• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąją Kalėdų dieną Gian Luca Demarco su laida „La maistas“ TV3 žiūrovus kvies pasitikti itin aktyviai. Jis ne tik lankysis Valdovų rūmuose ir aiškinsis, kaip atrodė didikų mityba, bet ir bandys jų valgytus patiekalus atkartoti savo virtuvėje. O susitikęs su Mindaugu Rainiu, virtuvės šefas pasiryš tokiam iššūkiui, kokiam įkalbėti pavyktų tikrai ne kiekvieną…

10

Antrąją Kalėdų dieną Gian Luca Demarco su laida „La maistas“ TV3 žiūrovus kvies pasitikti itin aktyviai. Jis ne tik lankysis Valdovų rūmuose ir aiškinsis, kaip atrodė didikų mityba, bet ir bandys jų valgytus patiekalus atkartoti savo virtuvėje. O susitikęs su Mindaugu Rainiu, virtuvės šefas pasiryš tokiam iššūkiui, kokiam įkalbėti pavyktų tikrai ne kiekvieną…

REKLAMA

Anot virtuvės šefo, Valdovų rūmai – viena gražiausių vietų Lietuvoje. Čia jis gilins žinias apie Lietuvos istoriją bei bandys išsiaiškinti, ką praeityje valgydavo Lietuvos didikai.

Gidė pasakos, kad tais laikais rūmų virtuvės būdavo neįtikėtinai prabangios. „Jei tuo metu būtumėte dirbęs rūmuose, tai būtų laikoma didžiule privilegija, ir, tikriausiai, būtumėte didikų vaikas. Taip pat jūs turėtumėte atskirą patalpą, kurioje gyventumėte, o visi kiti meistrai ir virėjai turėtų kiekvieną dieną į rūmus atvykti patys“, – pasakos Gian Lucai gidė.

O ką didikai valgydavo? Įdomu tai, kad tais laikais kiekvienam maistas būdavo užsakomas pagal jo socialinį statusą. Štai, pavyzdžiui, Jogailai vienai šventei buvo užsakyta 1 jautis, 2 avinai, paltis lašinių, 60 vištų, 4 žąsys, 4 gaidžiai, 200 kiaušinių, po 3 litrus sviesto, grietinės ir pieno, 30 sūrių ir 1,5 litro alaus.

REKLAMA
REKLAMA

Gian Luca, įkvėptas naujų žinių, nuspręs pagaminti šventinį pyragą, kuris būtų tikęs ir didikams. Tačiau prieš tai, kartu su bičiuliu M. Rainiu, jis pasiryš netikėtam iššūkiui – išsimaudys upėje… žiemą! Kaip Gian Lucai seksis su tuo susidoroti?

REKLAMA

Galiausiai, grįžęs į šiltą studiją, jis imsis kulinarinių darbų, o taip pat dalinsis net 7 patarimais, kaip per šventes nešvaistyti maisto veltui ir gyventi tvariau.

Ypatingam Gian Lucos pyragui prireiks dviejų skirtingų tešlos rūšių, o įdarui – svogūnų, morkų ir saliero koto. Visą šią masę reikėtų sumalti, o po to pakepinti keptuvėje. Taip pat pyragui bus naudojama pusė kilogramo jautienos faršo, kurį Gian Luca apkepins kartu su daržovėmis. Papildomai įdaras bus gardinamas konservuotais pomidorais, džiovintais baravykais, cinamonu, raudonu vynu bei įvairiais prieskoniais.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, šiam patiekalui jis naudos dar ir jautienos antrekotą. Jį taip pat reikės sumaišyti su visais kitais likusiais ingredientais, o galiausiai, prieš pašaunant kepti, visa patiekalą dar pagardinti sūriu.

Praleiskite antrąją Kalėdų dieną kartu su Gian Luca Demarco – laidą „La maistas“ pamatysite jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų