• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo pradžioje TV3 televizijos ekranuose pasirodys kino ir kulinarijos įkvėpimų laida „Gero savaitgalio receptas“. Joje vedėjais tapo duetas – laidų prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė (33 m.) ir verslininkas Laurynas Suodaitis (34 m.), kurie žiūrovus bandys pritraukti su gera doze kino ir skanaus maisto. 

Rugsėjo pradžioje TV3 televizijos ekranuose pasirodys kino ir kulinarijos įkvėpimų laida „Gero savaitgalio receptas“. Joje vedėjais tapo duetas – laidų prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė (33 m.) ir verslininkas Laurynas Suodaitis (34 m.), kurie žiūrovus bandys pritraukti su gera doze kino ir skanaus maisto. 

REKLAMA

Nors Vaidos kurį laiką žydruosiuose ekranuose nebuvo matyti, su televizija ji nebuvo atsisveikinusi.

Anksčiau ji yra vedusi gyvenimo būdo laidą „Raudonas kilimas“, realybės šou „2 barai“ ir kt., yra prodiusavusi ne vieną kulinarinę laidą.

„Nuo televizijos nebuvau labai nutolusi, tiesiog veiklą vykdžiau už kadro. Jau dešimt metų nenutrūkstamai prodiusuoju, kuriu laidas, vedu renginius, tad puikiai esu pažįstama su darbu prieš publiką. Visgi gavosi taip, kad į televiziją grįžtu vedėjos vaidmenyje. Tiesą sakant, iš pradžių apie save visai nepagalvojau. Kai kilo tokia mintis, reikėjo truputį laiko ją suvirškinti, bet manau, kad laukia įdomus projektas ir naujas etapas“, – apie laidą kalbėjo Vaida. 

L. Suodaičiui laidų vedėjo vaidmuo yra gan naujas – šiemet jis save išbandė kulinarinių kelionių laidoje „Maisto kelias“, o šiame projekte jis savo jėgas galės išmėginti labiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Patirtis gera, jos nemažai. Bet jaudulio vis vien yra – norisi darbą padaryti kuo geriausiai, kad žiūrovas matytų tik geriausią rezultatą. Vaidos paskatintas supratau, kad bus viskas gerai“, – šypsosi L. Suodaitis. 

REKLAMA

Naujoji laida – ne tik apie maistą, bet ir apie kiną, kuris diktuos vakaro skonius. Gero filmo įkvėpti laidos vedėjai V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis turės gerbėjus nustebinti įmantriais receptais. 

„Gaminu absoliučiai viską. Nors daug kam gali atrodyti, kad valgau gan mažai ir labai gurmaniškai, manau, kad tai netiesa. Man norisi visko – kartais tuna tataki, kartais makaronų su trumais, bet kartais ir voveraičių su grietinėlės padažu, kugelio ar šaltibarščių. Aišku, yra patiekalų, kurių keisti nevalia – pavyzdžiui, mano tėčio kugelis, jį visada gaminu pagal tėčio instruktažą. Kadangi mano porininkas Laurynas irgi dega maisto tema, manau, kad mums išeis nemažai įdomių dalykų“, – šypteli moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

O Laurynas neslepia esantis geriausiai įgudęs prie grilio: „Daugiausia gaminu mėsos patiekalų. Tai, kas liečia grilį, yra mano arkliukas Man maistas yra kultūrinis fenomenas. Man patinka išbandyti save, atrasti vis naujus skonius. Didelė paskata imtis šio projekto buvo vien tai, kad galėsime save išbandyti skirtinguose kampuose, gaminant visai skirtingą maistą. “

Neatsiejama gyvenimo dalis

Maisto gaminimas – neatsiejama tiek Vaidos, tiek Lauryno gyvenimo dalis. Abu jie maisto kultūrą pradėjo pažinti dar paauglystėje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai pradėjau gilintis į kulinariją, gastronomiją, į maistą pradėjau žiūrėti ne tik kaip į privalomą dalyką, energijos šaltinį, o kaip labai stiprų ritualinį, kultūrinį dalyką. Daug mano dabartinių projektų, kuriuos vykdau dabar, sukasi aplink maistą.

Pati mano šeima gan itališka – turime bendrų vakarienių, pietų kultą su gausiu stalu, pokalbiai. Matyt, kad viskas atėjo iš šeimos. Iki šiol man labai patinka gaminti, eksperimentuoti. Daug keliauju, net per atostogas mokausi vietinės kulinarijos.

REKLAMA

Man patinka, kad maistas suburia, suvienija visus, kad norisi dalintis ir kąsniu, bet ir bendrauti“, – naujienų portalui tv3.lt teigė V. Poderytė-Bernatavičė.

Dar jaunystėje Lauryną Suodaitį vienas pomėgis taip pat atvedė prie kulinarijos: „Manau, kad man maisto gaminimas atėjo iš pomėgio medžioti, buvo daug „žaliavos“ eksperimentams. Savęs nevadinu šefu, bet labai mėgstu pamedituoti virtuvėje gaminant maistą. Man yra malonumas vaišinti artimuosius, draugus dalykais, kuriuos pagaminu ir į kuriuos įdedu širdies. Jei gaunasi skaniai, man tik smagiau.“

REKLAMA

Abu laidos vedėjai tikina tiesiog dievinantys itališką virtuvę ir jos skonius. Anot jų, italai moka iš kelių ingredientų sukurti skonių jūrą. 

„Nesu iš tų, kurie mėgsta daug skonių samplaikų vienoje vietoje. Azijietiška virtuvė man yra labiau proginė, o ne kasdieninė. Propaguoju gerus produktus ir skonį – tai turbūt gyvenimo tarp Italijos ir Lietuvos įtaka. Italai viename patiekale naudoja nedaug ingredientų, bet čia reikia žinoti, kas yra geras alyvuogių aliejus, kokia yra kokybiška mocarela. Apie maistą sukasi mano gyvenimas. Man labai malonu matyti laimingą sūnų, mamą, besimėgaujančius mano maistu“, – tikina V. Poderytė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors labai mėgstu itališką virtuvę, man patinka ir meksikietiška, japoniška, rytietiška. Dažnai mes įsisukame į rutiną, pagaminame kažką tik greito, o tokie projektai į gyvenimą įneša įvairovės. Manau, kad ir žiūrovams bus smagu atrasti sąsajų su filmais, per juos pažinti maisto kultūrą. Man labai smagus šis konceptas“, – priduria vyras. 

Gamina ir šeimai

Nors itin aktyviai gyvenanti laidos vedėja namuose būna ne itin dažnai, buitį ji tikina labai mėgstanti. 

REKLAMA

Su sūnumi Atu Skaisgiriu Vaida namuose turi išskirtinę tradiciją – berniukas neretai renkasi šalį, kurios vietinio patiekalo norėtų paragauti.

Pagal sūnaus pageidavimus Vaida gamina, taip mokydama ir savo sūnų. 

Kalbėdama apie patiekalus, pašnekovė teigia, kad daugiausia įspūdžių paliko Kazachstano virtuvė. 

„Man sudėtingiausia kada nors duota kulinarinė užduotis buvo pagaminti patiekalą beshbarmak iš Kazachstano. Sūnus labai domisi geografija, įvairių šalių istorija, ir pasakė, kad nori paragauti šio patiekalo. Aišku, aš apie jį nebuvau girdėjusi.

REKLAMA

Virtuvėje knisausi tikrai nemažai laiko, – juokiasi moteris. – Mano sūnus irgi kartais prisideda prie gamybos proceso, jau išmano, kas yra geras ir kokybiškas maistas. Aišku, visada smagiausia yra valgyti – tad šį patiekalą valgėme be įrankių, mirkydami pirštus į vandenį. Smagu, kad gaminant maistą galima susipažinti su kultūra ir gerai, kokybiškai laiką praleisti su vaiku.“

Ir verslininkas neslepia daugiausia maisto gaminimui laiko skiriantis ne dėl savęs: „Namuose daugiausia gaminu tik tada, kai yra sūnus. Pats laikausi dietinio režimo, tad maitinuosi ganėtinai monotoniškai – kadangi daug sportuoju, valgau daug baltymų. Man meditacija ir maisto gaminimas tampa malonumu savaitgaliais, kai prie stalo susirenka šeima ir draugai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasara ir atostogos

Tarp Italijos ir Lietuvos gyvenanti Vaida tikina šią vasarą leidžianti itin aktyviai. Taip aktyviai, kad net nepastebėjo, kad saulė kaip reikiant kaitina jau kurį laiką.

„Kad yra vasara, susivokiau prieš 10 dienų, kai buvo sumontuotos visos mano prodiusuojamų laidų serijos. Kai viskas aprimo, nuvažiavome į Italiją, į savo namus. Buvo gan intensyvus periodas, daug keliavome, mažai buvome namuose. Šiek tiek nurimau, pasinėriau į puodų skambesį, su tėčiu kartu gaminome, žiūrėjome filmus ir dūkome. Atostogas esu numačius tik rugpjūtį“, – sakė ji.

REKLAMA

O L. Suodaitis besifilmuodamas laidoje „Maisto kelias“ šią vasarą praleido ant ratų. Jis sako, kad pasibaigus intensyviam sezonui stengiasi grįžti į savo vėžes.

„Dabar planuojame paatostogauti su sūnumi. Turime dar daug neįgyvendintų pirmų kartų – kartu žvejoti, keliauti. Vasarą leisime čia (Lietuvoje, Red.), o kai subjurs orai, tikrai lėksime kur nors į užsienį, kad atsiplėštume nuo rutinos.

Paskutiniai metai kelionėmis ir atostogomis buvo kuklesni, bet nuo rudens kelionių grafikas nusimato gan aktyvus. Nesu poilsinių, pasyvių kelionių mėgėjas – man labiau patinka pažintinės, kurių metu galiu tiek pamatyti, tiek visko paragauti“, – tikina pašnekovas.

ir kas žiūrės, nejuokinkit
ojezau taip jau dushna dar tokia naujiena,nu nac
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų