„Pasta, risotto, įvairiausi mėsos patiekalai karaliauja mūsų namuose. Iš saldumynų savarankiškai esame ruošę tik tinginį. Sudėtingesniems šedevrams pristigdavo ir laiko, ir žinių“, – nuoširdžiai atvirauja T. Lavrinovič.
Tad, išgirdusi, kad Vilniuje, „Konrado cukrainėje“ renkasi norintieji sužinoti Dubajaus šokolado gamybos paslaptis, ji išsyk apsisprendė – popietėje apsilankys su dukra Emily, rašoma pranešime spaudai.
Tituluota gražuolė patikina –visi jos šeimos nariai yra saldumynų mėgėjai, todėl namuose retai kada būna desertų.
„Priešingu atveju viską suvalgytume!“, – juokauja T. Lavrinovič.

Edita ir Tatjana Lavrinovič popietę su dukromis leido cukrainėje
Nors pasigaminti pasaulyje neseniai išpopuliarėjusį desertą užtruko, pašnekovė tikina iš profesionalų gavusi vertingų patarimų.
Tai patvirtino ir Edita Lavrinovič, namuose su dukra Leyla Dubajaus šokoladą gaminanti kiekvieną sekmadienį.
„Tai – nauja mūsų tradicija, nes anksčiau patys saldumynų neruošdavome – juk smagiau visiems kartu nueiti į kavinę. Konditerija dažnai yra sudėtingesnė nei kulinarija.
Joje reikia kuo mažiau improvizacijos ir kuo daugiau tikslumo. Apie tai pasakojo ir dirbtuvėlių organizatoriai, akcentavę, jog nesilaikant gamybos technologijos, sėkmingo rezultato galime ir nesulaukti“, – sako pašnekovė.
Pamėginti pasigaminti šokoladą namuose, jai pasiūlė dukra. Abi internete rado receptą, įsigijo reikiamus ingredientus.
E.Lavrinovič pasakojo tik iš „Konrado cukrainės“ meistro, besistažavusio Prancūzijoje, sužinojusi, jog kataifi tešlą, prieš apkepant su sviestu, geriau supjaustyti, o, ruošiant šokoladą, naudoti kokybišką kakavos sviestą.
„Sužinojome naujų dalykų, kuriais internete niekas nesidalina. Todėl ne tik nekantravome paragauti patobulinto šokolado, bet ir jį pagaminti namuose“, – sako E. Lavrinovič.
Prie damų cukrainės dirbtuvėlėse prisijungė ir aktorius Saulius Damošius. Jis virtuvėje – dažnas svečias, saldžius skanėstus ruošiantis retai.
„Dirbtuvėlėse viską stengiausi atlikti kuo tiksliau ir pats, kad susiformuotų įgūdžiai. Ne kartą dovanų esu gavęs namuose ruoštų skanėstų ir tai – ypatinga. Norėčiau ir aš mokėti ruošti ką nors tokio, ko visi lauktų“, – sako S. Damošius.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!