Žinoma moteris socialiniuose tinkluose pasidalino įrašu, kuriame matoma, kad ji bando pagaminti šaltibarščius. Visgi sekėjams ji turėjo vieną prašymą.
Kreipėsi į lietuvius
„Vis bandau pagaminti, bet kažkas negerai. Naudoju kefyrą ir virtus burokėlius. Ar jie turėtų būti marinuoti? Padėkite!“, – „Instagram“ paskyroje į sekėjus kreipėsi Shashana.
Rodos, lietuvių patarimai Shashanai išties padėjo, nes jau šeštadienį moteris pasidalijo, kad ant jų stalo puikuojasi skaniai pagaminti šaltibarščiai.
„Aš tai padariau ir tai nuostabu! Pasidalinsiu, kaip man pavyko. Labai ačiū jums visiems už pagalbą“, – socialiniame tinkle pasidžiaugė D. Sabonio žmona.
Kaip ir žadėjo, kitame įraše Shashana pasidalijo jai pasiteisinusiu šaltibarščių receptu.
„Visiems amerikiečiams, kurie prašė recepto. Mėgaukitės!
Mano receptas:
Man labiausiai patikusi mišinio versija marinuotiems burokėliams buvo: kepti burokėliai su odele.
Marinatas: užvirinti 1 puodelį acto, 1 puodelį vandens, ½ puodelio cukraus, 1 arbatinį šaukštelį druskos.
Jie buvo tokie saldūs ir skanūs, kad tiesiog norėjau juos valgyti tokius vienus.
Laikiau juos šaldytuve 3 dienas. Manau, kad daugiau nei 24 valandos jau yra gerai.
Toliau reikia sutarkuoti 3–4 persiškus agurkus, susmulkinti saują laiškinių česnakų ir krapų.
Įdėjau visa tai į puodo dugną su druska ir palikau, kol tarkavau burokėlius. Aš sutarkavau apie 6 burokėlius – tiek, kiek buvo stiklainyje.
Skysčiui:
Supilti 1 butelį 1 proc. kefyro ir dar vieną butelį „Alexander Farms“ riebaus pieno kefyro.
Įpilti ¼–½ puodelio marinato nuo burokėlių.
1 didelis šaukštas riebaus graikiško jogurto.
Išspausti pusę citrinos sulčių.
Domas norėjo, kad būtų skystesnis, todėl pridėjau šiek tiek riebaus pieno.
Įdėkite į šaldytuvą 24 valandoms“, – receptu dalijosi lietuvio žmona.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!