turto sugadinimo. „Gal miesto gyventojams bus įdomu… vakar laukėm policijos dvi valandas ir 30min. Pirmoje juostoje tarp R. Kalantos ir T. Masiulo g. 2 – žiedo perėjos. Kamštis milžiniškas susidarė.

Pati skaniausia Ingridos uogienė: užsirašykite ir išbandykite

„Kaip mano Kamilė sakė, tai pati skaniausia uogienė, kokią jai teko valgyti. Net nežinau ar recepto reikia. Uogos tinka pačios įvairios. Kuo daugiau skirtingų, tuo skaniau“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės: 2 kg agrastų, 1 kg aviečių, 1,5 kg serbentų: juodųjų ir raudonųjų, 0,5 kg braškių; 2 kg cukraus. Uogienės receptas Uogas nuplauname. Suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir verdame apie 20 minučių, vis nugraibydami susidariusias putas.
2022-07-20
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai jau šluoja stiklainius: užsirašykite geriausius konservavimo patarimus

Vasarą ne tik mėgaujamės šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir jas pradedame ruošti žiemai. Ir nors iš pažiūros konservavimas gali pasirodyti ilgas ir sudėtingas procesas – daržovių ir vaisių užsikonservuoti galima labai paprastai. Tereikia žinoti kelias gudrybes, o mėgstantiems ypatingesnius skonius – konservus praturtinti įmantresniais žalumynais ar prieskoniais.
2022-07-18

Atrado skaniausią braškių uogienę: užsirašykite ir išbandykite

„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.
2022-07-03

Receptas. „Bounty“ keksiukai

INGREDIENTAI: 130 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 gramų grietinėlės (10 proc. riebumo) 2 vienetai pieniško šokolado (šokoladukai „Bounty“) šiek tiek druskos 120 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 4 valgomieji šaukštai uogienės (aviečių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išmaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
2022-03-03

Receptas. Aviečių uogienė

Aviečių uogienė žiemai ir greitam naudojimui, labai tiks kaip vaistas. INGREDIENTAI: 1 litras aviečių 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes veru apie 10 minučių, išjungiu, įdedu cukraus ir gerai išmaišau. Ragauju tuoj pat. Žiemai gaminu su paprastu cukrumi ir jo dedu truputį daugiau.
2022-03-03

Receptas. Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (glazūra) 75 gramai cukraus pudros 75 gramai krakmolo 150 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pieno 150 gramų sviesto šiek tiek uogienės 5 gramai vanilinio cukraus šiek tiek citrinos žievelės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos. Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
2022-03-03

Receptas. Jogurto ledai

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 litro jogurto 200 gramų grietinėlės šiek tiek uogienės (pagal skonį) PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakite, uogienę sumaišykite su cukrumi. Viską išmaišykite ir išpilstyti į formeles. Užšaldykite.
2022-03-02

Receptas. Pyragėliai su mėlynėmis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 1 valgomasis šaukštas pieno 250 mililitrų uogienės (mėlynių) 2 vienetai sluoksniuotos tešlos (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vieną tešlos lakštą ištieskite ant kepimo popieriaus ir išpjaukite iš tešlos 4 (15x10 cm) stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio vidurio užkrėskite po šaukštą uogienės. Kiekvieną stačiakampį perlenkite per pusę ir užspauskite kraštus.
2022-03-02

Receptas. Keksiukai

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 25 gramai krakmolo 2 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 125 gramai sviesto (minkštas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek uogienės (braškių/vyšnių arba šaldytos uogos) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišyti miltus, sumaišyti su karkmolu ir kepimo milteliais.
2022-03-02

Receptas. Šventinis pyragas

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 100 gramų cukraus (tešlai) šiek tiek vyšnių (įdarui) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 2 vienetai kiaušinių (tryniai, tešlai) 500 gramų kvietinių miltų (tešlai) 200 gramų varškės (įdarui) 200 gramų sviesto (tešlai) šiek tiek uogienės (braškių, įdarui) šiek tiek uogienės (mėlynių, įdarui) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (tešlai) Paruošimo laikas: Apie 5 m...
2022-03-02

Receptas. Agnės pyragas su uogiene

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 2 vienetai kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (dėkite tiek , kad tešla būtų kieta) 1 arbatinis šaukštelis sodos 3 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas) 0.5 stiklinės grietinės šiek tiek uogienės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Labai skanus pyragas - patiko visiems ragavusiems. Cukraus dėjau 0,5 stiklinės, kadangi mano uogienė buvo saldi. Atkreipkite dėmesį ir Jūs - nepadauginkite cukraus.
2022-03-01

Receptas. Mieliniai maltų migdolų blynai su juodųjų serbentų uogiene

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono 5 valgomieji šaukštai cukraus 2 stiklinės migdolų (malti) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 400 mililitrų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 50 gramų sviesto 20 gramų mielių šiek tiek uogienės (pagardinimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė.
2022-03-01

Receptas. Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais

INGREDIENTAI: 1 kilogramas braškių 350 gramų cukraus 1 pakelis dr oetker gelfix stevija tirštinimo mišinys 1 žiupsnelis grūsti juodiji pipirai 40 gramų balzaminis actas Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautas ir nuimtais koteliais braškes sudėti į puodą. Užberti cukrų, Dr Oetker Gelfix Stevija tirštinimo mišinį, pipirus. Užvirkite ir pakaitinkite 5 minutes. Pilkite balzaminį actą, išmaišykite ir sudėkite į stiklainius.
2022-03-01

Receptas. Paprastas pyragas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 0.5 stiklinės cukraus 3 valgomieji šaukštai margarino 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ištrinti su cukrumi, sudėti margariną, cinamoną, suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Tada pyrago paviršių patepti uogiene ir dar 10 min. palaikyti orkaitėje.
2022-03-01

Receptas. Trupininis su uogiene

INGREDIENTAI: 11 valgomųjų šaukštų cukraus 200 gramų margarino (arba tsviesas) 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 26 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 0.5 litro uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi, dėti 13 šaukštų miltų ir kepimo miltelius, išmaišyti. Ištirpinti margariną ir supilti į masę.
2022-03-01

Receptas. Keksas su juodųjų serbentų uogiene

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 375 gramai kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 stiklinė uogienės 1 stiklinė pasukų PARUOŠIMO BŪDAS: 1 stiklinė 200 ml talpos. Išplakti kiaušinius. Įmaišyti natūralų jogurtą be priedų arba pasukas. Įmaišyti uogienę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Miltų mišinį įmaišyti į tešlą. Sudėti tešlą į kepimo formą. Įkaitinti orkaitę iki 180° C laipsnių. Kepti apie 45 minutes.
2022-03-01

Receptas. Nekeptas varškės pyragas

Pyragas, kurio nereikia kepti. Pagaminamas labai paprastai ir greitai. INGREDIENTAI: 360 gramų varškės 2 pakeliai sausainių 100 mililitrų vandens 1 pakelis želės 5 valgomieji šaukštai uogienės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sulaužomas pakelis sausainių, sumaišomas su norima uogiene. Gautą masė sudedama į indą (1 sluoksnis). Želė užpilama vandeniu, maišoma kol želė ištirps ir laukiama kol atvės iki kambario temperatūros.
2022-02-28

Receptas. Aviečių ir persikų uogienė

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi. INGREDIENTAI: 5 stiklinės persikų (nuluptų ir pjaustytų) 400 gramų aviečių 500 gramų dansukker uogienių cukraus 4 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode pakaitinkite vaisius ir citrinų sultis, kol pradės garuoti.
2022-02-28

Receptas. Varškės pyragas su uogiene

INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 4 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 500 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 250 gramų uogienės (serbentų ar kita) šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinti, trynius ištrinti su cukrumi. Sudėti varškę, miltus, vanilinį cukrų, uogienę. Viską išsukti į vientisą masę. Išplakti baltymus ir išmaišyti su mase.
2022-02-28

Receptas. Braškių uogienė su sambuka

Šia uogiene galite gardinti sumuštinius ar sūrio pyragą. INGREDIENTAI: 500 gramų braškių 250 gramų dansukker uogienių cukraus 3 valgomieji šaukštai sambukos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite ir kruopščiai atrinkite braškes. Sutrinkite rankiniu trintuvu ir su cukrumi suberkite į prikaistuvį. Pilkite sambuką ir viską virkite 3–6 min., kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas.
2022-02-28

Receptas. Kalėdinis daržininkų pyragas

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2 valgomieji šaukštai kmynų (brinkyti) 200 gramų margarino (Vilnius) 4 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta) 1 stiklinė grietinės 1 stiklinė uogienės (ar rūgštus džemas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Į dubenį sudėti cukrų ir kiaušinius gerai išplakti. Margariną ištirpinti ir įmaišyti. Supilti grietinę, uogienę, kmynus ir gerai išsukti.
2022-02-27

Receptas. Keksas širdutė

Nuostabus keksas, keptas su meile. Labai skanus su arbata. INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 3 vienetai kiaušinių 120 gramų cukraus 1 stiklinė uogienės 0.5 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių Papuošimui: 1 pakelis pabarstukų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi. Pilame norimą uogienę. Į mišinį sijojame miltus ir kepimo miltelius.
2022-02-27

Receptas. Jautiena svogūnų padaže

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno 0.5 stiklinės vandens 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę.
2022-02-27

Receptas. Trupiniuotis

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 200 gramų varškės 3 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 stiklinė cukraus 200 gramų sviesto 200 gramų uogienės (tiršta) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus, sviestą susitrinam. Cukrų, kiaušinius, grietinę išsimaišom atskirai ir pilam į miltus. Išminkome ir dedam į šaldytuvą valandai. Varškę sumaišome su uogiene.
2022-02-27

Receptas. Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Tobulas citrusinių vaisių, mėtų gaivos bei braškių saldumo derinys. INGREDIENTAI: 500 gramų braškių 250 gramų dansukker uogienių cukraus 1 vienetas citrinų šiek tiek mėtų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius.
2022-02-27

Receptas. Šventinis varškės pyragas

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus šiek tiek vyšnių 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 200 gramų varškės 200 gramų sviesto šiek tiek uogienės (braškių) šiek tiek uogienės (mėlynių) 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Iš miltų, 2 kiaušinių trynių, sviesto, 100 g cukraus ir 2 šaukštelių vanilinio cukraus suminkome tešlą, įvyniojame į foliją ir apie pusvalandį palaikome šaldytuve.
2022-02-26

Receptas. Saldūs pusryčiai su vyšniomis

INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (nutarkuota žievė) 100 gramų varškės 50 gramų sviesto 150 gramų uogienės šiek tiek vanilinio cukraus (arba medus) PARUOŠIMO BŪDAS: Iki virimo pakaitinti vyšnių uogienę, sviestą bei vanilinį curų. Varškę stambiais gabalais sudėti į lėkštę ir užtarkuoti apelsino žievelės.
2022-02-26

Receptas. Pyragas su vyšnių uogiene

INGREDIENTAI: 3/4 stiklinės cukraus 2 vienetai kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 stiklinė grietinės 1 stiklinė uogienės (vyšnių) PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę sumaišyti su kepimo soda ir palikti 5 min. Kiaušinius suplakti su cukrumi ir sumaišyti su grietine, uogiene bei miltais. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą. Kepti apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
2022-02-26

Receptas. Jogurtiniai ryžiai

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 1 stiklinė ryžių 1 stiklinė pieno 1 stiklinė jogurto (natūralus) 1 stiklinė vandens 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek uogienės (mėgstama) šiek tiek vanilinio cukraus (arba cukrus) PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius (verdame vandenyje, pusiau maišytame su pienu) ir paliekame išbrinkti. Tada dedame sviestą, medų, cukrų ar vanilinį cukrų, naturalų jogurtą ir viską gerai išmaišome.
2022-02-25

Receptas. Uogienės putėsiai

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 1 stiklinė vandens šiek tiek citrinos rūgšties 1 arbatinis šaukštelis želatinos 1 stiklinė uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Uogienė atskiedžiama šaltu virintu vandeniu, į ją sudedami kiaušinių baltymai ir plakama, kol masė pasidaro puri. Vėliau supilama išbrinkinta želatina, suberiama citrinos rūgštis, dar paplakama, masė atšaldoma.
2022-02-25

Receptas. Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

INGREDIENTAI: 3 vienetai žaliųjų citrinų 1 vienetas citrinų 300 gramų dansukker uogienių cukraus 100 mililitrų vandens 50 gramų imbierų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu.
2022-02-25

Receptas. Sluoksniuotos mielinės tešlos pyragėliai su įvairiais įdarais

INGREDIENTAI: 2 pakeliai tešlos (sluoksniuota mielinė) šiek tiek pievagrybių ((4 įdaras)) Įdarui: šiek tiek dešros (šlapia (1 įdaras)) šiek tiek svogūnų ((4 įdaras)) šiek tiek varškės (sumaišyta su cukrumi ir kiaušiniu (5 įdaras)) šiek tiek uogienės ((3 įdaras)) šiek tiek ryžių (išvirti ir sumaišyti su virtais kiaušiniais (2 įdaras)) šiek tiek lydyto sūrio ((rūkytas) (1 įdaras)) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-25

Receptas. Įdarytos persikų puselės

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 2 vienetai persikų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek uogienės (aviečių) 5 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių (arba javainiai) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Pagilinkite puselių duobutes.
2022-02-25

Receptas. Plokštainis (trupininis pyragas)

INGREDIENTAI: 200 mililitrų cukraus 200 gramų margarino (arba sviestas) 2 vienetai kiaušinių 4 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta actu) 500 mililitrų uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Margariną ar sviestą išlydyti. 2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus. 3. Įmušti kiaušinius. 4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti. 5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.
2022-02-25

Receptas. Tinginių Napoleonas

INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė) šiek tiek uogienės (rūgšti) 500 gramų tešlos (sluoksniuota) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti. 2. Kremui.
2022-02-25

Receptas. Blyneliai su moliūgu

INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų pieno (avižų (tinka avižų gėrimas )) 2 vienetai kiaušinių šiek tiek vandens 200 gramų moliūgų 2 vienetai bananų šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės šiek tiek uogienės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius,avižų pieną,miltus ir vandenį išplakti mikseriu(vandens pilti tiek ,kad tešla būtų tinkama lietinių kepimui.
2022-02-25

Receptas. Mielinis pyragas su varškės įdaru

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus (+ 3 v. š. tešlai) 100 gramų margarino 3 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 500 gramų varškės 50 gramų mielių (presuotos) šiek tiek uogienės 30 gramų vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles išsukti su 3 šaukštais cukraus, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų.
2022-02-25

Receptas. Pyragas „Sūkurys“

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė aliejaus (saulėgrąžų) 18 gramų kepimo miltelių 1 stiklinė uogienės (slyvų, vyšnių ar braškių) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (sutarkuota) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 170-180 laipsnių pagal Celsijų. Išmaišykite aliejų su cukrumi ir uogiene.
2022-02-24

Receptas. Desertas su uogiene

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų šiek tiek cukraus 1 kilogramas ledų (vaniliniai) šiek tiek uogienės (moliūgų su citrinomis ir apelsinais) PARUOŠIMO BŪDAS: Ledus supjaustykite maždaug 1-2 cm storio riekelėmis. Šalia ledų pribarstyti cukraus ir uogienės. Ant ledų užpilkite šviežiai spaustų citrinų sulčių.
2022-02-24

Receptas. Naminis vyniotinis su juodųjų serbentų uogiene

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 180 gramų cukraus 75 gramai krakmolo 4 vienetai kiaušinių 60 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 350 mililitrų uogienės (juodųjų serbentų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius plakti su cukrumi iki šviesių putų (maždaug 5 min.). Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Sausą mišinį išsijoti ant kiaušinių putų ir atsargiai sumaišyti šaukštu.
2022-02-24

Receptas. Pyragas su uogiene

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 250 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek uogienės (Jūsų mėgstama) PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną ištirpinti, paskui visus išvardintus produktus (išskyrus uogienę) sudėti į jį ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį padėtį į šaldymo kamerą, o kitą iškočioti ir dėti į kepimo skardą. Užtepti uogienę ir ant viršaus tarkuoti likusią dalį tešlos.
2022-02-24
Į viršų