• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aistė Raudonė – tortų kepimo entuziastė ir trijų vaikų mama, virtuvėje savo rankomis kurianti unikalius desertus, kurie stebina ne tik skoniu, bet ir kruopščiu dizainu. Prieš beveik aštuonerius metus pradėjusi nuo pirmųjų eksperimentų virtuvėje, šiandien ji kepa tortus, kurie stebina tiek skoniais, tiek originaliais dizainais, o darbo kruopštumas ir nuoširdumas užkariavo ne vieno kliento širdį.

16

Aistė Raudonė – tortų kepimo entuziastė ir trijų vaikų mama, virtuvėje savo rankomis kurianti unikalius desertus, kurie stebina ne tik skoniu, bet ir kruopščiu dizainu. Prieš beveik aštuonerius metus pradėjusi nuo pirmųjų eksperimentų virtuvėje, šiandien ji kepa tortus, kurie stebina tiek skoniais, tiek originaliais dizainais, o darbo kruopštumas ir nuoširdumas užkariavo ne vieno kliento širdį.

REKLAMA

Kiekvienas tortas jai yra lyg atskiras kūrinys, o kiekvienas užsakymas – galimybė sukurti kažką ypatingo. Savo klientus ji džiugina ne tik skirtingų skonių ir tekstūrų deriniais, bet ir kūrybingais dizainais, o įvertinimo sulaukia ypač tuomet, kai klientai palieka jai kūrybinę laisvę.

Pirmieji žingsniai

„Pati pradžia buvo gal prieš 8 metus, kai laukiausi antros dukros, – prisimena Aistė. – Mano draugė kepė tortus, aš vis ateidavau pas ją kavos atsigerti, ir kažkaip pati užsikabinau, norėjau pabandyti, nes niekada nebuvau pati iškepusi torto“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis paprastas smalsumas ir noras išbandyti naujus dalykus pamažu peraugo į kasdienę veiklą.

„Iš pradžių po truputį vis kepdavau tortus šeimai, draugams, o galiausiai, prieš 4 metus išsiėmiau individualią veiklą, gavau leidimą iš maisto veterinarijos ir pradėjau dirbti“.

REKLAMA

Dizaino idėjos ir iššūkiai

Aistės tortai garsėja savo originalumu ir kruopštumu, tačiau dizaino idėjos – ne tik iš jos pačios.

„Dažniausiai iš interneto, arba patys klientai paprašo kažko išskirtinio. Visada bandom rasti tą viduriuką, ką galiu padaryti“, – pasakoja ji.

Pasak moters, pasitaiko ir ypatingų pageidavimų, kai klientai nori, kad tortai atitiktų vaikų žaislų kopijas ar turėtų sudėtingus, personalizuotus lipdinius, tačiau pati Aistė labiausiai mėgsta, kai klientai suteikia jai kūrybinę laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai man patinka klientai, kurie neįspraudžia į kažkokius konkrečius rėmus. Smagiausiai dirbasi tada, kai manęs neįspraudžia į vėžias ir tiesiog pasako, kad gaminčiau taip, kaip išeina“.

Nuo paprastų skonių iki sudėtingų užsakymų

„Lietuviai yra kuklūs. Žinoma, pasitaiko vienas kitas užsakovas, kuris nori kažkokio sudėtingesnio, įmantresnio lipdinio, bet visumoje – tikrai gana kuklūs“, – atvirai sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai mėgsta klasikinį skonį, ir Aistė pastebi, jog populiariausi yra maskarponės sūrio tortai su uogomis, taip pat „Snickers“ ir „Rafaello“ skonio tortai.

„Viskas labai priklauso nuo sezoniškumo. Vasarą uogų topas yra braškės, šilauogės, o rudens ir žiemos sezono metu dažniausiai būna tortai su avietėmis“, – pastebi Aistė.

Daugeliui kyla klausimas, kiek kainuoja tokie unikalūs desertai – jų kainos siekia apie 22–25 eurus už kilogramą, priklausomai nuo dekoro sudėtingumo.

REKLAMA

Tačiau, kiek laiko prireikia sukurti tokį įspūdingą desertą?

„Gana sudėtinga apibrėžti. Tortą reikia iš vakaro paruošti – išsikepti, susitepti, kad jis per naktį susistovėtų, o tuomet ryte jau galima dekoruoti. Kartais ir dvi dienas gaminu, lipdau, laukiu, kol išdžius, tuomet vėl lipdau“, – pasakoja Aistė, pabrėždama, kad kiekvienas tortas yra unikalus.

Didžiausi ir sudėtingiausi projektai

Vienas įspūdingiausių tortų, kurį Aistė kada nors kepė, buvo net 12 kilogramų svorio užsakymas grupei „Studija“.

REKLAMA

Šį tortą ji vadina tikru iššūkiu: „Tokio dydžio tortas net į šaldytuvą netilpo... Man tas tortas buvo – topas. Sudėtingumo prasme, buvo ir tų sunkesnių detalių – prašė būgnus nulipdyti, gitarą – tam prireikė šiek tiek laiko, nes norėjau, kad viskas būtų itin kruopštu ir estetiška“.

„Kiekvieną darbą darydama, aš labai stengiuosi – noriu tai padaryti geriausiai, manau, tai atsispindi mano darbuose. Dažniau pasitaiko sunkių tortų ne svorio, o dekoracijų prasme, kai reikia tikrai daug savęs atiduoti. Man labai patinka tai daryti, ypač įvairias vaikiškas dekoracijas lipdyti – šioje vietoje aš esu save atradusi“, – atvirauja Aistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aistė pasakoja ir apie vieną itin sudėtingą kelių aukštų tortą, kuris išsiskyrė kino tematika.

„Teko gaminti gana sudėtingą tortą, keturių aukštų. Viena moteris užsakė savo dukrai tortą, kurio tema buvo kinas. Apskritai, su kelių aukštų tortais dirbti yra kur kas sudėtingiau, taip pat torto transportavimas yra sudėtingesnis. Tikrai buvo sudėtinga, tai šį tortą tikrai galėčiau išskirti kaip labiausiai įsimintiną“, – sako moteris.

REKLAMA

Pati saldumynų nemėgsta

Nors atrodo paradoksalu, tačiau Aistė pati beveik nevalgo saldumynų.

„Nevalgau saldumynų visai. Aišku, gamindama paragauju, bet šiaip cukraus nemėgstu“, – sako ji.

Kepimas jai – labiau kūrybinis procesas nei galimybė pačiai mėgautis saldžiais skoniais. Kiekvienas moters tortas yra ne tik saldus gardėsis, bet ir mažas meno kūrinys, į kurį Aistė įdeda daug kruopštumo ir širdies.

REKLAMA

Hobis, virtęs darbu, ir balansas tarp šeimos bei kūrybos

Nepaisant sėkmės tortų gamyboje, Aistė aiškiai nustatė ribas tarp darbo ir šeimos laiko.

„Tortų gamyba nėra mano pagrindinis darbas, tai labiau hobis, virtęs darbu. Turiu tris dukras, tai reikia kasdien važiuoti į mokyklą bei darželį, gyvename nuosavame name, tad tų reikalų tikrai yra daug“, – dalijasi ji.

Todėl per tokias šventes kaip Kalėdos ar net Pyragų diena, Aistė dažniausiai ne dirba, o savo laiką skiria šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidalijo paslaptimi: kaip iškepti gerą torto biskvitą

Siekdama tobulo rezultato, Aistė atskleidžia, kaip iškepti purų torto biskvitą: „Yra vienas svarbus aspektas dėl biskvito kildinimo. Kepant paprastoje skardoje, žinoma, iškepa, bet apdėjus skardos apačią su aliuminio folija, biskvitas kiek geriau iškyla – būna puresnis. Kiek kartų esu eksperimentavusi, tai būtent tokią techniką atradau“.

Ši subtili technika padeda išgauti dar geresni rezultatą.

Moteris taip pat pabrėžia, kad „svarbiausia kepant biskvitą – nepadauginti kepimo miltelių“.

Kad akys raibsta girdėjau,
Kad akys raibsta girdėjau,
bet, kad tortai raibtų... na, bet čia numeris du, jiems gal ir smegenys raibsta.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų