Po Tokijo olimpinių vasaros žaidynių į TV3 televizijos eterį, rugpjūčio 14-ąją dieną sugrįžtantis vasaros kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“, vėl prie televizorių ekranų pritrauks būrį žiūrovų.
Laidos vedėjai aktoriai A. Bružas ir L. Pobedonoscevas pasakoja, jog kiekvienoje laidoje parodomas ne tik unikalus maršrutas, leidžiantis geriau pažinti gimtąjį kraštą, pamatyti gražiausias vieteles, autentiškus dvarus, malūnus, vienuolynus ir net muziejus, bet ir pateikiamas platus sąrašas geriausių gastronominių vietelių, kur pasistiprinti ar paragauti naujų skonių keliaujant po Lietuvą.
„Filmavimo aikštelėje net gimė tokia frazė, jog esame baisiai rajūs. Pradžioje tai skambėjo kaip juokelis, tačiau ilgai netruko, kad tai priliptų ir taptų net laidos turinio dalimi. Smagiausia būdavo, jog vos tik atvykus į naują lankytiną vietą ir susitikus su tos vietos šeimininkais, jie jau pasakodavo mums apie sklandančią legendą, kad esame tikri rajūnai ir ėdrūnai. Nemeluosiu, tikrai tokie esame“, – juokauja A. Bružas.
Vedėjai kartu su visa filmavimo komanda filmavimo dienomis apvažiuodavo ne vieną restoraną, todėl laidos vedėjams tekdavo vėl prie stalo sėsti net ir būnant itin sotiems. Projekto filmavimų metu jie pamatė kaip yra slegiamas sūris, sukamas kastinys, verdama pusmarškonių košė, patys kepė žuvį, brandintos jautienos kepsnius, rūkė ungurius, surengė Zanavykų krašto ragaučių, mėgavosi lietuviškais cepelinais, šviežiomis dzūkiškomis voveraitėmis, sočiausiais mėsainiais, ragavo gardžiausių spurgų, vietnamietiškos, havajietiškos ir japoniškos virtuvės skonių bei atrado baroko laikų ir XIX a. dvaro patiekalų paslaptis.
Audriaus kelionių kompanionas Leonardas atskleidžia, jog nesvarbu kiek kartų jiems tekdavo tą dieną valgyti, lėkštės greitai likdavo tuščios.
„Nuo vaikystės buvau auklėjamas jausti pagarbą maistui, esančiam ant stalo, ir jį gaminusiems žmonės. Kelionėse per dieną tekdavo valgyti net po penkis ar daugiau kartų. Atrodo, vos spėji prisikimšti pilvus, sotus važiuoji į kitą vietą ir vėl sėdi prie stalo. Filmavimo komanda sakė, jog užtektų tik paragauti, tačiau palikti maisto lėkštėse tiesiog negalėdavau. Kai viskas taip skanu – nesuvalgyti būtų net nuodėmė“, – tvirtina Leonardas.
Sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis A. Bružas pasakoja iš tiesų baiminęsis, jog po projekto teks nemenkai paplušėti sporto salėje, siekiant atsikratyti nereikalingų kilogramų. Laimei, jog projekto vasaros rezidencija tapo „Eglės Sanatorija“, kurios sveikatinimo procedūrų pagalba laidos vedėjams pavyko sukontroliuoti svorio augimą, pagerinti virškinimą ir suaktyvinti viso organizmo gyvybines funkcijas.
„Prie įėjimo į maitinimo salę stovi svarstyklės, kuriomis sverdavausi kiekvieną rytą. Tai ypač padėjo reguliuoti svorį, jog po laidos kelionių užsiliktų tik geri įspūdžiai, o ne nereikalinga kilogramai. Virškinimui pagerinti pasitarnaudavo ir biuvetėse trykštantis natūralus mineralinis vanduo, kurio vartojimą labai nuosekliai ir aiškiai nurodo gydytojas, atvykimo į sanatoriją dieną“, – pasakoja Audrius.
Nuo rugpjūčio 14-osios dienos į TV3 televizijos eterius sugrįžtanti kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“ vėl žada nepamirštamus potyrius ir atradimus gimtojoje šalyje. Laidos vairą tvirtai laikantys Audrius Bružas ir Leonardas Pobedonoscevas vėl leisis į nuotykių kupiną kelią, kuriuo atras unikaliausias kulinarinio turizmo vieteles, domėsis šalies istorija, tradicijomis, amatais, pramogaus bei kvies visus kartu smagiai praleisti vasarą ir atrasti dar nematytus Lietuvos kampelius.
„Maisto kelias“ į eterį sugrįžta nuo rugpjūčio 14 d., šeštadienį, 9:30 val. per TV3 televiziją!