• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą žinomi Lietuvos žmonės rinkosi į kokybiško maisto šventę – renginio metu pristatyti mylimiausi grilio ekspertų receptai. Renginiui dirigavo Simona Albavičiūtė-Bandita, o ant žarijų keptų maisto gaminimo paslaptimis dalinosi žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, rašoma pranešime spaudai.

39

Ketvirtadienio vakarą žinomi Lietuvos žmonės rinkosi į kokybiško maisto šventę – renginio metu pristatyti mylimiausi grilio ekspertų receptai. Renginiui dirigavo Simona Albavičiūtė-Bandita, o ant žarijų keptų maisto gaminimo paslaptimis dalinosi žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Sveikesnes mėsainių alternatyvas pristatė „Nestoras maistas“ tinklaraščio įkūrėja Ieva Greičiūnaitė.

Renginio nepraleido žinomi žmonės – Inidė Jasnauskaitė, Kamilė Kanapeckaitė, Viktorija Šaulytė, Indrė Trusovė bei daugelis kitų. Vakarėlio nepraleido ir tinklaraštininkė Mūza, pasirodžiusi kartu su savo mylimuoju Ryčiu. 

Renginio metu virtuvės šefas R. Bolgovas su svečiais pasidalino esmine maisto gaminimo taisykle, kuria, anot jo, turėtų vadovautis kiekvienas: „Maistas turi būti apgaulingai paprastais, jaudinančiai skanus ir nepriekaištingai patiektas. Nėra stebuklingų receptų, svarbiausia – kokybiški produktai ir kruopštumas gaminant.“

REKLAMA
REKLAMA

I. Greičiūnaitė susirinkusiems svečiams pristatė, kad šiandien gamins išskirtinio skonio mėsainį su halloumi sūriu, avokadu ir kitomis daržovėmis. Vis dėlto, ji akcentavo, jog būdų paįvairinti tradicinį mėsainį taip pat apstu.

REKLAMA

„Jeigu mėgstate mėsainius su mėsa, labai tinkamas akcentas yra naudoti šiek tiek saldesnius ingredientus. Pavyzdžiui, jeigu šiandien gaminčiau su jautiena, mėsainį paskaninčiau sezoninių uogų džemu“, – teigia I. Greičiūnaitė.

Tinklaraštininkė teigia, kad pabodus įprastai kiaulienai ar jautienai, ją drąsiai galima keisti žuvimi, grybais ar įvairiomis ankštinėmis daržovėmis.

„Nebijokite eksperimentuoti, juk grilyje galima gaminti kone viską, svarbu maisto neperkepti. Aisbergo salotas keiskite į gražgarstes ar kitus įvairius mėgstamus daigus, kuriuos naudojate įprastoms salotoms. Žinoma, nepamirškite visko pagardinti mėgstamu „Hellmann‘s“ padažu“, – sako ji.  

REKLAMA
REKLAMA

Renginio svečiams pasiteiravus, kokias I. Greičiūnaitė pasiūlytų sveikesnes alternatyvas įprastam mėsainiui, šventės dalyvė teigė, kad jeigu už nugaros nestovi tinginys, visuomet galima pasigaminti mėsainiams skirtą mėsą ar padažus tiesiog savo namuose.

„Gamindama grilio patiekalus svarbiausia stengiuosi rinktis kokybiškus ingredientus. Renkuosi maistingesnes, pilno grūdo bandeles, kurioms paskaninti puikiai tinka kokybiški padažai. Taip pat vietoj mėsos paplotėlio galite rinktis vegetarišką, tačiau ne mažiau gardžią alternatyvą: portobelo grybus, pupeles bei kitus mėgstamus ingredientus,“, – alternatyvomis dalinasi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų