• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Starkus stato“ statybų įkarštyje – naujas išbandymas. Intensyvius namo rekonstravimo darbus stabdo Lietuvą užklupę lietingi orai. Visgi laidos herojus Martynas Starkus optimizmo nepraranda ir stengiasi ieškoti kitų veiklų, kurios leistų bent jau trumpam užmiršti iškilusius iššūkius.

„Starkus stato“ statybų įkarštyje – naujas išbandymas. Intensyvius namo rekonstravimo darbus stabdo Lietuvą užklupę lietingi orai. Visgi laidos herojus Martynas Starkus optimizmo nepraranda ir stengiasi ieškoti kitų veiklų, kurios leistų bent jau trumpam užmiršti iškilusius iššūkius.

REKLAMA

Keliautojas, žurnalistas M. Starkus, ieškodamas skirtingų veiklų, kurios padėtų bent jau šiek tiek atsikvėpti ir nusiraminti, įvardija maisto gamybą. 

Martynas nesikuklina ir su skaitytojais bei žiūrovais pasidalijo, kaip reikėtų pagaminti kotletus, iškeptus naudojant kepsninę.

„Labai lietinga savaitė. Tai kenkia mūsų statybų veiklai ir įneša nerimo. Tam, kad visiškai nepultumėme į depresiją, mes susigalvojame papildomos veiklos. O lengviausia yra gaminti valgyti. Mes valgome kiekvieną dieną – galime paprastai, galime ir šiek tiek sudėtingiau – išėjus į lauką. Šiandieną aš jums parodysiu, padedamas savo žmonos, kaip pagaminti kotletus“, – kalbėjo žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA

Druskos – pagal skonį

„Starkus stato“ laidos vedėjas Martynas tikina, kad išsikepti kotletus pagal šį receptą tikrai gali kiekvienas, kadangi didelių įmantrybių, kaip reikėtų paruošti mėsą, nėra. 

REKLAMA

„Kad pagamintumėme kotletus ir išsikeptumėme juos ant kepsninės, reikia maltos mėsos, tarkime, 500 gramų faršo. Į mėsą įberiame, pavyzdžiui, raudonųjų svogūnų, o tada reikia įmušti du kiaušinius.

Kada visa tai atliekate, reikia šiek tiek druskos. Tokiais atvejais mano geras draugas Vytaras Radzevičius visada sako: pagal skonį. Vėliau reikia įdėti vieną didelį šaukštą majonezo. Ir yra slaptasis ingredientas – tai garstyčios, kiti dar sako „garstryčios“, tai vat – „garstryčių“ šaukštelis. Visą šitą produktą, pasiraitojus rankoves, dabar reikia išmaišyti“, – pasakojo M. Starkus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip kepti?

Antroji kotletų paruošimo dalis – kepimas. Tai itin svarbus maisto gamybos momentas. 

Be to, kepsninėje kepant mėsą, kartu galima įdėti ir bulvių – taip maisto gamyba vyks daug greičiau.

„Kai mes jau paruošiame faršą, reikia įkaitinti keptuvę. Kepsninėje temperatūra siekia 200 laipsnių. Įpylus aliejaus, šis kosminis laivas skrydžiui į kosmosą yra paruoštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ant kepimui paruoštų bulvių galima paimti ir užberti druskos mišinio, kurioje taip pat yra pipirų, česnakų, bet kadangi yra vaikų, daug nedėsime. Vėliau bulves reikia išmaišyti.

Tad dabar pabandysime padaryti taip: vienoje pusėje keptuvės dėsime bulves, kitoje – kotletus. Gerai būtų pataikyti, kad kotletai būtų vienodo dydžio. Žinoma, tai priklauso nuo įgūdžių. Aš esu visiškas mėgėjas, tad man gali pavykti visaip, bet pasistengus – šansų yra“, – šmaikštavo „Starkus stato“ laidos vedėjas.

REKLAMA

15–20 minučių ir viskas kaipmat paruošta 

Kepsninėje čirškantys kotletai ir bulvės turi būti prižiūrimi, kad neprisviltų, todėl svarbu viską laikų apversti.

„Grilio temperatūra yra pakankamai aukšta, todėl maistas kepa labai greitai. Atėjo laikas pusiaukelėje apversti kotletus. Sėkmingas dalykas yra tas, kad kotletai nesubyrėjo ir aš esu pakankamai patenkintas procesu“, – pastebėjo M. Starkus.

REKLAMA

Prabėgus vos 15–20 minučių, iškeptus kotletus galima iškart išimti iš keptuvės ir dėti į indą, kad neatšaltų.

Tiesa, kepant viską kartu, bulvių paruošimui gali prireikti daugiau laiko nei mėsos kepimui. Tačiau, jeigu tai nėra paskutiniai kotletai ir norėsite jų iškepti dar daugiau, tai nebus problema – tas pačias bulves galėsite toliau kepti su šviežia, ant keptuvės čirškančia mėsa. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuo kepimo pradžios praėjo apie 15–20 minučių, tikrai ne daugiau. Ir aš manau, kad mūsų kotletai jau yra paruošti. Nėra raudonos mėsos, reiškia, viskas puiku.

Ką dabar padarysiu, tai sudėsiu iškeptą mėsą į ketaus puodą – geras, tvirtas, storomis sienomis ketaus puodas garantuos tai, kad kotletai neatšals, o bulves dar šiek tiek paliksiu kepti. Bet tai yra gerai, kadangi kepsime dar daugiau kotletų, dėl to tiesiog pabaigsiu procesą, o visiems linkiu gero apetito ir susitiksime kitose kulinarinėse laidose“, – sakė M. Starkus.

SKANAUS!

Laida „Starkus stato“ žiūrovus pasieks naujame TV3 rudens sezone! Čia turėsite galimybę stebėti apleisto namo statybos darbus, iškylančius iššūkius bei išgirsti patarimus, kaip sutaupyti ir atrasti geriausius sprendimus įsirenginėjant būstą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų