„Gaminsiu prancūzišką daržovių sriubą, kuri ne tik labai skani, bet ir tikrai naudinga organizmui. Šiai sriubai puikiai tiks vasaros daržovės ir bazilikai! O desertui – plikyti pyragaičiai su ledais. Nė neabejoju, kad toks desertas papuoš bet kurią vasaros šventę“, – sako Kotryna ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos.
Sriubos receptą pamatysite laidoje, o kaip namiškius pradžiuginti desertu, K. Starkienė dalijasi jau dabar.
Profitroliai su ledais
Tešlai reikės:
150 ml vandens;
150 ml pieno;
120 g sviesto;
180 g miltų;
5 kiaušinių.
Šokolado padažui reikės:
100 g juodojo šokolado;
100 g grietinėlės 35% riebumo.
Gaminimo eiga
Pieną, vandenį, cukrų ir sviestą sudėkite į prikaistuvį ir užvirkite. Nukėlus nuo ugnies greitai įmaišykite miltus. Įmaišę visus miltus, !prikaistuvį su tešla vėl grąžinkite ant ugnies. Kaitinkite ir stipriai maišykite, kol tešla sušoks į vieną gumulą. Nukėlę nuo ugnies palikite kelioms minutėms
tešlą atvėsti, o tuomet po vieną įmaišykite kiaušinius. Tešlą gerai išmaišykite, ji turi tapti vientisa ir blizganti.
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, arbatiniu šaukšteliu dėkite nedidelius, apvalius pyragaičius. Kepkite 180 C temperatūroje apie dvidešimt penkias ar trisdešimt minučių, kol pyragaičiai išsipūs ir šiek tiek paruduos. Tada atsargiai praverkite orkaitės dureles, kad išeitų susirinkę garai. Palikite kelioms minutėms su praviromis durelėmis išjungtoje orkaitėje. Atsargiai išimkite ir palikite atvėsti.
Grietinėlę užvirkite, šokoladą susmulkinkite ir ant jo supilkite karštą grietinėlę. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Skanaus!
Profitrolius perpjaukite pusiau. Į apatinę dalį dėkite šaukštą ledų ir uždenkite viršutine dalimi. Įdarytus pyragaičius apliekite atvėsusiu šokolado padažu.
„Kotrynos burtai“ – šeštadienį, 11.30 val. Per TV3!











































































































































































































































































































