Kaip ir visi laidos svečiai, I. Žuolytė virtuvės šefei Ilonai Juciūtei atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių ji sukurs receptą ir pagamins patiekalą kartu su savo viešnia. Laidoje paaiškės, kad Ingos mėgstamiausių maisto produktų trijulė yra gana sveika – bananai, ožkos sūris ir lietuvių numylėtos bulvės.
Priėmusi iššūkį paruošti patiekalą, kuriame būtų visi šie produktai, Ilona laidos viešniai pasiūlys pagaminti skanias, lengvas, sveikas ir visai nesudėtingai paruošiamas romanines salotas su saldžiosiomis bulvėmis bei ožkos sūriu. Tiesa, patiekalą ji patieks kartu su šilta, burnoje tirpstančia bananų duona.
Gimus vaikams pasikeitė mityba
Laidoje Inga papasakos ne tik apie savo mitybą, kuri gimus vaikams kardinaliai pasikeitė, bet ir atskleis, kad šeimos virtuvėje dažniausiai šeimininkauja jos vyras.
„Anksčiau mano vaikai miegodavo ilgiau, o pastaruoju metu visos dienos suvienodėjo – keliamės ganėtinai anksti. Kalbant apie mano mitybą, anksčiau ji buvo pavyzdinė. Po to sekė periodas, kai valgiau viską. Dabar ir vėl pradėjau grįžti į kiek sveikesnę gyvenimo rutiną.
Gimus vaikams, mano mityba tikrai pasikeitė, nes dažniausiai galvodavau, kaip pamaitinti juos, o pati valgydavau tai, kas papuola. Tai – labai gerai, nes man bent jau nereikia dažnai gaminti. Nėra kuo girtis, bet maistą namuose dažniau gamina vyras, ir daro tai labai skaniai“, – pasakos laidos viešnia.
Inga papasakos ir apie mėgstamiausius savo ingredientus. Anot moters, bananus ir bulves jų namuose dievina ne tik ji pati, bet ir jos vaikai.
„Bananus mėgstu tiek aš, tiek mano vaikai. Jei ryte nespėju kažko pavalgyti, bananas būna puikus užkandis. Kitas mano TOP ingredientas – bulvės. Bulvių mūsų namuose galima rasti visada, nes jas labai mėgsta mano vaikai. Žinoma, aš valgau ir saldžiąją bulvę, nes ji yra sveikesnė. Ši bulvė man primena sporto varžybų laikus, kai norėdavosi kažko saldžiau, bet sveikiau“, – dalinsis Inga.
Dar vienas mylimas Ingos ingredientas – ožkos sūris, kurio daugelis žmonių vis dar privengia.
Jis yra net laidos vedėjos I. Juciūtės juodajame sąraše!
„Ožkos sūris yra mano didžioji silpnybė. Šis sūris yra vienintelis produktas, kuris man niekada neatsibosta. Aš ožkos sūrį dedu ir į salotas, ir ant duonos, ir net valgau ožkos sūrio traškučius. Žinoma, mano vaikai jo nevalgo – jis jiems labai nepatinka“, – juoksis garsi moteris.
Kiekvienas iš vaikystės turime prisiminimų apie maistą, jo skonį ir kvapą, kuris kelia didžiausius sentimentus. Inga savo ruožtu niekada negali atsispirti vienam nostalgiją keliančiam patiekalui, kurį gamindavo jos močiutė.
„Daugiausiai sentimentų keliantis patiekalas, kurį vis dar prašau mamą pagaminti per kiekvienas Kalėdas, yra pyragėliai su grybais. Juos darydavo mano brangi močiutė. Tiesa, mama per šventes dažniausiai juos pagaminti patingi...
Kas juokingiausia, kad dievinu pyragėlius su grybais, bet nekenčiu grybų sriubos. Būdama maža jos paragavau, ir ji man taip nepatiko, kad nuo to laiko apie ją nė negaliu pagalvoti“, – kalbės laidos pašnekovė.
Kratosi sveikuolės etiketės
Inga prisimins ir tuos laikus, kai užsiėmė profesionaliu sportu. Tuomet tiek jos mityba, tiek gyvenimo būdas buvo visiškai kitoks nei yra šiandien. Laidoje moteris prisipažins, kad net iki šiol daugelis įsivaizduoja ją kaip didžiausią sveikuolę, kurios gyvenime ir mityboje nepasitaiko jokių nuodėmių.
„Kartais aš mėgstu valgyti sūriai, o kartais – saldžiai. Nesu sau nusistačiusi jokių ribų, todėl valgau tiek, kiek noriu, ir savęs nenormuoju. Manau, kad man tai atsilieps ateityje, bet kol nematau didelių pasekmių, man tai – nesvarbu. Praėjo gal 6-7 metai, kai nebeužsiimu profesionaliu sportu, tačiau nemaža dalis žmonių mane vis dar piešia kaip didelę sveikuolę.
Atsimenu, labai ilgai stengiausi atsikratyti sportininkės etiketės, bet ji mane dar šiek tiek persekioja iki šiol. Mano gyvenimo būdas tikrai nėra toks pavyzdinis, kaip galvoji kiti“, – atviraus I. Žuolytė.
O kol Ilona ir Inga šnekučiuosis ir gamins sveikas, bet itin gardžias salotas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš visiškai kitokį viščiuką tabaka, kuriam atsispirti negalės net ir išrankiausi gurmanai.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.