Ketvirtadienio vakarą žinomi pramogų pasaulio žmonės ir gero maisto mylėtojai rinkosi į Kalvarijoje naujos prabangios kavinės „Imperata“ atidarymo šventę. Kavinės bendrasavininkas Laimis Viganauskas pasakoja, jog tai ne pirmasis jo maitinimo sektoriaus verslas, tačiau Kalvarijoje atidaryti kavinę mintis kilo užgimus nostalgiškiems vaikystės ir gimtinės prisiminimams, rašo pranešime spaudai.
„Kalvarijoje yra planuojamas vystyti didelis turizmo verslas, o šis visuomet siejasi su maitinimu. Pridurčiau ir tai, kad čia – mano gimtieji kraštai, tėviškė. Kalvarija yra nedidelis miestelis, kuriame, deja, bet neretai jaučiamas darbo vietų trūkumas, todėl jausdamas skolos jausmą, pagalvojau, o kodėl neatsidėkoti gimtinei tokiu būdu“, – pasakoja L. Viganauskas.
Atidarymo šventės nepraleido ir žinomi šalies pramogų pasaulio atstovai, atskubėję pasveikinti jo su naujo verslo pradžia. Renginiu ir gardžiais patiekalais mėgavosi Erika ir Merūnas Vitulskiai, „TV pagalbos“ žurnalistė Gerda Žemaitė, TV laidų prodiuserė Gintarė Kreipavičiūtė ir kiti. Na, o šventės vairą į savo rankas paėmė renginių vedėjas Giedrius Leškevičius.
„Kavinės virtuvėje gausu įvairių pasaulio skonių, tačiau norėjome Kalvarijoms suteikti šiek tiek prabangos. Pasižiūrėjus į kitas kavines šiame miestelyje, pagrinde yra žaidžiama kainomis. Mes kaina nežaisim, mes galbūt ir būsime brangesni, tačiau siūlysime kokybę. Svarbus yra ne tik maisto skonis, bet ir jo pateikimas, kaip jis atkeliauja ant stalo. Ateityje rengsime ir degustacines vakarienes su žinomais Lietuvos šefais“, – teigia kavinės bendrasavininkė Daiva Janušauskaitė
Būtent ir siekdami aukščiausios patiekalų kokybės kavinės savininkai virtuvės paslaptis patikėjo vienam geriausių Lietuvoje virtuvės šefų Ruslanui Bolgovui. Jis atidarymo renginyje surengė išskirtinę degustacinę vakarienę, kurios metu svečiai mėgavosi triušienos kepenėlių paštetu su mėlynųjų svogūnų džemu ir „brioche“ bandele bei aviečių perlais, saldžiąją barbarisine anties krūtinėle su trumų skonių baravykais, bulvių šimtalapiu ir daržovių palete bei, žinoma, viską vainikuojančiu saldžiuoju desertu.
„Kavinės virtuvėje bus naudojami sezoniniai vietiniai produktai. Mes Lietuvoje turime be proto skanų medų, mėsą, žvėrieną, laukinę paukštieną, šakniavaisius, todėl atvežtinių produktų bus labai minimaliai. Didelis akcentas bus skirtas ir burokui, kuris dabar yra madingas ir populiarus. Rudenį patiekaluose karaliaus miško grybai, vasarą bus daug gaivumo, salotų, tad valgiaraštis atsinaujins kiekvieną sezoną“, – pasakoja virtuvės šefas R. Bolgovas.
Pandemijos laikotarpiu kavinės verslą atidarantis Laimis pasakoja viliantis, kad praėjusių metų situacija nepasikartos. Nors baimės yra nemažai, jisai džiaugiasi jau sulaukęs didelio Kalvarijos gyventojų dėmesio, todėl tikisi, kad kavinė bus vieta, suburianti gero maisto mylėtojus.
„Iš tiesų nerimas yra didžiulis, nes neaišku, kaip viskas bus toliau, kaip klostysis situacija. Vis tik, kadangi Kalvarija – nedidelis miestelis, esam garantuoti, kad čia atvažiuos žmonės iš Marijampolės, studentai sugrįš savaitgaliais. Taip pat čia užsuka ir užsieniečiai. Dar nespėjus net kavinei atsidaryti, jau sulaukėme aplinkinių dėmesio ir noro apsilankyti, todėl tikime, kad viskas bus gerai“, – teigia L. Viganauskas ir D. Janušauskaitė.