• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors krepšininkas, NBA žvaigždė Domantas Sabonis su šeima gyvena toli nuo Lietuvos, jo žmona Shashana stengiasi į jų šeimą įnešti ir lietuviškos kultūros. Prieš keletą dienų ji kreipėsi pagalbos į lietuvius, mėgindama pagaminti skanius šaltibarščius.

Nors krepšininkas, NBA žvaigždė Domantas Sabonis su šeima gyvena toli nuo Lietuvos, jo žmona Shashana stengiasi į jų šeimą įnešti ir lietuviškos kultūros. Prieš keletą dienų ji kreipėsi pagalbos į lietuvius, mėgindama pagaminti skanius šaltibarščius.

REKLAMA

Žinoma moteris socialiniuose tinkluose pasidalino įrašu, kuriame matoma, kad ji bando pagaminti šaltibarščius. Visgi sekėjams ji turėjo vieną prašymą.  

Kreipėsi į lietuvius

„Vis bandau pagaminti, bet kažkas negerai. Naudoju kefyrą ir virtus burokėlius. Ar jie turėtų būti marinuoti? Padėkite!“, – „Instagram“ paskyroje į sekėjus kreipėsi Shashana.

Rodos, lietuvių patarimai Shashanai išties padėjo, nes jau šeštadienį moteris pasidalijo, kad ant jų stalo puikuojasi skaniai pagaminti šaltibarščiai.

„Aš tai padariau ir tai nuostabu! Pasidalinsiu, kaip man pavyko. Labai ačiū jums visiems už pagalbą“, – socialiniame tinkle pasidžiaugė D. Sabonio žmona.

Kaip ir žadėjo, kitame įraše Shashana pasidalijo jai pasiteisinusiu šaltibarščių receptu.

„Visiems amerikiečiams, kurie prašė recepto. Mėgaukitės!

Mano receptas:

Man labiausiai patikusi mišinio versija marinuotiems burokėliams buvo: kepti burokėliai su odele. 

Marinatas: užvirinti 1 puodelį acto, 1 puodelį vandens, ½ puodelio cukraus, 1 arbatinį šaukštelį druskos.

Jie buvo tokie saldūs ir skanūs, kad tiesiog norėjau juos valgyti tokius vienus.

Laikiau juos šaldytuve 3 dienas. Manau, kad daugiau nei 24 valandos jau yra gerai.

Toliau reikia sutarkuoti 3–4 persiškus agurkus, susmulkinti saują laiškinių česnakų ir krapų.

REKLAMA
REKLAMA

Įdėjau visa tai į puodo dugną su druska ir palikau, kol tarkavau burokėlius. Aš sutarkavau apie 6 burokėlius – tiek, kiek buvo stiklainyje.

Skysčiui:

Supilti 1 butelį 1 proc. kefyro ir dar vieną butelį „Alexander Farms“ riebaus pieno kefyro.

Įpilti ¼–½ puodelio marinato nuo burokėlių.

1 didelis šaukštas riebaus graikiško jogurto.

Išspausti pusę citrinos sulčių.

Domas norėjo, kad būtų skystesnis, todėl pridėjau šiek tiek riebaus pieno.

Įdėkite į šaldytuvą 24 valandoms“, – receptu dalijosi lietuvio žmona. 

REKLAMA
Nesuprantama kodėl jai net mintis nekilo paklausti vyro mamos,kuri puiki kulinarijos.Noras viešintis per dubenėlį šaltibarščių rodo tik tuštybę,kad kiekvienas jos krustelėjimas yra nepaprastas,nes daug moterų tą daro,bet iš to nedaro įvykio.
tuo neidomiau vaziuok zaist uz LIETUVA
tuo neidomiau vaziuok zaist uz LIETUVA
kuo toliau
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų